Recept Jemný makový závin II-non-stop

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejde o klasické jemné kysnuté cesto, ale rýchlovku, odpadá zdĺhavé miesenie, hovorím mu non-stop závin. Všimnite si množstvo droždia na množstvo múky... 1. urobíme si kvások z vlažného mlieka a cukru 2. prichystáme si náplne 3. až teraz začneme s prípravou cesta, pracujeme non-stop, nečakáme na vykysnutie! Všetko zmiesime, cesto je dosť nesympatické a mastné, ale výsledok je veľmi dobrý, nedajte sa odradiť. Rozdelíme na 3 bochníčky, vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, potrieme náplňou, zvinieme, potierame vajíčkom, HNEĎ dávame do teplej rúry a pečieme. Je možné tvarovať aj malé rohlíčky. My máme radi makovú náplň, ak sa ale ponáhľam, zmiešam jednoducho pomletý mak s džemom. Kakaovú náplň robím tak, že cesto tenko potriem džemom, na to kryštál. cukor a kakao, potom zviniem. Obmena- Nutela. Výhodou tohto závinu je, že v chlade zabalený do alobalu, alebo fólie vydrží veľmi dlho, celkovo je lepší uležaný. Takže si ho možno nachystať pár dní dopredu./Teoreticky/ Chuťovo trochu pripomína známe bratislavské rožky, tzv. pajgle, ak ich poznáte, viete o čom hovorím. Toto je zrejme obmena receptu od Shakiry, ale s použitím oleja. Úspešne ho roky pečiem, zdrojom je teta Irena.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 09.04.06 vloženo
  • 16080x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g polohrubá múka
  • 1 kocka droždia 40-42 g
  • 250 ml mlieka
  • 2 pol. lyž. kr. cukru
  • 2 žltky
  • 200 -250 ml oleja
  • štipka soli
  • náplň-maková, orechová - podla chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemný makový závin II-non-stop

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jemný makový závin II-non-stop

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Korina,

neviem, či otázka smerovala na mňa,odpoviem ako to robím ja: cesto na tenko natriem džemom, posypem kryštál. cukrom - v tomto prípade na 1 závin asi 2-2,5 polievk. lyžice a tak isto obyčajné práškové kakao - asi 2-3 lyžice.
Záviny sú relat. malé, takže to stačí. Konce dobre stisni, aby obsah nevytekal a celkom na kraj tiež nedávaj džem. A ak si to upečieš dnes, alebo zajtra vo štvrtok, zabalíš do alobalu a schováš - v sobotu budú akurát uležané.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný makový závin II-non-stop-korino
  • dávám do závinu sypkou směs, těsto lehce potřu olejem a posypu směsí např. cukr + kakao + mleté ořechy, potom zavinu. :-)))
Korina
56 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný makový závin II-non-stop

Na kakovú náplň, koľko prosím Ťa dávaš toho kakaa, mne sa to ešte nepodarilo,
buď som mala náplň riedku /tiež s džemom zmiešané kakao/ a vytiekla mi, alebo
zas som tam mala málo kakaa…

Machnacanka
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jemný makový závin II-non-stop

Takže nie som sama, ktorá, keď sa mi nechce paprať sa s náplňou rozmiešavam mak, ale aj orechy s džemom. Inak Anička, pozri si na stránke, kde sú najživšie denníčky má Vladka príspevok na TUPERWARE o krtorom som Ti písala. Neviem, ako by som Ti poslala súkromnú správu. Na to som ešte neprišla. Viem iba odpovedať.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz