Recept Smažený květák s česnekem
dianaknaplt Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Květák nevařte, ať nezničíte jeho specifickou chuť a vůni.
Postup
Květák mírně posolte a sůl trochu vetřete i do míst, kam by se sama nedostala. (Česnek dodá květáku výraznější chuť a tak se solí opatrně, s česnekem taky.) Nechte asi 10 minut ležet a květák potřete utřeným česnekem. (Lehce!) Nechte dalších 10 minut ležet. Květák obalujte v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a pečte na pánvi s mírným plamenem. Poznámka: Květák se tolik nerozpadá. Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 12.10.13 vloženo
- 5287x zobrazeno
Čas přípravy
- cca 30 - 40 min
Ingredience
- 1-2 hlavy květáku
- 1-3 stroužky česneku (podle velikosti)
- Mouka polohrubá – podle potřeby
- Vejce– podle potřeby
- strouhanka– podle potřeby
Doporučená příloha
Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.1.21 12:20
Opět super!
Nemáme rádi květák předvařený a pak teprv obalovaný, milujem takto -
obalit rovnou čerstvý a ten česnek tomu prostě dodá šmrnc
Použila jsem strouhanku kukuřičnou - nádherně křupe a nemá to vliv na
chuť, na kterou jsme zvyklí
Smaženo v multifinkčním hrnci na trošce domácího přepuštěného másla
+ naše brambory z loňské sklizně…
To na mističce vedle jsou doma naložené hřiby - klasicky… sladkokyselý
nálev s pomocí přípravku DEKO.
1.3.20 18:02
Třený česnek jsem přidala do vajíček, dobré to je
29.7.17 19:08
Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviDiskuse k receptu Smažený květák s česnekem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažený květák s česnekem
Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším…
Kdybych to nezkoušel, tak bych o tom nepsal!
Se občas dá použít z nouze, obal je pak ale tvrdší. A zkoušel někdo obalit květák v polohrubé? Já ano, a ono to tam moc nedrží.
Polohrubou mouku používám na trojobal už pár let a doma nám to chutná víc, než s hladkou moukou. Polohrubá mouka se tolik nelepí a lépe zapadne do míst, kam se lepící hladká těžko dostává.
Samozřejmě můžete použít hladkou.
Třepání pytlikem, v tomto případě zavrhuji. Lépe se mi osvědčilo těstíčko z roztřepaného vejce, mouky a trochy piva, či mlíka. Pak šup do strouhanky a hotovo.
Proto právě ten mikrotenový pytlík, při zatřepání přebytky opadají. Polohrubou v nouzi ( hladká není ve špajzu), přijde mi, že sa na ni hůř chytá vejce.
Já používám na trojobal také raději polohrubou mouku. Ta se totiž při obalování zachytí jen v jedné tenké vrstvě a zbytek opadá, kdežto hladká mouka se nalepí ve větším množství, někdy i v chuchvalcích a je jí pak v trojobalu zbytečně moc.
Smažený také nepředvařuji ( byla tady na toto téma velká debata), potření česnekem dobrý nápad, ale mám dotaz. Ta POLOHRUBÁ mouka má nějaký zvláštní smysl? Jsem znejistěla - trojobal dle mne mouka hladká ( v mikroténovém sáčku stejně jako strouhanka, protřepat - šetří čas a nádobí).