Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
honzi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapra očistěte, vykuchejte a odkrojte hlavu. Přes hřbet nakrájejte porce široké asi 5 centimetrů, tzv. podkovy. Porce naskládejte do porcelánové nebo keramické mísy a zasypte je kořením a solí. Mísu dejte na napařovací vložku do většího hrnce s vařící vodou a hrnec zakryjte pokličkou. Nízkou vložku podložte kastrůlkem, aby se pod ni vešlo víc vody a vytvořilo se dost páry. Asi 10 minut vařte na silnějším ohni. Pak oheň ztlumte a zvolna vařte asi 45 minut, až se velké kosti začnou oddělovat od masa a vystupovat na povrch. Tehdy je kapr hotový. Pak ochutnejte. Kapr vařený v páře to určitě vyhraje nad kaprem vařeným ve vodě; není vodnatý ani rozvařený. Maso zůstalo pevné a zachovalo si vlastní chuť jen nepatrně obohacenou kořením. Důležitý je především zázvor. Ten u ryby připravované "po čínsku" nesmí chybět. Uvařené porce kapra rozdělte na talíře a polijte je vývarem, který zbyl na dně mísy. Jako přílohu doporučuji chléb. Obměna: Mezi porce kapra položte pár špalíků pórku. Delším vařením v páře pórek změkne a není příliš vzhledný. Na talíři s kaprem se však objevit nemusí. Přidává se především pro chuť, jako koření.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapr vařený v páře
Az na to, ze Honzi uz tady pres rok nebyl
Honzi, tak jsem kapříka uvařil podle tvého receptu. Na talíř šel i s tím pórkem a byl vynikající!
Docela se divím, že už to tady visí 6 roků
a ještě to žádný rybožrout nekomentoval. Zdravím!