Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Květák očistíme, rozdělíme na stejně velké růžičky a omyjeme ve studené vodě. Krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme děrovanou sběračkou a necháme dobře okapat. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zhruba 10 minut táhnout. 2. Smícháme mouku, sýr, karí a trochu soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo. Ušleháme tuhý sníh a přidáme do těsta. 3. Rozehřejeme fritovací hrnec na 180 °C. Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém tuku dozlatova usmažíme. 4. Květák vyjmeme z tuku a necháme jej okapat na papírové utěrce.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Podáváme s tatarskou nebo béarnskou omáčkou.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.2.14 14:59
Nepřišla jsem nato, jak použít rozpuštěné máslo, asi do těstíčka (?), tak jsem použila jenom mléko - je v postupu, ale není v surovinách (pokud jsem četla pozorně). Tento způsob přípravy květáku naši rodinu moc neoslovil. Možná jsem to přehnala s citronem. Zbylo mi trochu těstíčka, tak jsem udělala kousek masa, a to dopadlo v hodnocení lépe.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažený květák v pivním těstíčku