Recept Rebarborový koláč s pudinkem

aneb Rebarborový koláč s puginkem

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rebarborový koláč s pudinkem

Úvod

Recept byl pojmenován podle nepoužitého alkoholu.
Při přípravě tohoto koláče se dá použít i GIN…

Postup

Očištěnou reveň nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu. Z uvedených přísad zpracujeme těsto těsně před pečením Těsto vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu. Slijeme šťávu z reveně a doplníme ji vodou na 3/8 l V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Do ještě horkého pudinku vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom, pomalu, předem rozšlehaná vejce. Teplý pudink rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Upečený koláč pokapeme máslem a posypeme moučkovým cukrem. Tento koláč lze připravit i z vyzrálého angreštu Gin použijete kdykoli během přípravy podle potřeby..

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 116028x zobrazeno

Ingredience

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 prdopeč
  • 160 g tuku
  • 120 g cukru
  • sůl
  • 1/2 sáčku vanilinového cukru
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce mléka

Náplň:

  • 1 kg reveně
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový nebo smetanový pudink
  • 2-3 lžíce kysané smetany
  • 50 g rostlinného tuku
  • 3 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.6.16 20:51

Přidala jsem zbytek jahod, koláč je výborný.
Gin nebyl, během přípravy jsem tedy musela požít rum :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

pavlinda306 29.5.16 08:16

Dobrý den, tento koláček se stal v naší rodině velice oblíbeným, dovolím si napsat, že asi nejlepším:-) muž se ho vždy dožaduje, když je období rebarbory. Je výborný s jakýmkoli ovocem. Děkuji za inspiraci:-)

Odkaz na uvaření

89Ivana89 27.5.14 14:08

Výborný recept, doporučuji!
Do těsta jsem jenom přidala více mléka, jelikož mi pak šlo lépe vypracovat. Také jsem nejprve měla maličko obavy z velmi řídké konzistence uvařeného pudinku, ale po upečení a vychladnutí krásně ztuhl. Koláč chutná výborně a už se těším, až si ho odpoledne dáme se zbytkem rodiny ke kávě. :-)

Odkaz na uvaření

Svenja 20.5.13 07:53

U nás moc na koláče či buchty jakékoli nikdo moc není. Jenže jsem rebarboru dostala, tak ji přeci nevyhodím. Udělala jsem dle tohoto receptu, celý pekáč dala kamarádce, pár kousků vzala dárkyni rebarbory a už ho chtějí znova, obě dvě!!! Ale upečený koláč, recept ne :-) Opravdu luxusní záležitost, já ochutnávám zásadně vše.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

glama 25.6.12 17:11

Letos manžela rebarbora nějak nenadchla, ale moc chutnalo těsto z tohoto koláče.
Takže jsem inovovala: Korpus přesně podle receptu, na něj tvaroh 400g+2 žloutky+ze 2 bílků sníh a navrch jahody a drobenka ze třtinového cukru.
Velký úspěch, i u sousedů. Vynikající!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

baboona 17.1.12 13:46

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

glama 11.6.11 19:40

Vynikající!!
Pro barvu přidáno pár opuštěných jahod …

Odkaz na uvaření

Andik 1.6.11 21:44

Pudinková náplň je vynikající, neměla jsem smetanu, tak jsem použila kelímek smetanového jogurtu s meruňkami. Těsto bylo po upečení hodně vysušené, ale chyba bude nejspíš na mé straně, troubu taky nemám nejlepší…

Diskuse k receptu Rebarborový koláč s pudinkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rebarborový koláč s puginkem

Ačraj
697 příspěvků 22.5.13 11:16

V receptu je 1 kg rebarbory a 250 g cukru, já to tam tedy vidím… :roll:
Nebo néé? ;)

vendula11
1 příspěvek 22.5.13 10:01

Dobry den, chtela bych se zeptat kolik mnozstvi cukru je potreba na zasypani rebarbory. Dekuji

baboona
1 příspěvek 17.1.12 14:13

Dobrý den, děkuji za recept na skvělý koláč. Škoda, že to byla poslední rebarbora z mrazáku, tahle kombinace pudingu a rebarbory je opravdu povedená. Protože jsme jen dva, dělala jsem ze čtvrtinového množství a recept krásně funguje i tak (ale počítat 1/4 ze 3/8 bylo docela vtipné).

