Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Čekanku omyjeme. Puky zespoda klínovitě vyřízneme, aby čekanka neměla hořkou chuť. Povaříme je asi 5 min. ve slané vodě, pak je vyjmeme z vody, necháme zchladnout a dobře okapat. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymažeme tukem ohnivzdornou formu. Čekanky zabalíme nejprve do plátku šunky, poté do plátku sýra a položíme je do farmy vedle sebe. 3. Masový vývar smícháme se smetanou, 2 lžícemi sekané petrželky, nastrouhaným sýrem a ochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Směsí přelijeme čekanky. 4. Ve vyhřáté troubě zapékáme asi 20 min., až se sýr rozpustí a zhnědne. Před podáváním posypeme zbylou sekanou petrželkou.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Jako příloha jsou nejvhodnější vařené brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečená čekanka
5068 příspěvků 17.11.13 00:39
Ziadny vyvar, len cakanku zabalim do slaniny radsej, pretoze ona sama o sebe je anorekticka, posypem struhanym syrom a dam do rury..pred podavanim posypem bohato pazitkou..co vam budem vraviet…slaninka bola prava tyrolska..