Recept Guláš s makarony

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Guláš s makarony

Postup

Namočit houby v teplé vodě na 30min. Slít je a uschovat tekutinu. Nakrájet houby. Nakrájet 3 stroužky česneku na proužky a ty zastrkat do dírek v mase, nakrojené špičkou malého nože. Nastrkat k česneku kousky slaniny. Osolit a opepřit maso. Rozehřát olej v kastrolu a na prudkém ohni narychlo osmažit po všech stranách polovinu masa. Vyjmout maso na talíř, osmažit druhou polovinu masa a také ho vyjmout na talíř. Do kastrolu vložit cibuli a osmažit ji do světle hněda. Utřít zbytek česneku a přidat ho společně s masem k cibuli. Zamíchat dovnitř víno, Passata, houby, skořici, rozmarýn a bobkový list. Ochutit solí a pepřem. Vařit na pomalém ohni po 30min. Sem tam zamíchat. Přilít tekutinu z hub a dostatečně vody tak, aby maso pokrývala. Přivéct do varu, přikrýt a velice pomalu dusit po 3 hodiny, až je maso velice měkké. Uvařit makarony ve velkém hrnci osolené vařící vody asi 10min. do al dente (nebo podle návodu na balení). Pomocí drátěné naběračky vyjmout kousky masa z omáčky na servírovací talíř. Slít těstoviny a do separátní mísy je proložit omáčkou a nastrouhaným sýrem. °°° Passata je pyré z oloupaných rajčat bez semínek, neochucených a nevařených. Buťto je trochu hrudkovitá (passata rustica), nebo hladká (polpa di pomodoro). P.S. Recept pochází z Korziky

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 06.08.03 vloženo
  • 13130x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30g sušených hřibů, nebo jiných hub (dávám stroček nálevkovitý)
  • 6 stroužků česneku
  • hovězí na dušení nakrájené na 5cm velké kostky
  • 120g prorostlejší slaniny nakrájené na proužky a potom na malé kousky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule posekané
  • 300ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce Passata °°°
  • špetka pomleté skořice
  • snítka rozmarýnu, nebo 1 lžíčka sušeného
  • 1 bobkový list
  • 225g velkých makaronů
  • 50g čerstvě nastrouhaného parmesan sýra
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.01.17 20:45

Úžasné, vynikající, delikátní. Vařil jsem z dobře odblaněné hovězí kýty. Je to teda piplačka, dostat do každé kostky slaninu a česnek dá práci. Houby jsem měl pouze zmrazené a místo toho rajského speciálu jsem dal rozmixované rajče. Barbarské, ale chutné. Za 3 hodiny se maso jen rozsýpalo. Makarony uvařím dodatečně, první porci jsem snědl s čerstvým chlebem a je to lahůdka. Ještě mít ten parmezán.

Odkaz na uvaření

Bento 30.09.14 16:03

Vyborny recept

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 29.03.12 21:50

Výborný guláš s delikatesní přílohou :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Guláš s makarony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
BorisMicek
9 příspěvků 20.01.15 12:20
Francouzský guláš ?

Co to má společného s francouzskou kuchyní.

babi
6360 příspěvků 10.11.14 03:14

@casino, dluzim vam odpoved a zde je :mavam: Napsal jste stejny recept jako ja pred 11 lety. Vy a ja jsme si zmenili nazev receptu a ani jeden nazev nezni tak, jako v kucharce od pani Janku-Sandtnerove. Ja pridala recept v dobe kdy jste si na Labu mohl precist denne tak 15 - 20 novych receptu (malo kdo je vsechny cetl) a nazvy se uzivaly volne, oproti vam, ktery pridal recept nedavno, v dobe kdy se na Labu objevi novy recept v pauzach jak noty na buben, neboli vzacne. Mate si kontrolovat recept dle ingredienci a nejenom podle nazvu… But who cares after all? Kdyz jsem prohlasila, ze dovedete byt "umerne sympaticky ", to jsem mela na mysli dalsi ihdividua, kteri kdy navstivili tyto stranky a musim vas zklamat, plno jich je a bylo mnohem neprijemnejsich. CIAO

casino
4488 příspěvků 02.10.14 23:07
Ale babííí, notááák…, co to zase nacvičujete?

„byt umerne sympaticky“ Já? Bože chraň! To vám přece nemůže nikdo uvěřit :)
Ten rcp nemám od vás, ale přímo ze Sandtnerky. Divíte se? No, soudružka někde udělala chybu… Pokud by použila název ze Sandtnerky opsaného receptu „Pečené brambory s uzeným masem“, patrně bych na něj na LABU narazil a „dvoják“ Francouzské brambory podle M. J. Sandtnerové bych sem netlačil… Ten váš název Bramborový zapečený kastrolek není to pravé ořechové. Někdy je praktické držet se zažitých názvů, což lze vidět podle řádově rozdílného počtu zobrazení obou receptů. :)
Píšete: „Vam se vsak nekolikrat podarilo napsat stejny recept jineho Labuznika“
Pokud máte pravdu, pak to z mé strany nebylo vědomě… :oops:
Pokud máte pravdu, pak sem, prosím, s těmi stejnými recepty! Ne že z toho budu vodvázanej, ale nebudu mít problém je nechat vymazat. ;)
Pokud pravdu nemáte, nebude to poprvé a omlouvati se netřeba :mavam:

P. S.
Tak co, jak jsem odpověděl? „Sympaticky“ či „nepříjemně“??? :nevim: :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 02.10.14 04:45

@casino v jednom s vami naprosto souhlasim, take mi zde schazi Danda velice, avsak nejenom ona, nemohu je vypisovat, je jich mnoho! Dale, mate pravdu, ze se mi nekolikrat podarilo napsat ten stejny recept dvakrat, avsak podotykam, muj vlastni recept. Vam se vsak nekolikrat podarilo napsat stejny recept jineho Labuznika napriklad http://www.labuznik.cz/…strolek-pra/#… , coz vy nazyvate Francouzske brambory http://www.labuznik.cz/…sandtnerove/. Ten vas stredni rod, z toho mne naskakuje koprivka, to je vsak moje vec. Nareci je sice mile, avsak nesmi se to prehanet. Jinak dovedete byt umerne sympaticky kdyz chcete. Nyni mne nejspis ukazete jak neprijemny dovedete byt, to vsak zname :lol:

babi
6360 příspěvků 01.10.14 04:00

@Bento konecne jsem na tebe po dlouhatanske dobe narazila… obrovske diky za krasnou fotku a umisteni gulase do svetove gasrtonomie :) http://en.wikipedia.org/wiki/Goulash

@birkana jakou to pravdu mas! Nekdy nas prekvapi, ze to, co povazujeme za „nase“ je vlastne svetove… jenom se rozhlednout :D Diky a zdravim vas oba :mavam:

Bento
794 příspěvků 30.09.14 15:57

Perfektny gulas len treba trochu vyliest z ulity, este lepsi je ked sa da mlete maso
 http://en.wikipedia.org/…ican_goulash

birkana
1687 příspěvků 30.09.14 10:25

@parles, na téma co je a co už není guláš bychom mohli debatovat týdny :mrgreen: Tedy třeba to, co Rettigová nazývala gulášem je něco jiného, než to, co pod tím pojmenováním chápeme dnes my. A to není nic proti tomu, co je guláš a perkelt pro Maďara 8o :mavam:

casino
4488 příspěvků 29.09.14 18:46
Neguláš

No, protože tento rcp je zde o 2 roky déle než Corsické hovězí tak já bych to nazvalo „Corsické hovězí číslo 0“ ;) :P
*****
Chybí mi tu Danda se svým jemným smyslem pro humor…
Zatímco já bych napsalo, že autorka vykrádá sama sebe :) :D :lol: tak Danda jen naznačila a nechala na každém ať si ze dvou stejných receptů vybere ten lepčččí… :mrgreen:

parles
302 příspěvků 29.09.14 13:32

Určitě je to dobré, ale rozhodně to není guláš. Chtělo by to vymyslet nějaký jiný název.

babi
6360 příspěvků 26.04.12 22:51

wydri a jcs urcite vyzkousejte. Pouzivam platy klizky narezane i s kosti…ty vlastne pouzivam na vsechny hovezi gulase :palec: Ta kost s morkem je tajemstvi uspesne chute :)

jcs1
77 příspěvků 30.03.12 20:32
Nemůžu se dočkat až vyzkoušim!

Vypadá to moc dobře. Až bude hezké hovězí, otestuju to.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.03.12 22:51

Jak ty z toho bezpoctu receptu vystouras zrovna ten jeden uzasny, na ktery ja ne a nenarazim !? Krasny recept, chutne spachano, jeste chutneji nafoceno. A kolinka ja rada (asi ze jsem nebyla na vojne?) :lol: Krasny, fakt!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Guláš s makarony. -Babi :-)

původně mě zaujal recept na Corsické hovězí , ale když jsem si přečetla tento recept, kde každý kousek masa v sobě skrývá svoji vlastní porci česneku a slaniny, bylo rozhodnuto o sobotním obědu, makarony nahradila kolínka ve kterých se pomalu rozpouštěl sýr, spojení s hustou tmavou omáčkou a ochucenými kousky masa bylo delikátní :-) Dík :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz