Recept Zelené fazolky s bryndzou

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Na zahradě právě sklízíme zelené fazolky, tak experimentujeme s novými kombinacemi. Tentokrát se slovenskou bryndzou, která se v naší domácnosti už dávno zabydlela a stala se hvězdou.

Postup

Dáme vařit zelené fazolky do osolené vody v množství dle počtu strávníků (my byli 3). Mezitím vysmažíme slaninu na drobno nakrájenou spolu s cibulkou a ke konci přidáme česnek pokrájený na plátky. Když jsou fazolky uvařené dle našeho gusta, rozdělíme je na talíře, navrch rozdělíme bryndzu a na to pak vyškvařenou slaninu s ostatními přísadami a je připraveno k podávání. Nic víc a nic míň. Byli jsme překvapeni, jak se tyto chutě dohromady mají rády.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 12.08.10 vloženo
  • 6046x zobrazeno

Ingredience

  • zelené fazolky
  • 150g anglické slaniny, česnekového bůčku apod
  • 150-200g bryndzy
  • 1 střední cibule
  • 2 větší stroužky česneku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.08.19 11:34

Výborná věc!
Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala :)

Foto v komentáři.

Odkaz na uvaření

wydra 26.02.11 11:07

Midlo, je to fakt hodně, ale hodně dobré, ale musí se to jíst hned. Nesmí to vystydnout. Dělala jsem to na jedné párty s mnoha jinými lahůdkami a po chvilce to nebylo dobré. Muselo se ohřát . Možná to doplň k receptu když uznáš za vhodné.
Nejlepší jsou samotné, bez přílohy. Už se u mě doma zabydlely , fazolky na všechny způsoby miluju. Díky za recept, je super!

Diskuse k receptu Zelené fazolky s bryndzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelené fazolky s bryndzou

Zuzka1973
2335 příspěvků 29.08.19 11:35

Výborná věc!
Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala :) :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.02.11 11:07

Midlo, je to fakt hodně, ale hodně dobré, ale musí se to jíst hned. Nesmí to vystydnout. Dělala jsem to na té párty s mnoha jinými lahůdkami a po chvilce to nebylo dobré. Muselo se ohřát . Možná to doplň k receptu když uznáš za vhodné.
Nejlepší jsou samotné, bez přílohy. Už se u mě doma zabydlely , fazolky na všechny způsoby miluju. Díky za recept, je super!

Příspěvek upraven 26.02.11 v 11:14

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.11.10 12:14

Hele, to vypada luxusne? ! pristi tyden velka party, pridavam do seznamu! :potlesk:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.08.10 00:39
Re: Zelené fazolky s bryndzou

Ano, vyvlékla ses z toho náramně. A já děkuju, že se nezlobíš, někdo by to mohl považovat za kritiku. Přeju krásný den z Americka.

midla
266 příspěvků 12.08.10 23:21
Re: Zelené fazolky s bryndzou

Díky, takhle to dělám, když je zavařuji nebo zamražuji, nebo jako malou přílohu k masu. Když jsou jako samostatné jídlo ve větším množství, tak je povařím o něco déle. Avšak blátivé taky nejsou, aspoň podle nás. Asi bychom museli definovat blátivost fazolek. Jak vidíš, já jsem se z toho vyvlíkla pomocí „dle našeho gusta“. ;-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.08.10 22:50
Re: Zelené fazolky s bryndzou

Fazolky mi rádi, a proto bych se rád podělil o zkušenost s vařením.
Fazolky jsou v podstatě al dente hotové, když změní barvu na ostře trávově zelenou. Potom vylovte děrovanou naběračkou a šoupněte do vody s ledem. Na chvilku, ne aby vystydly, ale aby se přestaly vařit. Už nezměknou do blátiva. Takhle je děláme my, odkoukal jsem to od profesionálů.:o

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz