Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Předehřát troubu na 180°C. Lehce máslem vymastit zapékací velkou misku. Květák povařit v trochu osolené vodě asi 6 - 8 minut do měkka (nebo ho uvařit v páře asi 12 - 15 minut. Na pánvi rozpustit máslo a přidat tam mouku. Připravit zlatavou zásmažku. Sem tam ji zamíchat. Nalít na ni za rychlého míchání polovinu mléka a povařit vše do hladka. Přilít zbytek mléka a přidat bobkový list. Ochutit solí a pepřem, přidat oříšek, hořčici a na pomalém ohni podusit asi 5 minut. Sem tam zamíchat. Odstavit, vyndat bobkový list a přidat polovinu sýru. Míchat, až se sýr rozpustí. Do misky poskládat růžice květáku a zalít je sýrovou omáčkou. Zbytek sýru posypat nahoru a vše vložit do trouby. Péct asi 20 minut, nebo až vše bublá a povrch je pěkně hnědý. Ihned podávat přímo z misky s bagetou. TIP: Místo květáku se může použít brokolice. Má-li někdo chuť na maso, tak před zalitím sýrovou omáčkou se květák může posypat posekanou vařenou šunkou, nebo libovou slaninou. P.S. Klasická večeře ve francouzských rodinách, anebo příloha k pečínkám a kuřeti. Chcete-li, pokrm se může připravit v individuálních zapékacích miskách. Bude zde obrázek.................
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Květákový sýrový zapečený kastrůlek - Choufleur au Gratin
5068 příspěvků 23.6.11 22:10
..a tenhle taky
73 příspěvků 25.3.06 13:40
nevadi, to se stava kazdemu. Urcite to brzo vyzkousim, urcite je to moc dobre. Preju taky pekny vikend,
dík za bystré oko, máš naprostou pravdu, hořčice patří do omáčky. Nějak mně z překladu vypadla.
Přeji Ti příjemný víkend!
73 příspěvků 25.3.06 08:43
prosim kam s tou horcici? Do omacky?… Diky,