Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykostěná vepřová kolena vložíme do pekáče, zasypeme nakrájenou cibulí, česnekem, osolíme, okořeníme, naolejujeme a necháme 2 dny v chladu. Občas promícháme (stačí 2x denně). Pekáč dáme na gril, lehce podlijeme a přikryté pečeme. Zvolíme jednoho zodpovědného hosta párty, aby to průběžně míchal a podléval. Každému dáme na talíř kus masa a přílohami se obslouží sám. Když je nejhůř, lze to samozřejmě upéct i v troubě, ale není to ono.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
chléb, zelenina, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená vepřová kolena (pro Florentýnu)
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
iba tak ma napadla myšlienka, že vykostiť a nechať vcelku, ale to by zodpovedná osoba nemohla miešať…Čo by som ja dala za malý dvor !/ malý gril prenosný mám/
Pa!
A.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Maso nechávám v dost velkých kusech, koleno dělím podle svalů, asi tak jeden kus = jedna porce, ale není to podmínkou.
.
Věřím, že vám bude chutnat.
K tým česnekovým slaným - to jsem ráda
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Zajtra kupujem kolená a nachystám na sobotu. Nemám možnosť grilovania, ale snáď sa to podarí aj v rúre… Aké veľke kusy mäsa sa Ti osvedčili?
A ešte k tým česnekovým slaným…tie čo robíš Ty, sú lepšie, ako moje z Jugo…
Píjemný deň!
A.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Neuvěřitelné, můj muž si na to taky nechal specielně vyrobit nerezový pekáč. A to je ryba.
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle musime vyzkoušet i s variantou tchána Jaszlen! To je recept jako dělaný pro mého muže. Není náhodou pro Lvy?
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Toto je oblíbený recept mého tchána který ho léty dovedl k dokonalosti.
K masu přidává ještě velké množství kořenové zeleniny a podlévá vývarem který připraví z kostí z kolen.
Při každé rodinné sešlosti naplní tímto svůj specielně pro tento účel vyrobený nerezový pekáč pro 20 lidí a nehne se od něj dokud není hotovo.
Stojí zato vyzkoušet - od pekáče se neutrhnete.
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda marmeládko, to vypadá náramně, jen se budu muset spokojit s tou troubou… Už si to tisknu