Janelita
93 příspěvků 25.6.11 21:23

Tento koláč je úžasný a má rodina ho zbožňuje. Ráda bych jej udělala i s jiným ovocem, když rebarbora není k dispozici. Zkoušel už to někdo? Které ovoce by se na to hodilo? Určitě angrešt, ale nejsem v ČR a nemám ho jak sehnat.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.6.11 19:40

Vynikající!!
Pro barvu přidáno pár opuštěných jahod …
Místo smetany jsem přidala jeden smetanový jogurt, celý. Do krému poslední dvě vejce..
Bylo to akorát.
A hotový koláč jsem už nesladila. Rebarbora je moc příjemně pikantní
:mrgreen:

Příspěvek upraven 11.06.11 v 19:47

Andik
16 příspěvků 1.6.11 21:44

Pudinková náplň je vynikající, neměla jsem smetanu, tak jsem použila kelímek smetanového jogurtu s meruňkami. Těsto bylo po upečení hodně vysušené, ale chyba bude nejspíš na mé straně, troubu taky nemám nejlepší…

midla
266 příspěvků 4.5.11 09:32

Začíná doba rebarbory !

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.5.09 23:16
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Nový pokus
Pro Blížence

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.5.09 23:12
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky) Pro mutenin a blíženc

Teď to zkusím já:
Pro Blížence

Od Vlaďky pro mutenin a všechny Blížence!

penda
4752 příspěvků 12.5.09 21:28
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)
mutenin
4 příspěvky 12.5.09 13:56
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

ZDRAVÍM,NEJSME SICE BÝCI ,ANI MUŽ,ANI JÁ,ALE KOLÁČ JE VYNIKAJÍCÍ,UPEKLA JSEM JEDEN PEKÁČ A DRUHÝ DEN JSEM MUSELA UPÉCI DALŠÍ,TAK JESTLI TAM JE NĚCO ŠIKOVNÉHO PRO BLIŽENCE TAK DEJ VĚDĚT,PAPA HEZKY DEN J

anickav
2904 příspěvků 12.5.09 03:17
Re: Rebarborový koláč s puginkem,Glama,

neopravuj! Je to milé. A Vlasti je bystrá.

mrtvola
1394 příspěvků 12.5.09 03:10
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Ať se to jmenuje, jak chce, je to on - mého srdce šampion. Takovýhle koláč jde u nás na dračku.

vlastibulka
81 příspěvků 12.5.09 01:30
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

glama: anička: chce to tam dať pár kvapiek ginu a je to vybavené:-) budú to rezy s pu džin kom:-)))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.5.09 00:32
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

8-))))))))))))))))))))))))))))))!
Pání! A já si to teď musela přečíst snad 3× a pořád jsem si říkala: Co to tam ta aničkav vidí?!?!?! Vždyť je to úplně v pořádku, žádná chyba!!!
Tak to tedy děkuji, nikdo si toho dosud nahlas nevšiml. A že je to tu už pěkných pár let!
Ale já to neopravím! Býkům sluším pugink! Úplně jsem na tenhle recept zapoměla, přestože jsem ho již několikrát plánovala spáchat. No, mou rebarboru už dlouhý život nečeká!
Dobrou chuť!

anickav
2904 příspěvků 11.5.09 21:30
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Ahoj Glama, všimla si si názov tohto receptu? Usmievam sa a zároveň sa čudujem, že by som si toho všimla iba ja?
Pekný deň!

bublinka
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Tak jsem ho včera upekla a byl mňam mňam!!!! Píšu byl, protože už není, všem moc chutnal… :o)))) Děkuji za skvělý recept na můj první počin s rebarborou!

bublinka
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Jé, moc děkuji za odpověď!!!! A ještě mám jeden dotaz - jak dlouho mám nechat tu pocukrovanou rebarboru pouštět šťávu, než ji sliju a doplním množství vodou?

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky) - Bublinko,

rebarbora se loupat nemusí. Stačí opláchnout vodou.
Jenom nejez listy…ty jsou jedovaté.

bublinka
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Ahoj, prosímvás, jak moc se má čistit rebarbora? Stačí ji omýt a nebo se nějak loupe? Zatím jsem ji niidy nepoužila, ale ráda bych zkusila tenhle koláč. Děkuju! :o)

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Je uzasny, prave jsem ho dopekla a musim se drzet, abych ho taky cely nesnedla:-) A take si cenim toho, ze jak rozpis ingredienci, tak postup presne sedi, to pokladam u moucniku za pomerne dulezite. Dekuji za recept a preji pekny den!

teta
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Tenhle rebarborový koláč je skutečně nebezpečně dobrý. Zítra ho budu muset upéct asi ještě jednou.

Labužník Triss
160 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

JJ, tenhle kolac ani nestiha vychladnout

marhaba
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Sezona začíná, už zase pečeme tenhle výtečný koláč. Mám jedno malé vylepšení pro nás, co počítáme kalorie a cholesterol - koláč je skoro stejně dobrý, i když do pudinku místo vajec přidáme cca 10 dkg tvarohu.

Labužník anicka02
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rebarborový koláč s puginkem (pro Býky)

Musim ti poslat pochvalu, manzel donesl ze zahrady letosni prvni varku revene a ja jsem ihned upekla dle tohoto receptu kolac, je vazne F A N T A S T I C K Y. Manzel je tez byr, cili je to na neho najko delane cha cha cha. Mej se fajn

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
A zase víš! A nenech si kazit náladu!

tak vidíš, že zase víš! :-)) Kudrnka je kudrnatá petrželka. Nebylo to těžké uhádnout. A z těch útoků na tebe si nic nedělej! I mně se to tu stalo :-))) Je zajímavé, že ti nenadává Pampeliška (protože je to normální, rozumná ženská) ale kdejaký hlupák, hulvát a sprosťák, protože je anonymní, si na tebe dovolí. Ignoruj je, piš si dál své recepty, a komu se nelíbí,ať podle nich nevaří! Hlupáci nikdy nic nového nepřinesou, ti jenom otravují život. A uvidíme, kolik potrefených hus se teď ozve, protože se v mých slovech pozná a pustí se do mně! :-))))))))) Takže si nenechme kazit náladu a dělejme si radost novými recepty a vařením! :-)))!

babi
6360 příspěvků 15.4.02 02:23
Jeste jsem nepodekovala,

specielne za popis te knizecky. Zajimave. Jednou bych docela rada vedela nakladatele. Mimo jine, mam uz nekolik receptu pro vagetariany a tak je behem par dni napisi. Co se tyce te KUDRNKY, zatim nevim co to je, ale asi to je petrzel. Ve slovniku to kazdopadne neni, jnak bych se neptala.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Znáš

Tak vidíš, že znáš! :-))Neuvědomila jsem si, že to někdo nemusí vědět. V Česku se mu takhle říká naprosto běžně. Recepty vybírám z jedné moc a moc pěkné knížky, která je o vztahu gastronomie a lunárních znamení - co kterému znamení náleží. Speciální menu. Jsou tam nejenom recepty, ale i o slavných osobnostech nejen naší a světové gastronomie.A nejen gastronomie. Prostě těch, kteří zanechali v gastronomii svůj otisk. Jsou tam i pokrmy slavných tzv." a la " jako např. vejce Rossini, broskev Melba(ta je právě v býku, jako Balzac, Metternich, J.K. Jerome, Marie Terezie nebo Julius Zeyer a jiné.) Fakt je ta knížka moc a moc dobrá.
Postupně sem dám recepty pro všechna znamení.

babi
6360 příspěvků 12.4.02 00:34
Neznam

Co to je PRDOPEC? Prasek do peciva? Recept se mne libi a rada bych ho zkusila. Jsem jeden z byku a zajimalo by me jak ty recepty vybiras pro zverokruh. Mej se!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz