Recept Pražský guláš

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pražský guláš

Postup

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do světlezla­tova, přidáme na kostky nakráje­né maso a za stálého míchání osmahneme. Přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Za­prášíme sladkou mletou papri­kou, přidáme trochu rajčatového protlaku (kečupu), znovu krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený čes­nek, drcený kmín (raději ho ještě přesijeme přes drobné sítko), pepř a dusíme (v papiňáku asi 40 minut). Před dokončením přidáme nadrobno rozemnutou majoránku (pokud děláme v pa­piňáku, dáme majoránku ve chvilce, kdy ho uzavíráme). Před podáváním ozdobíme každou porci půlkou ohřátého párku (případně rozříznutou půl­kou měkké teplé klobásy). Po­kud nejsme zvyklí pokládat uze­ninu, dáme několik plátků syro­vé cibule (viz obrázek). Plátky syrové cibule jsou vděčným zpestřením těch gulášů, u kte­rych nepřidáváme na konečné porce šlehačku-smetanu nebo sterilovanou či jinak upravenou zeleninu, popřípadě právě uze­ninu.

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 16203x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g cibule
  • 4 lžíce sádla (tu­ku)
  • 500-600g zadního hově­zího masa (i předního, nejlépe kližky)
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžičky sladké mle­té papriky
  • rajčatový protlak (kečup)
  • 7-8 dl vývaru z kostí (nahradíme i běžným hovězím vývarem nebo masoxem)
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • kmín
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 2 pár­ky (klobásy).

Doporučená příloha

  • houskové knedlíky, vařené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

fanda007 21.09.12 15:02

Vynikající gulášek! :)) Doporučuji! Lze podávat místo knedlíku jen s topinkou a česnekem!

Odkaz na uvaření

Terie 01.04.12 19:01

Pustila jsem se do svého prvního guláše a musím se pochválit, povedl se. Nejprve jsem nastudovala mnoho receptů i diskusí ohledně toho pravého guláše a pak si poskládala vlastní skládanku. Použila jsem tolik cibule jako bylo masa, osmažila jsem ji pozvolna do hněda. Guláš byl tedy výrazně sladší, pomohla na závěr trocha citronu. Neměla jsem pálivou papriku, přidala jsem tedy pikantní uzeninu. Zahušťovala jsem krajícem chleba. Jen se po něm zaprášilo…

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Pražský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mirallis
4 příspěvky 01.06.15 12:41

Mám ještě jeden gulášový tip - dávám kombinaci mleté papriky: sladká paprika, pálivá paprika a teď jsem ještě objevila uzenou papriku (smoked paprika). Guláš už dělám vždy za pomoci tohoto trojboje 8)

Ačraj
697 příspěvků 23.07.12 09:46
Guláš

Ono se říká, kolik masa, tolik cibule, ale není to váhově stejné, ale jaká kupka masa, taková kupka cibule, zahustí, ochutí „ažaž“.Ale to už je na každém kuchaři, já to dělám takto. :P

2905
753 příspěvků 02.04.12 04:49

Terie, díky za vytažení receptu. vypadá velmi dobře :palec:
Také dávám hodně cibule a už vím koho guláškem potěším :dance:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Karbanátky Karbanátky
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz