Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do světlezlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku (kečupu), znovu krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený česnek, drcený kmín (raději ho ještě přesijeme přes drobné sítko), pepř a dusíme (v papiňáku asi 40 minut). Před dokončením přidáme nadrobno rozemnutou majoránku (pokud děláme v papiňáku, dáme majoránku ve chvilce, kdy ho uzavíráme). Před podáváním ozdobíme každou porci půlkou ohřátého párku (případně rozříznutou půlkou měkké teplé klobásy). Pokud nejsme zvyklí pokládat uzeninu, dáme několik plátků syrové cibule (viz obrázek). Plátky syrové cibule jsou vděčným zpestřením těch gulášů, u kterych nepřidáváme na konečné porce šlehačku-smetanu nebo sterilovanou či jinak upravenou zeleninu, popřípadě právě uzeninu.
Další recepty na Guláš
Recept je z kategorií: Guláše
houskové knedlíky, vařené brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.9.12 15:02
Vynikající gulášek! Doporučuji! Lze podávat místo knedlíku jen
s topinkou a česnekem!
1.4.12 19:01
Pustila jsem se do svého prvního guláše a musím se pochválit, povedl se. Nejprve jsem nastudovala mnoho receptů i diskusí ohledně toho pravého guláše a pak si poskládala vlastní skládanku. Použila jsem tolik cibule jako bylo masa, osmažila jsem ji pozvolna do hněda. Guláš byl tedy výrazně sladší, pomohla na závěr trocha citronu. Neměla jsem pálivou papriku, přidala jsem tedy pikantní uzeninu. Zahušťovala jsem krajícem chleba. Jen se po něm zaprášilo…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 8 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pražský guláš
4 příspěvky 1.6.15 12:41
Mám ještě jeden gulášový tip - dávám kombinaci mleté papriky: sladká paprika, pálivá paprika a teď jsem ještě objevila uzenou papriku (smoked paprika). Guláš už dělám vždy za pomoci tohoto trojboje
Ono se říká, kolik masa, tolik cibule, ale není to váhově stejné, ale jaká kupka masa, taková kupka cibule, zahustí, ochutí „ažaž“.Ale to už je na každém kuchaři, já to dělám takto.
Terie, díky za vytažení receptu. vypadá velmi dobře

Také dávám hodně cibule a už vím koho guláškem potěším