Recept Skopové na česneku a rozmarýnu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skopové na česneku a rozmarýnu

Úvod

Ať hledám jak hledám, tento jednoduchý recept jsem tu nenašla, takže pokud jde o „dvoják“, ne mojí vinou, myslím, že přes půl hodiny hledání ve zdejším archivu stačí, déle čas ztrácet nehodlám ;)
Je to recept, díky kterému se můj muž kdysi naučil jíst skopové maso, nyní už ho jí ve všech úpravách :)

Gramáž a dávkování neuvádím, je to velmi individuální, někdo třeba nerad moc česneku, ale kdo ho rád - doporučuji nešetřit.
My máme rádi, když se předem část česneku nechá ve slupce v troubě nebo na pánvi změknout, a pak jej vymačkám a jen část dám (pokrájeného na plátky) syrového.
„Vymačkaný“ česnek přidávám těsně před koncem, je moc dobré, když zůstane na talíři vidět, ale zároveň musí být dostatečně měkký, aby se „česneková hrudka“ jen sama v puse rozpustila :)
Tu syrovou část česneku (nebo když používám momentálně jen syrový) přidávám tak, jak je v receptu zmíněno.

Postup

Na rozpáleném sádle nebo másle zpěníme posekanou cibulku a hned na ni dáme osolené a opepřené plátky masa (já použila odřezky po naporcování kotlet, maso je z našeho chovu).
Z prudka osmahneme z obou stran a vhodíme bobkový list, drcenou rozmarýnu a plátky česneku - čím více, tím lépe, skopové se s česnekem rádo a dobře kamarádí :)

Pak „pomalu proháníme“ vše po dně kastrolu vařečkou, aby se to nezačalo připalovat a až maso chytne barvu a koření se rozvoní, můžeme přidat tolik vody (závisí na velikosti kastrolu a množství masa), aby maso jen „vystrkovalo růžky“ a dusíme.

Během vaření je potřeba občas pár lžic vody doplnit, ale nepřeháníme to… Když je maso měkké, přidáme lžíci hořčice (čím pikantnější, tím lépe) a ještě chvíli dusíme, pokud jsme to nepřehnali s vodou, výpek je zahuštěný automaticky sám od sebe díky cibuli, česneku a hořčici.

Vyjmeme bobkový list (někdy přidávám i jalovec - takže v tom případě vyjmeme i ten) a podáváme s rýží, knedlíkem či s domácím chlebem.

Nahlásit recept

  • 12.07.15 vloženo
  • 1470x zobrazeno

Ingredience

  • plátky skopového masa
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýna
  • česnek
  • bobkový list
  • lžíce pikantní hořčice
  • cibule
  • sádlo nebo máslo

Doporučená příloha

  • rýže, knedlíky, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.07.15 13:49

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Skopové na česneku a rozmarýnu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz