Recept Tatarák z uzeného lososa

aneb Tatarák z avokáda a uzeného lososa s červeným pepřem

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tatarák z uzeného lososa

Postup

Protože mám trochu výčitky svědomí za rozpoutání málem avokádové války u cizího receptu, předkládám k rozcupování jeden vlastní :-).

Den předem nasekáme nahrubo lososa a promícháme s koprem a pepřem. Přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici.

Druhý den pokrájíme dužinu oloupaného avokáda na drobné kousky, zakapeme citronóvou šťávou. Jemně promícháme a přidáme ke směsi lososa a koření.

Podáváme s čímkoli, na co máme chuť - tmavá, čerstvě upečená bageta a pár listů rukoly budou asi nejlepší.


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.01.11 vloženo
  • 24165x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g uzeného lososa
  • 2 polévkové lžíce kopru
  • 2 lžičky kávové červeného pepře
  • (pro zvídavé: Schinus terebinthifolius - pepřovec brazilský)
  • 1 avokádo zralé tak akorát
  • šťáva z půlky citrónu

Doporučená příloha

  • Dobře vychlazené bílé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:43

Ve formě jednohubek na kolečkách lehounce opečených plátků čerstvého rohlíku. Losos filet uzený studeným kouřem. Čerstvý kozí sýr smíchaný s trochou Philadelphie.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 30.01.12 19:14

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tatarák z uzeného lososa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 01.07.13 16:04

@birkana
Kdyny tohle platilo, tak tu uz davno nejsou majitele tohohle webu. Davno :lol: :lol:

 
birkana
1667 příspěvků 01.07.13 11:28

@hippolyta, od toho přece komentáře a diskuze jsou, aby se do nich vkládala moudra ;) Já osobně si ráda přečtu i názory, s kterými nemusím souhlasit. A třeba i v nich najdu „moudro“, které hledám drahný čas :idea: Tak tedy, šup sem a psát a kritizovat a chválit atd.

A komu se to nelíbí, ať…jde jinam :mavam: :mavam: :mavam:

 
di
2451 příspěvků 30.06.13 20:53

Já jo, chybíte mi.

 
hippolyta
394 příspěvků 30.06.13 20:16

Obávám se, že na ty moje moudra tady není nikdo zvědavej :- ).

 
Eja
3820 příspěvků 30.06.13 17:13

Nedala, anžto jsem ho nesahnala :( VRAŤ SE!!! :hug:

 
jolana
5065 příspěvků 30.06.13 15:28

Exilacko, okamzite se vrat a bude ti zo zakona komunity milosrdne velkoryso odpusteno :mrgreen: :kytka: :hug:

Příspěvek upraven 30.06.13 v 15:29

 
tlustá bába
1209 příspěvků 30.06.13 15:05

Jak to, kde je příspěvek ze 14.54?
Zébulon, okamžitě se vrať! Třeba i jako královna, to je mi fuk!
Eja jede, viď? Nádhera, určitě máš radost! Jsem tu nadšením bez sebe! To by byl život krásnej, s takovým Labužníkem!
Aha, tak nějaká technická chybička se vloudila. Pardon, omlouvám se, že plaším!

Příspěvek upraven 30.06.13 v 15:07

 
hippolyta
394 příspěvků 30.06.13 14:54

Mila Ejo, to mam radost, jak ses do toho pustila! Diky za duveru! Dalas i cerveny pepr? zébulon z exilu

 
tlustá bába
1209 příspěvků 30.06.13 14:37

Fenykl bych dala, ale jsem u vytržení!

 
Eja
3820 příspěvků 30.06.13 09:13

Zatím ve fázi na alobalu vrstva lososa rozleželého s koprem, na tom vrstva avokáda s citronovou šťávou, pepřem, trochu creme fraiche, navrchu vrstva čerstvého kozího sýra s trochou Philadelphie. Po rozležení vykrajovátkem kolečka a na stejně velkých kolečkách okurky podáváno, snítka kopru navrch. :mavam:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.01.12 19:32

Diky, Anitto, jsem rada, ze ti chutnalo! Priste zkusim takhle jednoduse i se syrovym lososem, jak psala esmeralda. Zdravim!

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 19:08

Diky Wydricko, nekdy vyzkousim :D

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.01.12 18:58

Anitto, receptu na fenykl je tu spousta. Mne se osvedcil a jiny nedelam, nez ten s houbama http://www.labuznik.com/…hriby-take5/
V diskuzi i nekolik cennych rad.

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 18:53

Tak jsem tohle vazne vcera „uvarila“ i s tim kozim syrem, ten jsem trosinku naredila kefirem. Cela ta kombinace byla fakt labuznicka, s koprem, :D fenyklovou nat neee..... ale mam rada ten bilej spodek, mate nekdo dobrej recept? :?:

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 00:35

Anitta uz si bere recept, zrovna zacina balit v praci a premysli, co dobreho slupne k veceri a vsechny ingredience doma ma..... :D Zebulon krasa! Diky :kytka:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 22:28

Ja mam celkem jasno, protoze tolik zelenyho z kupovanyho fenyklu do kupy nedam, abych neco takoveho uvarila. Ale kdybych mela, vidim to na kulajdu, misto kopru fenyklova nat a misto zakysanky jen sladka smetana. Hodne brambor. houby, vejce........ bude to taaaaaaaaakhle dobryyy !

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 22:13

Si pis, wydruse :- ). Zapoj predstavivost a vraz tam, co maj wydry rady!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 22:09

Zebu, ja myslim, ze kdyz tam nebude losos a kozi sejr, ze to bude i dobryyyyy :P

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 22:04

A ochutnali jste ji nekdy, tu fenyklovku? Zkusim ji udelat, az vyroste fenykl na zahrade, to me zajima, tyhle experimenty :-).

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.01.12 21:25

To je tedy krása. Myslím si že by ten losos mohl být i syrový.

Není to poprvé co fenykl nahradil kopr.
Našemu kamarádovi vařila jeho (domorodá) žena léta „koprovku“. Když jsme se ho ptali kde kupuje kopr, řekl nám že ho rostou haldy u nich v lukách. Nebyl to kopr, ale divoký fenykl.
Ani jsme mu nechtěli kazit radost. :oops:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 20:02

No glamo, priznam se, ze to neni kopr, pac jsem ho zapomnela koupit. Je to opizlany vrsek z fenyklu, ale bylo to snad jeste lepsi. Ale i to avokado samotne, jen s limetkou a trosickou soli - to bylo bozske!

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 19:51

Jj..pamatuji… :lol:
Ale tady je avokádo použo úplně skvostně…není potlačena jeho přirozená chuť, ale naopak perfektně zvýrazněna… a pak je tam kopr…
Jéžííííš…já kdybych jedla ryby…mně by to ale taaaak chutnalo…! Ale uzeného lososa trochu můžu… :think:
To musí být strašně dobré…a navíc je to krásné :palec:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.01.12 19:20

Vcera jsem delala s obmenou - nemichala jsem lososa s avokadem, misto citronu pouzila limetku a navrch dala rozmichany cerstvy kozi syr. K tomu opekla stare rohliky, coz nebyl dobry tah.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz