Recept Špargl zapečený se sýrem a šunkou, štouchané brambory jako příloha

Ifanka Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Šparglu odstraníme dřevnaté konce cca 3-5cm a uvaříme do poloměkka. Na jednu porci počítáme tak 5 nožek. Uvaříme brambory, slijeme a rychle rozštoucháme a k nim do hrnce vsypeme na vlásky nakrájený pórek (bílou část) a rychle přiklopíme. Vše necháme dojít v páře z brambor, kde pórek "zvadne". Po cca 10 min. přidáme lžičku másla, osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř, promícháme. Udržujeme v teple, dokud není hotovo v troubě zapékání. Na to si dáme do zapékací misky velký plátek šunky, na který položíme nožičky uvařeného šparglu, přehneme nebo stočíme do ruličky a poklademe nebo zasypeme sýrem. Na osobu 1 rulička. Celé dáme do trouby zapéct až sýr začne lehce hnědnout a roztékat se. Mezitím si připravíme holanskou omáčku. Po cca 15 min. zapečený špargl přendáme na teplý talíř, kam jsme naaranžovali 2 kopečky štouchaných brambor smíchaných s pórkem a mezi špargl a brambory nalijeme malou naběračku voňavé holandské omáčky. Posypeme petrželkou a pyšně neseme na stůl. P.S: osobně vyzkoušeno tuto sobotu v restauraci "U Matyáše" na náměstí v Pezinoku, Slovensko. Recept jsem jen odhadla, tak snad se na mě nebudou zlobit, pokud tam něco chybělo. K tomu jsme pili netradičně jejich vlastní červené víno Merlot 2007. Nemělo to chybu. Až pojedet okolo, zastavte se, cesta trvá jen 3,5 hod. z Prahy a k ubytování doporučuji nově zrekonstruovaný Penzion pod Kláštorom, ulice Holubiho 61, tel. na vyžádání.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.05.08 vloženo
  • 10644x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 min.

Ingredience

  • bílý a zelený špargl
  • uzený sýr (Oštiepok), lze nahradit mozzarelou apod.
  • plátky dobré šunky
  • brambory
  • pórek
  • holandská omáčka (http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=1688)

Doporučená příloha

  • štouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špargl zapečený se sýrem a šunkou, štouchané brambory jako příloha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špargl zapečený se sýrem a šunkou, štouchané brambory jako příloha

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špargl zapečený se sýrem a šunkou, štouchané brambory jako př

Tak tohle ja muzu. Hned si to stahnu. Ahojky a diky Sona

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špargl zapečený se sýrem a šunkou, štouchané brambory jako př

Špargl je česky chřest.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špargl zapečený se sýrem a šunkou, štouchané brambory jako př

Nezlobte se na mne, ale ja nevim co je to spargl! Asi si budu muset koupit nejaky dizionar az prijedu do Prahy. Ja jsem takhle uplne nemozna! Dekuji predem za „preklad“. Sona

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz