Recept Zeleninová směs zapékaná se sýrem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zeleninová směs zapékaná se sýrem

Postup

1. Lilky, cukety a rajčata očistíme, omyjeme a na­krájíme na plátky. Lilky osolíme a dáme así na 10 min. odležet. 2. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme toasty, krátce je opečeme a vyjmeme. Česne­kové toasty posypeme troškou tymiánu. 3. Plátky lilků osušíme a vložíme do pánve s rajčaty a cuketami. Dusíme 5 až 10 min. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přimícháme zbývající tymián. 4. Rozehřejeme gril. Zeleninu poskládáme po vrstvách do zapékací formy a přiložíme plátky goudy. Zapékáme asi 5 min. a podáváme s toasty.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 07.02.02 vloženo
  • 5369x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g lilků
  • 300 g cuket
  • 250 g rajčat
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • 6 snítek tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky celozrnného toastového chleba
  • pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 plátky goudy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninová směs zapékaná se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz