Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Změkklé máslo rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce, jedno po druhém a dobře rozšleháme. Přidáme mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem a vmícháme. Rebarboru zamícháme do těsta. Těsto natřeme do dortové formy v průměru 26-28 cm, vyložené pečícím papírem a uhladíme. Pečeme v rozehřáté troubě na 175°C asi hodinu. Necháme vychladnout, polijeme polevou a posypeme kokosem. Koláč je jednoduchý, ale rychlý a křehoučký. Tip: když končí sezóna rebarbory, můžete bez zavaření uskladovat. Rebarboru nakrájíme na kousky, dáme do sklenice s víčkem. Na stůl dáme složenou utěrku a několikrát sklenicí " bouchneme", aby se rebarbora setřepala a zalijeme převařenou, už ne horkou vodou. Zavíčkujeme. Rebarbora vydrží určitě několik měsíců a neztratí na chuti. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.7.13 18:28
Výborný koláč… Já na něj dala tvaroh s malinovou šťávou a
troškou cukru.
Pečený byl za 30 minut.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rebarborový koláč s kokosem