Recept Smažený květák s česnekem

(Hodnoceno 2x) dianaknaplt Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažený květák s česnekem

Úvod

Květák nevařte, ať nezničíte jeho specifickou chuť a vůni.

Postup

Květák mírně posolte a sůl trochu vetřete i do míst, kam by se sama nedostala. (Česnek dodá květáku výraznější chuť a tak se solí opatrně, s česnekem taky.) Nechte asi 10 minut ležet a květák potřete utřeným česnekem. (Lehce!) Nechte dalších 10 minut ležet. Květák obalujte v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a pečte na pánvi s mírným plamenem. Poznámka: Květák se tolik nerozpadá. Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 12.10.13 vloženo
  • 3617x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 - 40 min

Ingredience

  • 1-2 hlavy květáku
  • 1-3 stroužky česneku (podle velikosti)
  • Mouka polohrubá – podle potřeby
  • Vejce– podle potřeby
  • strouhanka– podle potřeby

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem, brambory (vařenými, šťouchanými, pečenými) a nebo květák jezte jen tak bez přílohy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 18:02

Třený česnek jsem přidala do vajíček, dobré to je :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.7.17 19:08

Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Smažený květák s česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažený květák s česnekem

Zuzka1973
2364 příspěvků 29.7.17 19:09

Dokonalé! Jak jednoduchá věc dokáže posunout mé oblíbené jídlo k tomu, aby se stalo ještě oblíbenějším… :srdce:

parles
303 příspěvků 15.10.13 15:02

Kdybych to nezkoušel, tak bych o tom nepsal! :mrgreen:

Labužník jandule02
1089 příspěvků 15.10.13 13:02
Polohrubá mouka

Se občas dá použít z nouze, obal je pak ale tvrdší. A zkoušel někdo obalit květák v polohrubé? Já ano, a ono to tam moc nedrží.

dianaknaplt
2 příspěvky 15.10.13 00:12
jaká mouka je vhodná.

Polohrubou mouku používám na trojobal už pár let a doma nám to chutná víc, než s hladkou moukou. Polohrubá mouka se tolik nelepí a lépe zapadne do míst, kam se lepící hladká těžko dostává.
Samozřejmě můžete použít hladkou.

gmp
1603 příspěvků 14.10.13 00:12
-

Třepání pytlikem, v tomto případě zavrhuji. Lépe se mi osvědčilo těstíčko z roztřepaného vejce, mouky a trochy piva, či mlíka. Pak šup do strouhanky a hotovo.

Eja
3865 příspěvků 13.10.13 18:54

Proto právě ten mikrotenový pytlík, při zatřepání přebytky opadají. Polohrubou v nouzi ( hladká není ve špajzu), přijde mi, že sa na ni hůř chytá vejce.

parles
303 příspěvků 13.10.13 18:11
Trojobal

Já používám na trojobal také raději polohrubou mouku. Ta se totiž při obalování zachytí jen v jedné tenké vrstvě a zbytek opadá, kdežto hladká mouka se nalepí ve větším množství, někdy i v chuchvalcích a je jí pak v trojobalu zbytečně moc.

Eja
3865 příspěvků 13.10.13 12:21
Květák

Smažený také nepředvařuji ( byla tady na toto téma velká debata), potření česnekem dobrý nápad, ale mám dotaz. Ta POLOHRUBÁ mouka má nějaký zvláštní smysl? Jsem znejistěla - trojobal dle mne mouka hladká ( v mikroténovém sáčku stejně jako strouhanka, protřepat - šetří čas a nádobí).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz