Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vařený květák nenávidim, syrový mi nevadí, jako ostatně každá zelenina. Jen zacítím ten odér vařeného květáku, utíkám. Ale nechal jsem se inspirovat receptem „sonas“ a naprosto skvělý salát byl na světě. Autorem recepisu je tedy „sonas“ nikoliv moje zbytnělá maličkost.
Květák nebo brokolici omyji, rozdělím na růžičky, košťál očistím a pokrájím na hranolky. Česnek oloupu, 8 zoubků utřu nebo prolisuju, 8 zoubků pokrájím podélně. Petrželovou nať si rozdělím na dvě hromádky, jednu nasekám najemno a odložím stranou, druhou jen potrhám. Vezmemu zadělávací mísu, nejlépe s poklopem, naliji na dno olej, přidám všechen česnek, potrhanou petrželku, květák, okořením. Zadělávačku zavřu poklopem nebo dám navrch velkou pokličku. Pořádně protřepu, aby se všechny skladniky pořádně promísily. Květák se v oleji omočí, na to se nachytá česnek a petržílka. Nakonec posypu jemně pokrájenou petržílkou. Podle gramáže by měl být recepis určen pro 4 osoby, ale ...
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Syrový květák s šestnácti stroužky česneku
150 a 200 mm, omlouvám se. MMiloš
Pokud mohu být Ti nápomocen při účinné degazaci, jseš na správné adrese. Po vyřazení z dolu jsem pracoval na degazační stanici několik let. Leč upozorňuji, že mé zkušenosti jsou omezeny na zavádění potrubí pouze o průměru 150 a 200 mm.
Miloš
Příspěvek upraven 28.12.15 v 10:04
Doufám, že jsem ten poslední, kdo by mohl být podezírán ze zde rozšířeného a. horolezectví, ale nemohu souhlasit s poslední větou úvodu k receptu! Je nás na Labu 15 935, mnozí pojídáme košťály které se naše polovičky hotoví vyhodit, ale taková „ptákovina“ napadla jenom jedniného

) Ale šestnáct??? Možná jako antikoncepce
Nebo jako kdysi, ochrana před oživlou
mrtvolou
)
Myslím si, že recept se ale narodil zcela prozaicky: Miloš si chystal jídlo podle původního receptu, když na východě utáhli kohouty a ostravsko v důsledku následného přetížení sítě postihl blackout. Než aby zatápěl v kamnech, a protože hlad je nejlepší kuchař, … snědl to jako Attila flákotu
Půlku malého květáku jsem 3 minuty blanšíroval a po ochlazení jsem postupoval podle receptu, stejně jako s druhou syrovou polovinou; vyšlo to skoro nastejno.
Nevím jak vy, já když obložené topinky, tak dvě a stačí mi jeden zoubek česneku. Jistě, záleží zda ten zoubek je jako grandle, nebo klekták
2904 příspěvků 11.11.09 16:52
Miloš, korunu tvorstva u nás od pachu vareného karfiolu vraj rozbolí hlava…
205 příspěvků 11.11.09 14:57
Miloši, já jsem tento recept také někde četla, ale myslím, že to nebyl salát, ale sonas květák takto zasyrova pekla. Ale možná se mýlím… Každopádně vyzkouším, díky.