Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Grilovaná žebra patří ke klasice grilování. A stojí za to - strávit nějaký ten čas přípravou. Odměnou vám budou skvělá žebírka vlastní výroby.
Na oleji opečeme krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme.
Do připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30-45 minut vaříme.
Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet.
Druhý den žebra vyjmeme, pečeme na grilu a potíráme marinádou. Tu si připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku, barevného pepře, grilovacího koření a olivového oleje.
Recept je z kategorií: Maso Vepřové maso Žebírka
pečivo, zeleninový špíz, salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
15.7.20 11:43
dnes jsem úplně poprvé připravila vepřová žebra, paráda. Výborná chuť, budu určitě ještě opakovat.
Líbí se mi5.2.18 19:15
2kg vařená v láku déle než je uvedeno. Po zaležení již jedno kg zmizelo v žaludcích. Nestačilo počkat na grilování. Jinak vynikající i bez grilu. Po grilování pohádka.
Líbí se mi3.8.17 10:28
Naprosto úžasná žebra. Velký dík za recept. Zítra zopakujeme ve velkém - 8 kg.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Grilovaná vepřová žebra
1 příspěvek 29.10.15 16:43
Na co je ta jarni cibulka?
Vypadá to fakt dobře. Už se těším až to vyzkouším. Díky za inspiraci.