Recept Zapečená čekanka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená čekanka

Postup

1. Čekanku omyjeme. Puky zespoda klínovitě vyřízneme, aby čekanka neměla hořkou chuť. Povaříme je asi 5 min. ve slané vodě, pak je vyjmeme z vody, necháme zchladnout a dobře okapat. 2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymažeme tukem ohnivzdornou formu. Če­kanky zabalíme nejprve do plátku šunky, poté do plátku sýra a položíme je do farmy vedle sebe. 3. Masový vývar smícháme se smetanou, 2 lžícemi sekané petrželky, nastrouhaným sý­rem a ochutíme solí, pepřem a špetkou strou­haného muškátového oříšku. Směsí přelijeme čekanky. 4. Ve vyhřáté troubě zapékáme asi 20 min., až se sýr rozpustí a zhnědne. Před podáváním po­sypeme zbylou sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.01.02 vloženo
  • 15280x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 stejně velkých puků čekanky
  • sůl
  • tuk na vymazání formy
  • 8 plátků šunky
  • 8 plátků ementálu
  • 250 ml rnasového vývaru (z kostky)
  • 125 g smetany
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • 60 g hrubě strouhaného ementálu
  • pepř
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Doporučená příloha

  • Jako příloha jsou nejvhodnější vařené bram­bory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená čekanka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1212 příspěvků 17.11.13 02:07
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
jolana
5066 příspěvků 17.11.13 00:39

Ziadny vyvar, len cakanku zabalim do slaniny radsej, pretoze ona sama o sebe je anorekticka, posypem struhanym syrom a dam do rury..pred podavanim posypem bohato pazitkou..co vam budem vraviet…slaninka bola prava tyrolska.. :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz