Recept Smažený květák s česnekem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Květák nevařte, ať nezničíte jeho specifickou chuť a vůni.

Postup

Květák mírně posolte a sůl trochu vetřete i do míst, kam by se sama nedostala. (Česnek dodá květáku výraznější chuť a tak se solí opatrně, s česnekem taky.) Nechte asi 10 minut ležet a květák potřete utřeným česnekem. (Lehce!) Nechte dalších 10 minut ležet.
Květák obalujte v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a pečte na pánvi s mírným plamenem.
Poznámka:
Květák se tolik nerozpadá.
Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 12.10.13 vloženo
  • 2733x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 - 40 min

Ingredience

  • 1-2 hlavy květáku
  • 1-3 stroužky česneku (podle velikosti)
  • Mouka polohrubá – podle potřeby
  • Vejce– podle potřeby
  • strouhanka– podle potřeby

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.07.17 19:08

Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Smažený květák s česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2274 příspěvků 29.07.17 19:09

Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším… :srdce:

parles
302 příspěvků 15.10.13 15:02

Kdybych to nezkoušel, tak bych o tom nepsal! :mrgreen:

Labužník jandule02
1089 příspěvků 15.10.13 13:02
Polohrubá mouka

Se občas dá použít z nouze, obal je pak ale tvrdší. A zkoušel někdo obalit květák v polohrubé? Já ano, a ono to tam moc nedrží.

dianaknaplt
2 příspěvky 15.10.13 00:12
jaká mouka je vhodná.

Polohrubou mouku používám na trojobal už pár let a doma nám to chutná víc, než s hladkou moukou. Polohrubá mouka se tolik nelepí a lépe zapadne do míst, kam se lepící hladká těžko dostává.
Samozřejmě můžete použít hladkou.

gmp
1603 příspěvků 14.10.13 00:12
-

Třepání pytlikem, v tomto případě zavrhuji. Lépe se mi osvědčilo těstíčko z roztřepaného vejce, mouky a trochy piva, či mlíka. Pak šup do strouhanky a hotovo.

Eja
3837 příspěvků 13.10.13 18:54

Proto právě ten mikrotenový pytlík, při zatřepání přebytky opadají. Polohrubou v nouzi ( hladká není ve špajzu), přijde mi, že sa na ni hůř chytá vejce.

parles
302 příspěvků 13.10.13 18:11
Trojobal

Já používám na trojobal také raději polohrubou mouku. Ta se totiž při obalování zachytí jen v jedné tenké vrstvě a zbytek opadá, kdežto hladká mouka se nalepí ve větším množství, někdy i v chuchvalcích a je jí pak v trojobalu zbytečně moc.

Eja
3837 příspěvků 13.10.13 12:21
Květák

Smažený také nepředvařuji ( byla tady na toto téma velká debata), potření česnekem dobrý nápad, ale mám dotaz. Ta POLOHRUBÁ mouka má nějaký zvláštní smysl? Jsem znejistěla - trojobal dle mne mouka hladká ( v mikroténovém sáčku stejně jako strouhanka, protřepat - šetří čas a nádobí).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Mrkvový salát Mrkvový salát
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz