Recept Jednoduché skopové na česneku

(Hodnoceno 3x) H.T.V. Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jednoduché skopové na česneku

Postup

Cibuli osmahneme na tuku rovnou v pekáči. Maso potřeme utřeným česnekem se solí a na cibuli opečeme ze všech stran (stačí osolené maso a drcený česnek dát na maso až pak). Stahnem ze sporáku, přidáme celý pepř, tak osm-deset kuliček, může být víc i míň...(vcelku proto, aby jsme jej prý později mohli vyndat, ale stejně jej všechen nenajdeme:o) Zalijeme vodou do dvou třetin a vrazíme do trouby. Stačí v průběhu pečení jednou obrátit. Když je voda vypečená a sos vypadá, jako sos, je hotovo. Nezahušťujeme. Vypadá to jako totálně spálené, ale nedejte se mýlit, to ta cibule...:o)

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 24.06.05 vloženo
  • 70842x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca. 2hod.

Ingredience

  • Jakékoliv skopové, jehněčí...(kůzlečí)
  • Na kýtu:
  • 4 větší cibule
  • česnek (víc je líp)
  • sůl
  • tuk
  • celý pepř

Doporučená příloha

  • Škubánky, které polité sosem z masa, přestávají být obyčejnými škubánky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.10.20 19:02

Snažil jsem se dělat podle receptu, ale péci jsem musel asi 4 hodiny na 170, protože ta voda nechtěla pryč. Nakonec jsem maso vyndal, abych ho úplně nevysušil a šťávu zredukoval na plotně. Výsledek je dobrý, chutný a omáčku jsem nakonec mixoval. …jo a ten pepř jsem nenašel.

Odkaz na uvaření

Jari 1.1.16 13:09

Nakrájenou cibuli a 5 stroužků česneku jsem osmažila na sádle, přidala na kostky nakrájené maso, osolila, opepřila, podlila vodou a dusila do změknutí masa. Se špenátem a knedlíkem z housky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 4.2.13 21:16

Výborně to chutnalo! Česneku jsem dala co nejvíce, cibuli nechala totálně „rozpustit“ a nemělo to chybu… pepř jsem použila čerstvě drcený, nevadí nám…
Dělala jsem ve dvou malých pekáčcích, v jednou dle receptu, ve druhém bez cibule, s přidáním rozmarýny… Taky super :)
Maso je z našeho chovu.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 29.1.12 15:20

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Jednoduché skopové na česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jednoduché skopové na česneku

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.1.12 15:20

Jehněčí, kůzlečí, skopové když peču na česneku, nikdy nedávám cibuli. Vždycky jen hodně česneku a sůl. Nejlepší jak může být. V té jednoduchosti spojení jen dvou chutí je ta pravá a ojedinělá chuť .

Stepka
6 příspěvků 29.1.12 14:52

Dneska se mi super povedlo - s br. knedlíkem a špenátem. Návštěva s oblizovala. Dostala jsem skopové a nevěděla co s ním. U nás doma se nevařilo. Ale tenhle recetp je prima.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché skopové na česneku

V mrazáku čeká skopový hřbet a myslím, že bude o víkendu. Dělám přibližně stejně, žádné složitosti, maso samo o sobě je tak výrazné, že další úpravy nejsou třeba. A hlavně řezník má tak jednou do roka. :-( ..Jen podlévám postupně, ne tolik vody najednou a seškrabávám přípečky do sósíku :-) Hřbet peču celý, nevykostěný a pak jen vyloupnu nádherné válečky a nakrájím na medailonky…Brambory a povařené kysané zelí. To nemá chybu:-))

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché skopové na česneku

Vypadá to jednoduše, tak prubnu tenhle recept na svůj první pokus se skopovým… Esme, a já myslela, že tam máte ovcí víc než klokanů, nebo je to jako v Indii s krávami? :-D

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché skopové na česneku

Takto, připravoval jehněčí, nebo kůzlečí můj taťka. Bylo ponejvíce na Velikonoce. Pokud seženu, a to se mi posledních 5 let daří - pokračuji v tradici, jen bez těch škubánků. Ale vyzkouším.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché skopové na česneku - H.T.V.,

Dělám zhruba tímto způsobem jehněčí. Tvrdím totiž, že když je prvotřídní maso, proč ho „vylepšovat“ jinými ingrediencemi. Bohužel tady je k dostání skopové málo kdy.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz