Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z droždí, vlahého mléka, špetky cukru a mouky vytvoříme kvásek, dáme vykynout na teplé místo. Do mísy vložíme ostatní ingredience, přidáme vykynutý kvásek a vše dobře zpracujeme v tuhé těsto. Necháme 30 minut odpočinout. Pak rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na obdélník a naplníme jednou z náplní. Stočíme, zahneme do podkovy, potřeme žloutkem, propícháme vidličkou nebo špejlí a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Ořechová náplň: svaříme 150 g cukru s třemi PL mléka, přidáme 200 g strouhaných ořechů, 80 g rozkrájených rozinek, 5 PL meruňkové zavařeniny, 2 nastrouhanými jablky a citronovou kůrou. Maková náplň: svaříme 150 g cukru s 0,2 l mléka a 200 g mletého máku. Uvařený mák smícháme se 100 g rozkrájených rozinek, 2 nastrouhanými jablíčky, 5 PL višňové marmelády a citronovou kůrou. Zdroj: zahraniční Kuchařka.
Recept je z kategorií: Záviny
když bude zima, tak třeba grog
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Velikonoční ořechové a makové podkovy
Mamut díky za vysvětlení Kiti, já opravdu jen propichovala špejlí, jsem díky Tobě zase o něco chytřejší. Nechala jsem kynout o něco déle, než je uvedeno..povedlo se …myslím vlastní kynutí těsta a následně hotové podkovy připravené k pečení.
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za vyčerpávající odpověď.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Pozerám, že žijeme v rôznom čase… že by ten čas bol fakt až taký relatívny?
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Pečiem dosť často kysnutý makový závin. Najprv som ho len prepichovala vidličkou, ale tieto koláče ozaj majú tendenciu praskať, takže teraz už surovo robím dosť hlboké zárezy nožom na vrchu. Možno ste si také zárezy už všimli aj na kupovaných závinoch. Nielenže nič nevytečie, ale naopak závin oveľa lepšie drží tvar a nesnaží sa robiť si vlastné únikové cestičky.
Inak ja najprv vyhrejem trúbu na 220, po vložení znížim na 200 a pečiem asi 5 minút a potom ešte znížim asi na 180 a pečiem tak pol hodinky. Ak sa mi zdá ešte stále príliš svetlý, tak dopekám pri dajakých 150°C ešte zo 10 minút.
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Když zavinuté podkovy propíchám, nevyteče pak náplň? Nerozjedou se při pečení? Na kolik stupňů a jak dlouho se pečou?
Hejo, díky za přečtení, až je budu příště dělat - vyfotím.
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, zaujaly mne hlavně ty nádivky. Musím někdy zkusit.
Dík