Recept Zelené fazolky s bryndzou

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Na zahradě právě sklízíme zelené fazolky, tak experimentujeme s novými kombinacemi. Tentokrát se slovenskou bryndzou, která se v naší domácnosti už dávno zabydlela a stala se hvězdou.

Postup

Dáme vařit zelené fazolky do osolené vody v množství dle počtu strávníků (my byli 3). Mezitím vysmažíme slaninu na drobno nakrájenou spolu s cibulkou a ke konci přidáme česnek pokrájený na plátky. Když jsou fazolky uvařené dle našeho gusta, rozdělíme je na talíře, navrch rozdělíme bryndzu a na to pak vyškvařenou slaninu s ostatními přísadami a je připraveno k podávání. Nic víc a nic míň. Byli jsme překvapeni, jak se tyto chutě dohromady mají rády.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.08.10 vloženo
  • 5252x zobrazeno

Ingredience

  • zelené fazolky
  • 150g anglické slaniny, česnekového bůčku apod
  • 150-200g bryndzy
  • 1 střední cibule
  • 2 větší stroužky česneku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 26.02.11 11:07

Midlo, je to fakt hodně, ale hodně dobré, ale musí se to jíst hned. Nesmí to vystydnout. Dělala jsem to na jedné párty s mnoha jinými lahůdkami a po chvilce to nebylo dobré. Muselo se ohřát . Možná to doplň k receptu když uznáš za vhodné.
Nejlepší jsou samotné, bez přílohy. Už se u mě doma zabydlely , fazolky na všechny způsoby miluju. Díky za recept, je super!

Diskuse k receptu Zelené fazolky s bryndzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  26.02.11 11:07

Midlo, je to fakt hodně, ale hodně dobré, ale musí se to jíst hned. Nesmí to vystydnout. Dělala jsem to na té párty s mnoha jinými lahůdkami a po chvilce to nebylo dobré. Muselo se ohřát . Možná to doplň k receptu když uznáš za vhodné.
Nejlepší jsou samotné, bez přílohy. Už se u mě doma zabydlely , fazolky na všechny způsoby miluju. Díky za recept, je super!

Příspěvek upraven 26.02.11 v 11:14

 
wydra  09.11.10 12:14

Hele, to vypada luxusne? ! pristi tyden velka party, pridavam do seznamu! :potlesk:

 
Drobek  13.08.10 00:39
Re: Zelené fazolky s bryndzou

Ano, vyvlékla ses z toho náramně. A já děkuju, že se nezlobíš, někdo by to mohl považovat za kritiku. Přeju krásný den z Americka.

 
midla
266 příspěvků 12.08.10 23:21
Re: Zelené fazolky s bryndzou

Díky, takhle to dělám, když je zavařuji nebo zamražuji, nebo jako malou přílohu k masu. Když jsou jako samostatné jídlo ve větším množství, tak je povařím o něco déle. Avšak blátivé taky nejsou, aspoň podle nás. Asi bychom museli definovat blátivost fazolek. Jak vidíš, já jsem se z toho vyvlíkla pomocí „dle našeho gusta“. ;-)

 
Drobek  12.08.10 22:50
Re: Zelené fazolky s bryndzou

Fazolky mi rádi, a proto bych se rád podělil o zkušenost s vařením.
Fazolky jsou v podstatě al dente hotové, když změní barvu na ostře trávově zelenou. Potom vylovte děrovanou naběračkou a šoupněte do vody s ledem. Na chvilku, ne aby vystydly, ale aby se přestaly vařit. Už nezměknou do blátiva. Takhle je děláme my, odkoukal jsem to od profesionálů.:o

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz