Recept Smažená cibulová kolečka Veg
Myák Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Do těstíčka na obalování můžeme přidat hrubě drcený pepř, sušené bylinky nebo strouhaný sýr. Hodí se k pivu, vínu, ale i jako příloha k polévkám.
Postup
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 8 mm. Kolečka obalíme v trojobalu, tzn. nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran. Naskládáme na talíř a posolíme. Pozor, nesolit dříve - cibule by zbytečně pustila vodu.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 63151x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 střední cibule
- 1 hrnek hladké mouky
- 1,5 hrnku strouhanky
- 2 vajíčka
- olej
- sůl
Doporučená příloha
Bílé vínečko
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.2.16 16:47
Odpolední chuťovka, honila nás mlsná..
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkům8.12.12 18:27
I když všechna kolečka tak trochu nebyla kolečky, chutnala skvěle!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Smažená cibulová kolečka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažená cibulová kolečka
@di Kdyz si tady koupim buttermilk, je to jako u nas byvala kyska neboli kysele mleko, nevim co je podmasli. Rad si to dam
z bramburkama
2453 příspěvků 29.12.14 18:33
Buttermilk = podmáslí, není to „zkysané“ mléko.
Příspěvek upraven 29.12.14 v 18:33
Ja jsem v New Yorku delal sefa v jednom steak housu a cibule se pripravovala takto.
cibule se nejdrive namocila v „buttermik“ coz je vlastne zkysane mleko a potom se cibule obali v mouce a prudce osmazi in deep fryer. Podavalo se to k steakum.
@blbustka To je logické, že tento typ pokrmů druhý den již nepatří k nejkvalitnějším…
Cibule pustí tekutinu a křupavý povrch je ta
tam…
Řízek taky druhý den už
chutná jinak… 
Dobrota, ale druhý den už nebyli dobré…
Není zač, a dobré chutnání. Na raclet to bude také dobrota. Příjemný den.
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, bedli, to je dobrý nápad. Já mám raclet gril, tak bych to snad mohl taky takle nějak vyzkoušet… Papriky a rajčata jsem tam už s masem griloval, ale cibule mě nenapdla. Dík a hezký den!
mám elektrický gril s grilovací mřížkou a plotýnkou. No a na té plotýnce rozprostřu cibuli nakrájenou na silnější proužky, občas přihodím kousek grilovaného masíčka, takže se cibule negriluje nasucho. Nesolím, nepepřím a někdy stačí plotýnku potřít olejem, ale jen trošku. Když tu jsou starší vnuci … nestačím grilovat, jak je cibule chutná.
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky si to takhle dělávám, když zbyde vajíčko nebo třeba nálev z jogurtových řízků. Do vajíčka ( nebo nálevu ) přidám ještě rozetřený česnek a obaluju buď ve strouhance nebo ve směsi strouhanky a a drcených kukuřičných lupínků. A pak už jen křupu u knížky nebo Tv…
A jak děláš grilovanou cibuli, bedlo?
Cibuli máme rádi grilovanou … ale toto vyzkouším také. Myšáku díky …
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Ten, kdo toto neochutnal, neví co je dobrého. My to děláme vždy, jakmile zbyde trochu vajíčka…mňamina