Recept Vepřová kolena v římském hrnci
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Rímský hrnec namocte podle návodu. Kolena umyjte, osuste, osolte a opeprete. Kuzi narezte na ctverecky. Cibuli oloupejte a rozkrojte ji na ctvrtky. Dejte ji spolu s koleny do rímského hrnce, zakryjte poklickou a dejte do studené trouby. Troubu nastavte na 175 st. C a pecte 2½-3 hodiny. Obcas zkontrolujte a pokud je v hrnci hodne tuku, cást odeberte. Posledních 30-45 minut pecte bez poklicky. Upecená kolena vyjmete a udrzujte teplá. Cibuli s tukem a stávou rozmixujte v mixeru a dochutte solí a peprem. Prípadne zahustete moukou a povarte.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 06.03.09 vloženo
- 11048x zobrazeno
Čas přípravy
- 3 hodiny
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 2 cerstvá veprová kolena à ca. 400-500 g
- 2 cibule
- sul
- pepr
- evt. mouka na zahustení
Doporučená příloha
Knedlík, zelí, brambory nebo chléb a pivo.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřová kolena v římském hrnci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřová kolena v římském hrnci
588 příspěvků 7.3.09 20:58
Podobný recept som robila minulý víkend. Rozdiel bol v tom rímskom hrnci. Jeden známy povedal, že kolená obsahujú veľa prírodného kolagénu, ja síce neviem, či to je pravda, ale kolienka milujem. No aby to nebolo také hriešne, tak si k nim dávam pohánku.