Recept Ryba vařená v páře se zázvorem a čili (pro bambusový pařák)

Florentyna Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Bambusový pařák vyložíme banánovými listy nebo papírem na pečení (aby se ryba nepřichytila a nechutnala po bambusu). Steaky rozložíme do pařáku a posypeme zázvorem, česnekem, čili papričkami a koriandrem. Uzavřeme a postavíme na 6 minut nad vroucí vodu do velkého woku nebo hrnce. Košík opatrně otevřeme, rybu posypeme jarní cibulkou a pokapeme limetovou šťávou. Znovu přiklopíme a maso necháme v páře ještě asi půl minuty.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 21.01.06 vloženo
  • 7968x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 steaky z bílé ryby, přibližně po 200 g
  • 5cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na nudličky
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 2 lžičky nakrájené červené čili papričky
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené koriandrové natě
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na jemné nudličky
  • 2 lžíce limetové šťávy

Doporučená příloha

  • dušená rýže, plátky limety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryba vařená v páře se zázvorem a čili (pro bambusový pařák)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz