Recept Vepřové maso na pivě (starodavny pokrm)

(Hodnoceno 1x) Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové maso na pivě (starodavny pokrm)

Postup

Na sádle zpěníme pokrájenou cibulku, do toho hodíme na větší krychličky pokrájené maso ( ne tučné, dobré je z krku nebo z ramínka). Maso osolíme a dusíme za občasného podlití. Mladé maso je měkké asi za 3/4 hodiny, starší potřebuje delší dobu. Necháme je vysmahnout, zasypeme strouhaným nebo tlučeným chlebem, prudce osmažíme, okořeníme špetkou tlučeného pepře a kmínu, podlijeme sběračkou vody, necháme přejít var a dolijeme pivem. Nechceme-li mít omáčku příliš zahořklou, dáme víc vody než piva. Je to jídlo starodávné, ale i dnes přijde k chuti.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 21.10.02 vloženo
  • 5293x zobrazeno

Ingredience

  • 60 dkg masa
  • 5 dkg sádla
  • 1/4 l piva
  • cibule, kmín
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce nastrouhaného chleba

Doporučená příloha

  • Podáváme je s brambory nebo s chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 27.5.16 11:31

… aneb co s nedopitým pivem! :think:

Z vepřové plece, pivo Chodovar ležák. Maso jsem dusila v cca 100 g kusech hodně doměkka – tak máme dušené vepřové rádi. Chléb byl ještě dost měkký na to, aby se dal strouhat. V pivě jsem jej namočila, prolisovala přes cedník. Takto získanou hmotou jsem šťávu nastavila a zahustila.

Navrch jsem ještě pro ostřejší chuť přistrouhla křen. Výborný jednoduchý pokrm. Klasika, která nikdy nezklame.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové maso na pivě (starodavny pokrm)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové maso na pivě (starodavny pokrm)

birkana
1716 příspěvků 29.5.16 07:58

@Eja, použila bych třeba i Krušovické nebo Kozla. Prostě nějaké chuťově bohatší, pokud možno ležák. Ne výčepní europivo :,( Raději z nějakého místního malého pivovaru než z marketu. Je to jako s vínem, některé je dobré a jiné jen „na umytí nohou“ :lol: :mavam:

Eja
3880 příspěvků 28.5.16 20:47

Pam pivo nespecifikuje vůbec, Ty ano, ale pro mne navíc jako nepijáka piva :think: Ale recept se mi líbí a ten křen na doladění chuti :potlesk: I bych kvůli uvaření pivo koupila - ale předpokládám, že není jedno jaké. Plzeň se mi matně vybavuje je na vaření ne úplně ideální. Poradí někdo co z běžně dostupných použít?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz