Recept Květákový sýrový zapečený kastrůlek - Choufleur au Gratin

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákový sýrový zapečený kastrůlek - Choufleur au Gratin

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Lehce máslem vymastit zapékací velkou misku. Květák povařit v trochu osolené vodě asi 6 - 8 minut do měkka (nebo ho uvařit v páře asi 12 - 15 minut. Na pánvi rozpustit máslo a přidat tam mouku. Připravit zlatavou zásmažku. Sem tam ji zamíchat. Nalít na ni za rychlého míchání polovinu mléka a povařit vše do hladka. Přilít zbytek mléka a přidat bobkový list. Ochutit solí a pepřem, přidat oříšek, hořčici a na pomalém ohni podusit asi 5 minut. Sem tam zamíchat. Odstavit, vyndat bobkový list a přidat polovinu sýru. Míchat, až se sýr rozpustí. Do misky poskládat růžice květáku a zalít je sýrovou omáčkou. Zbytek sýru posypat nahoru a vše vložit do trouby. Péct asi 20 minut, nebo až vše bublá a povrch je pěkně hnědý. Ihned podávat přímo z misky s bagetou. TIP: Místo květáku se může použít brokolice. Má-li někdo chuť na maso, tak před zalitím sýrovou omáčkou se květák může posypat posekanou vařenou šunkou, nebo libovou slaninou. P.S. Klasická večeře ve francouzských rodinách, anebo příloha k pečínkám a kuřeti. Chcete-li, pokrm se může připravit v individuálních zapékacích miskách. Bude zde obrázek.................

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 23.03.06 vloženo
  • 21917x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450 g květáku, rozebraného na růžice
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 350 ml mléka
  • 1 bobkový list
  • špetka nastrouhaného muškátovýho oříšku
  • 1 lžíce dijónské hořčice
  • 170 g nastrouhaného sýra Gruyere, nebo Emmenthal
  • sůl a černý pomletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.07.14 08:51

.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Květákový sýrový zapečený kastrůlek - Choufleur au Gratin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 23.06.11 22:10

..a tenhle taky :)

martan
73 příspěvků 25.03.06 13:40
Babi,

nevadi, to se stava kazdemu. Urcite to brzo vyzkousim, urcite je to moc dobre. Preju taky pekny vikend,

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: martan...

dík za bystré oko, máš naprostou pravdu, hořčice patří do omáčky. Nějak mně z překladu vypadla.

Přeji Ti příjemný víkend!

martan
73 příspěvků 25.03.06 08:43
Babi,

prosim kam s tou horcici? Do omacky?… Diky,

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz