Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Toto jídlo lze podávat i studené, třeba jako součást studeného bufetu.
Cibuli nakrájejte na větší kousky (člunky), česnek prolisujte.
Na velké pánvi na oleji při středně vysoké teplotě orestujte cibuli, ale
nenechte ji, aby dostala barvu. Maso osolte, opepřete je a položte je na
cibuli v pánvi.
Balzamiko a víno smíchejte spolu a polovinu tohoto nálevu nalejte na maso s cibulí na pánvi. Přiložte rozmarýn, pánev zakryjte pokličkou a při mírné teplotě duste 15-20 minut, záleží na druhu masa. Za tu dobu 1-2× promíchejte a maso obraťte.
5 minut před koncem dušení přidejte do pánve česnek a doduste.
Maso a rozmarýn vyjměte z pánve, rozmarýn vyhoďte. Maso nakrájejte na plátky, vraťte
je zpět do pánve a nalejte k němu zbytek nálevu. Dochuťte solí, pepřem a
vařte asi 1-2 minuty.
Pozn.: Maso na snímku je vepřové filé, které jsem 24 hodin před úpravou marinoval v chimichurri oleji.
Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo Maso Vepřové maso
(Opečené) brambory nebo bílý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.01.13 12:25
Díky za skvělý tip na oběd…
Nic jsem neměnila, snad jen to, že maso jsem měla nakrájené na plátky už
na začátku… Bylo to o to rychlejší…
Jo… a česnek jsem jen nastrouhala, vůbec to nebylo na škodu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění