Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
midla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na zahradě právě sklízíme zelené fazolky, tak experimentujeme s novými kombinacemi. Tentokrát se slovenskou bryndzou, která se v naší domácnosti už dávno zabydlela a stala se hvězdou.
Dáme vařit zelené fazolky do osolené vody v množství dle počtu strávníků (my byli 3). Mezitím vysmažíme slaninu na drobno nakrájenou spolu s cibulkou a ke konci přidáme česnek pokrájený na plátky. Když jsou fazolky uvařené dle našeho gusta, rozdělíme je na talíře, navrch rozdělíme bryndzu a na to pak vyškvařenou slaninu s ostatními přísadami a je připraveno k podávání. Nic víc a nic míň. Byli jsme překvapeni, jak se tyto chutě dohromady mají rády.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.8.19 11:34
Výborná věc!
Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha
jen rajčata, bohatě jsem se nacpala
Foto v komentáři.
Líbí se mi26.2.11 11:07
Midlo, je to fakt hodně, ale hodně dobré, ale musí se to jíst hned.
Nesmí to vystydnout. Dělala jsem to na jedné párty s mnoha jinými
lahůdkami a po chvilce to nebylo dobré. Muselo se ohřát . Možná to doplň
k receptu když uznáš za vhodné.
Nejlepší jsou samotné, bez přílohy. Už se u mě doma zabydlely , fazolky
na všechny způsoby miluju. Díky za recept, je super!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelené fazolky s bryndzou
Výborná věc!

Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala
Midlo, je to fakt hodně, ale hodně dobré, ale musí se to jíst hned. Nesmí to vystydnout. Dělala jsem to na té párty s mnoha jinými lahůdkami a po chvilce to nebylo dobré. Muselo se ohřát . Možná to doplň k receptu když uznáš za vhodné.
Nejlepší jsou samotné, bez přílohy. Už se u mě doma zabydlely , fazolky na všechny způsoby miluju. Díky za recept, je super!
Příspěvek upraven 26.02.11 v 11:14
Hele, to vypada luxusne? ! pristi tyden velka party, pridavam do seznamu!
Ano, vyvlékla ses z toho náramně. A já děkuju, že se nezlobíš, někdo by to mohl považovat za kritiku. Přeju krásný den z Americka.
Díky, takhle to dělám, když je zavařuji nebo zamražuji, nebo jako malou přílohu k masu. Když jsou jako samostatné jídlo ve větším množství, tak je povařím o něco déle. Avšak blátivé taky nejsou, aspoň podle nás. Asi bychom museli definovat blátivost fazolek. Jak vidíš, já jsem se z toho vyvlíkla pomocí „dle našeho gusta“.
Fazolky mi rádi, a proto bych se rád podělil o zkušenost s vařením.
Fazolky jsou v podstatě al dente hotové, když změní barvu na ostře trávově zelenou. Potom vylovte děrovanou naběračkou a šoupněte do vody s ledem. Na chvilku, ne aby vystydly, ale aby se přestaly vařit. Už nezměknou do blátiva. Takhle je děláme my, odkoukal jsem to od profesionálů.:o