Recept Tatarák z uzeného lososa

aneb Tatarák z avokáda a uzeného lososa s červeným pepřem

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tatarák z uzeného lososa

Postup

Protože mám trochu výčitky svědomí za rozpoutání málem avokádové války u cizího receptu, předkládám k rozcupování jeden vlastní :-).

Den předem nasekáme nahrubo lososa a promícháme s koprem a pepřem. Přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici.

Druhý den pokrájíme dužinu oloupaného avokáda na drobné kousky, zakapeme citronóvou šťávou. Jemně promícháme a přidáme ke směsi lososa a koření.

Podáváme s čímkoli, na co máme chuť - tmavá, čerstvě upečená bageta a pár listů rukoly budou asi nejlepší.


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.01.11 vloženo
  • 23848x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g uzeného lososa
  • 2 polévkové lžíce kopru
  • 2 lžičky kávové červeného pepře
  • (pro zvídavé: Schinus terebinthifolius - pepřovec brazilský)
  • 1 avokádo zralé tak akorát
  • šťáva z půlky citrónu

Doporučená příloha

  • Dobře vychlazené bílé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:43

Ve formě jednohubek na kolečkách lehounce opečených plátků čerstvého rohlíku. Losos filet uzený studeným kouřem. Čerstvý kozí sýr smíchaný s trochou Philadelphie.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 30.01.12 19:14

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tatarák z uzeného lososa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 01.07.13 16:04

@birkana
Kdyny tohle platilo, tak tu uz davno nejsou majitele tohohle webu. Davno :lol: :lol:

 
birkana
1665 příspěvků 01.07.13 11:28

@hippolyta, od toho přece komentáře a diskuze jsou, aby se do nich vkládala moudra ;) Já osobně si ráda přečtu i názory, s kterými nemusím souhlasit. A třeba i v nich najdu „moudro“, které hledám drahný čas :idea: Tak tedy, šup sem a psát a kritizovat a chválit atd.

A komu se to nelíbí, ať…jde jinam :mavam: :mavam: :mavam:

 
di
2451 příspěvků 30.06.13 20:53

Já jo, chybíte mi.

 
hippolyta
394 příspěvků 30.06.13 20:16

Obávám se, že na ty moje moudra tady není nikdo zvědavej :- ).

 
Eja
3811 příspěvků 30.06.13 17:13

Nedala, anžto jsem ho nesahnala :( VRAŤ SE!!! :hug:

 
jolana
5064 příspěvků 30.06.13 15:28

Exilacko, okamzite se vrat a bude ti zo zakona komunity milosrdne velkoryso odpusteno :mrgreen: :kytka: :hug:

Příspěvek upraven 30.06.13 v 15:29

 
tlustá bába
1204 příspěvků 30.06.13 15:05

Jak to, kde je příspěvek ze 14.54?
Zébulon, okamžitě se vrať! Třeba i jako královna, to je mi fuk!
Eja jede, viď? Nádhera, určitě máš radost! Jsem tu nadšením bez sebe! To by byl život krásnej, s takovým Labužníkem!
Aha, tak nějaká technická chybička se vloudila. Pardon, omlouvám se, že plaším!

Příspěvek upraven 30.06.13 v 15:07

 
hippolyta
394 příspěvků 30.06.13 14:54

Mila Ejo, to mam radost, jak ses do toho pustila! Diky za duveru! Dalas i cerveny pepr? zébulon z exilu

 
tlustá bába
1204 příspěvků 30.06.13 14:37

Fenykl bych dala, ale jsem u vytržení!

 
Eja
3811 příspěvků 30.06.13 09:13

Zatím ve fázi na alobalu vrstva lososa rozleželého s koprem, na tom vrstva avokáda s citronovou šťávou, pepřem, trochu creme fraiche, navrchu vrstva čerstvého kozího sýra s trochou Philadelphie. Po rozležení vykrajovátkem kolečka a na stejně velkých kolečkách okurky podáváno, snítka kopru navrch. :mavam:

 
zébulon  31.01.12 19:32

Diky, Anitto, jsem rada, ze ti chutnalo! Priste zkusim takhle jednoduse i se syrovym lososem, jak psala esmeralda. Zdravim!

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 19:08

Diky Wydricko, nekdy vyzkousim :D

 
wydra  31.01.12 18:58

Anitto, receptu na fenykl je tu spousta. Mne se osvedcil a jiny nedelam, nez ten s houbama http://www.labuznik.com/…hriby-take5/
V diskuzi i nekolik cennych rad.

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 18:53

Tak jsem tohle vazne vcera „uvarila“ i s tim kozim syrem, ten jsem trosinku naredila kefirem. Cela ta kombinace byla fakt labuznicka, s koprem, :D fenyklovou nat neee..... ale mam rada ten bilej spodek, mate nekdo dobrej recept? :?:

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 00:35

Anitta uz si bere recept, zrovna zacina balit v praci a premysli, co dobreho slupne k veceri a vsechny ingredience doma ma..... :D Zebulon krasa! Diky :kytka:

 
wydra  30.01.12 22:28

Ja mam celkem jasno, protoze tolik zelenyho z kupovanyho fenyklu do kupy nedam, abych neco takoveho uvarila. Ale kdybych mela, vidim to na kulajdu, misto kopru fenyklova nat a misto zakysanky jen sladka smetana. Hodne brambor. houby, vejce........ bude to taaaaaaaaakhle dobryyy !

 
zébulon  30.01.12 22:13

Si pis, wydruse :- ). Zapoj predstavivost a vraz tam, co maj wydry rady!

 
wydra  30.01.12 22:09

Zebu, ja myslim, ze kdyz tam nebude losos a kozi sejr, ze to bude i dobryyyyy :P

 
zébulon  30.01.12 22:04

A ochutnali jste ji nekdy, tu fenyklovku? Zkusim ji udelat, az vyroste fenykl na zahrade, to me zajima, tyhle experimenty :-).

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.01.12 21:25

To je tedy krása. Myslím si že by ten losos mohl být i syrový.

Není to poprvé co fenykl nahradil kopr.
Našemu kamarádovi vařila jeho (domorodá) žena léta „koprovku“. Když jsme se ho ptali kde kupuje kopr, řekl nám že ho rostou haldy u nich v lukách. Nebyl to kopr, ale divoký fenykl.
Ani jsme mu nechtěli kazit radost. :oops:

 
zébulon  30.01.12 20:02

No glamo, priznam se, ze to neni kopr, pac jsem ho zapomnela koupit. Je to opizlany vrsek z fenyklu, ale bylo to snad jeste lepsi. Ale i to avokado samotne, jen s limetkou a trosickou soli - to bylo bozske!

 
glama  30.01.12 19:51

Jj..pamatuji… :lol:
Ale tady je avokádo použo úplně skvostně…není potlačena jeho přirozená chuť, ale naopak perfektně zvýrazněna… a pak je tam kopr…
Jéžííííš…já kdybych jedla ryby…mně by to ale taaaak chutnalo…! Ale uzeného lososa trochu můžu… :think:
To musí být strašně dobré…a navíc je to krásné :palec:

 
zébulon  30.01.12 19:20

Vcera jsem delala s obmenou - nemichala jsem lososa s avokadem, misto citronu pouzila limetku a navrch dala rozmichany cerstvy kozi syr. K tomu opekla stare rohliky, coz nebyl dobry tah.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz