Recept Smažený květák s česnekem

(Hodnoceno 2x) dianaknaplt Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažený květák s česnekem

Úvod

Květák nevařte, ať nezničíte jeho specifickou chuť a vůni.

Postup

Květák mírně posolte a sůl trochu vetřete i do míst, kam by se sama nedostala. (Česnek dodá květáku výraznější chuť a tak se solí opatrně, s česnekem taky.) Nechte asi 10 minut ležet a květák potřete utřeným česnekem. (Lehce!) Nechte dalších 10 minut ležet. Květák obalujte v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a pečte na pánvi s mírným plamenem. Poznámka: Květák se tolik nerozpadá. Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 12.10.13 vloženo
  • 5287x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 - 40 min

Ingredience

  • 1-2 hlavy květáku
  • 1-3 stroužky česneku (podle velikosti)
  • Mouka polohrubá – podle potřeby
  • Vejce– podle potřeby
  • strouhanka– podle potřeby

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.1.21 12:20

Opět super!
Nemáme rádi květák předvařený a pak teprv obalovaný, milujem takto - obalit rovnou čerstvý a ten česnek tomu prostě dodá šmrnc :)
Použila jsem strouhanku kukuřičnou - nádherně křupe a nemá to vliv na chuť, na kterou jsme zvyklí :)
Smaženo v multifinkčním hrnci na trošce domácího přepuštěného másla + naše brambory z loňské sklizně…
To na mističce vedle jsou doma naložené hřiby - klasicky… sladkokyselý nálev s pomocí přípravku DEKO.

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 18:02

Třený česnek jsem přidala do vajíček, dobré to je :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.7.17 19:08

Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Smažený květák s česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažený květák s česnekem

Zuzka1973
2381 příspěvků 29.7.17 19:09

Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším… :srdce:

parles
308 příspěvků 15.10.13 15:02

Kdybych to nezkoušel, tak bych o tom nepsal! :mrgreen:

Labužník jandule02
1099 příspěvků 15.10.13 13:02
Polohrubá mouka

Se občas dá použít z nouze, obal je pak ale tvrdší. A zkoušel někdo obalit květák v polohrubé? Já ano, a ono to tam moc nedrží.

dianaknaplt
2 příspěvky 15.10.13 00:12
jaká mouka je vhodná.

Polohrubou mouku používám na trojobal už pár let a doma nám to chutná víc, než s hladkou moukou. Polohrubá mouka se tolik nelepí a lépe zapadne do míst, kam se lepící hladká těžko dostává.
Samozřejmě můžete použít hladkou.

gmp
1603 příspěvků 14.10.13 00:12
-

Třepání pytlikem, v tomto případě zavrhuji. Lépe se mi osvědčilo těstíčko z roztřepaného vejce, mouky a trochy piva, či mlíka. Pak šup do strouhanky a hotovo.

Eja
3887 příspěvků 13.10.13 18:54

Proto právě ten mikrotenový pytlík, při zatřepání přebytky opadají. Polohrubou v nouzi ( hladká není ve špajzu), přijde mi, že sa na ni hůř chytá vejce.

parles
308 příspěvků 13.10.13 18:11
Trojobal

Já používám na trojobal také raději polohrubou mouku. Ta se totiž při obalování zachytí jen v jedné tenké vrstvě a zbytek opadá, kdežto hladká mouka se nalepí ve větším množství, někdy i v chuchvalcích a je jí pak v trojobalu zbytečně moc.

Eja
3887 příspěvků 13.10.13 12:21
Květák

Smažený také nepředvařuji ( byla tady na toto téma velká debata), potření česnekem dobrý nápad, ale mám dotaz. Ta POLOHRUBÁ mouka má nějaký zvláštní smysl? Jsem znejistěla - trojobal dle mne mouka hladká ( v mikroténovém sáčku stejně jako strouhanka, protřepat - šetří čas a nádobí).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz