Recept Kapr vařený v páře

honzi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kapr vařený v páře

Postup

Kapra očistěte, vykuchejte a odkrojte hlavu. Přes hřbet nakrájejte porce široké asi 5 centimetrů, tzv. podkovy. Porce naskládejte do porcelánové nebo keramické mísy a zasypte je kořením a solí. Mísu dejte na napařovací vložku do většího hrnce s vařící vodou a hrnec zakryjte pokličkou. Nízkou vložku podložte kastrůlkem, aby se pod ni vešlo víc vody a vytvořilo se dost páry. Asi 10 minut vařte na silnějším ohni. Pak oheň ztlumte a zvolna vařte asi 45 minut, až se velké kosti začnou oddělovat od masa a vystupovat na povrch. Tehdy je kapr hotový. Pak ochutnejte. Kapr vařený v páře to určitě vyhraje nad kaprem vařeným ve vodě; není vodnatý ani rozvařený. Maso zůstalo pevné a zachovalo si vlastní chuť jen nepatrně obohacenou kořením. Důležitý je především zázvor. Ten u ryby připravované "po čínsku" nesmí chybět. Uvařené porce kapra rozdělte na talíře a polijte je vývarem, který zbyl na dně mísy. Jako přílohu doporučuji chléb. Obměna: Mezi porce kapra položte pár špalíků pórku. Delším vařením v páře pórek změkne a není příliš vzhledný. Na talíři s kaprem se však objevit nemusí. Přidává se především pro chuť, jako koření.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 25.11.05 vloženo
  • 13668x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg očištěného a vykuchaného kapra
  • 1 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička čerstvého nebo sušeného kopru
  • 1 1l2 lžičky soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr vařený v páře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kapr vařený v páře

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.10.11 14:50

Az na to, ze Honzi uz tady pres rok nebyl :-)

parles
307 příspěvků 25.10.11 14:42

Honzi, tak jsem kapříka uvařil podle tvého receptu. Na talíř šel i s tím pórkem a byl vynikající! :palec: Docela se divím, že už to tady visí 6 roků a ještě to žádný rybožrout nekomentoval. Zdravím!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz