Recept Pohár s pivní zmrzlinou, sušenými švestkami a karamelovou šlehačkou
Alis Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Pro Dandu a její momentální experimenty se zmrzlinou :-) Určitě to není můj recept, kde jsem ho vzala, netuším, pokud na to někdo přijde, ráda doložím původce
Postup
Zmrzlina: Z cukru vytvoříme světlý karamel, přidáme šlehačku se sušeným mlékem a medem (sušené mléko rozmíchat, aby se netvořily hrudky), přilijeme pivo. Přivedeme k varu, odstavíme. Pokud chceme mít jistotu, že je směs bez alkoholu, ještě zopakujeme potom, co směs vychladne. Do schladlé směsi vmícháme opatrně žloutky. Vlijeme do nádoby zmrzlinovače a uděláme zmrzlinu, pokud nenní k dispozici zmrzlinovač, vložíme v nádobě do mrazáku a promícháváme, dokud není zmrzlina hotová. Švestky: Sušené švestky macerujeme ve víně či moštu cca 24 hod. Nakrájíme na kousky. Karamelová šlehačka: Cukr rozpustíme na světlý karamel, postupně a opatrně vmícháváme smetanu a vaříme do rozpuštění. Necháme vychladnout, neljépe do druhého dne, potom ušleháme. Servírování: Do pohárů rozdělíme na dno švestky, na ně zmrzlinu, navrch šlehačku. Ozdobíme libovolně krokantem, mandlemi nebo lupínky. Nebo vším, vzhedem k počtu kalorií v tomto dezertu to už klidně můžeme všechno :-)
Recept je z kategorií: Zmrzlina
- 07.01.16 vloženo
- 2427x zobrazeno
Ingredience
- zmrzlina:
- - 400 ml šlehačky
- - 200 g medu
- - 1 l černého sladkého piva (Master?)
- - 100 g sušeného mléka
- - 2 žloutky
- - špetička soli
- švestky:
- - 100 g sušených švestek
- - bílé víno na macerování (pokud chceme bez alkoholu, macerujeme v jablečném moštu s kapkou citrónu)
- - 2 PL cukru
- karamelová šlehačka:
- - 120 ml šlehačky
- - 60 g cukru
- - 50 ml plnotučného mléka
- posyp, ozdoba:
- - krokant
- - mandle v karamelu se špetičkou soli
- - pražené mandlové lupínky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku17.1.16 11:28
Opravdu doporučuji vyzkoušet - je to pohádka Švestky jsem máčela v jablečném moštu.
Karamel do šlehačky dělán z cukru třtinového, jinak vše podle
receptu…
Dělala jsem z poloviční dávky, bylo toho šest porcí (včera čtyři, my +
mladí) a dnes ještě dvě pro nás
Ale v létě to vidím na plnou dávku…
Ta šlehačka to nádherně dokresluje - doporučuji nenahrazovat ji pouze
bílou, ač to samozřejmě jistě také bude moc dobré.
Sypala jsem drcenými praženými vlašskými ořechy - nějak se mi k tomu
nejvíce líbily a opravdu jsou na tom vynikající
Mrazeno klasicky, jen v mrazáku - občas promíchat…
10.1.16 17:32
Alis, už mám druhou skleničku , je výborná. Z černého Kozla, švestky jsem
macerovala v marcipánové Kofole, možná lepší než v alkoholu. Celá
dávka se mi nevešla do zmrzlinovače, rozdělila jsem 3:2, do menšího
přidala bílý jogurt, také dobré, je míň hořká, se šlehačkou obě
luxus
Jakou máš ještě v záloze?
Diskuse k receptu Pohár s pivní zmrzlinou, sušenými švestkami a karamelovou šlehačkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pohár s pivní zmrzlinou, sušenými švestkami a karamelovou šlehačkou
1454 příspěvků 30.1.16 19:33
Už keď som čítala názov, bolo mi jasné, že autor je osvedčená maškrtná papuľka (mlsná huba)
A je to
, prý už snad je to vše, co potřebuju na tu
zmrzlinu… Švestky mám naloženy už od včera v moštu, pivišťata také
od včera - chystám na víkend, takže už opravdu nechybí KONEČNĚ nic 
Dan se nade mnou slitoval a při návratu z práce přede mě postavil hned čtyři krabičky smetany
@Eja Tos měla ještě dobré
To kamarádka má v pětačtyřiceti
dvouletého kluka a věčně poslouchá, jak má krásného vnoučka 
@Zuzka1973 jo, souhlasím, ono se to někdy začne lámat, ještě před 4 lety, když jsem jezdila s kočárem s ročním vnoučkem, tak se občas někdo nachytal, že je můj, teď už nee
@Eja Rok narození je jen shluk číslic, nic víc…



Znám holky „datumově“ mladší než jsem já, ale kam se hrabou za mojí mamkou, která mi kolikrát přijde, že je duchem ještě tak o deset let mladší, než já
Nejhorší je, že u nás je cedulka nutností: konzum má omezenou pracovní dobu, o víkendech nepremáva vůbec a kamkoli jinam je to už na auto… Což by se jedna věc prodražila
Jsme sice hodně soběstační díky hospodářství a zásobám, ale jsou věci, které člověk nasyslit nemůže a pak je to bez cedulky všelijaké…
@Zuzka1973 jejda, no Ty si to ještě můžeš dovolit mít v nicku rok narození, my s Dandou bychom na tom byly hůř
@birkana cedulky ano před Vánocemi, Velikonocemi, velkými návštěvami, asi je to i tom, že když něco zapomenu, tak si pro to doběhnu…jinak teď už když něco nemám, tak uvařím něco jiného
@Eja, já už cedulky vedu od cca 35. roku. Tehdy to byly jen věci, které se nekupují často a tak se na ně snadno zapomíná (čaj, koření, sůl, prášek na prádlo atd.). Postupně přibývaly věci častěji kupované a dnes už všechno
.
@Eja Je to rok narození
ale bez cedulky? já? to by nedopadlo dobře…

Zuzko, jestli to Tvoje 1973 v nicku je rok narození
to já jsem ještě chodila bez cedulky 
Holky moje zlaté, jsem moc ráda, že v tom nejsem sama


Já ten seznam i měla s sebou, ale já trubka ho nepoužila
Ale zase už jsem o krok blíže: mám naložené švestky, pivo i vše ostatní, takže to by bylo, abych konečně na víkend tu zmrzku neměla nachystanou, chci se vytáhnout před mladýma, už jsou poháry slíbeny, tak abych nevypadala jako slibotechna
@Zuzka1973 ale ten prášek proti skleróze nesmíš zapomenout koupit


Souhlasím s dámami´- máš mé pochopení, už se mi i stalo, že jsem měla cedulku s sebou, přehledně co kde koupit, říkám si fajn, už jenom tuhle jedinou věc, cedulku zmuchlám…a tu jednu věc ZAPOMENU koupit a koupím něco jiného
@Zuzka1973, bude to čím dál tím horší
. Já si vedu 3 nákupní seznamy - věci nutné
v nejbližším obchůdku, pak to, co koupím ve větších marketech
v krajském či okresním městě a ten poslední je pro nákupy ve
„speciálkách“ (drogerie, železářství, švadlenka, stavebniny apod.).
Jen nesmím zapomenout potřebnou věc zapsat a nebo nechat celý seznam doma
(což už se také stalo
).
Já se také na nějakou tu pivní zmrzku chystám už dlouho, jen jsem se zatím k tomu nedostala
.
Zuzko, máš mé veliké pochopení a sympatie
Lidi, zastřelte mě… když už konečně koupím to pivo, zapomenu koupit šlehačku



Takže zatím jdu dát jen naložit švestky a zítra další nakupovací pokus
Já se té zmrzliny snad nedočkám… Bylo mi řečeno: „Tak si kup prášek proti skleróze…“
Dando, marcipánovou Kofolu jsem nikdy neochutnala, ale věřím, že tady může mít VELIKÝ smysl
Zatím další v záloze nemám, momentálně je období, kdy mě bolí v krku, jen zmrzlinu vidím, ale jen mě něco trkne, dám vědět
@daduuja Byli jsme nakoupit v Plzni, ještě říkám: „Jestli chceš tu novou zmrzku z Labu, připomeň mi černé pivo…“


Až před odbočkou ke vsi mi Dan povídá: „A že jsme vzali to černé…“
Takže až se pojede v týdnu pro mléko (ke kamarádově kravičce), cestou se stavíme v sámošce, když tedy zase nazapomenu
@jolana super
Také ukládám 
1151 příspěvků 10.1.16 18:34
@Zuzka1973 já pro něj šla dvakrát a poprvé jen pro to pivo
Skleroza nebolí, nohy ano 
@jolana už dávám do oblíbených, díky
5068 příspěvků 10.1.16 18:23
Dando, a tieto napriklad? na nete najdes od Jamie Brown bread ice cream anglicka..alebo Irish soda bread ice cream alebo nemecku Pumpernickel ice cream…a tu su este dake…
http://www.funpress.ru/…robovat.html
@daduuja Také se na ni chystám, ale samozřejmě jsem hlava děravá… zapomněla jsem si na seznam připsat to pivko a do košíku naházela jen birell, který je samozřejmě nepoužitelný, takže snad příště skleroza opět nezapracuje
1151 příspěvků 10.1.16 17:38
@Eja já nevím
Když ono je to se vším stejné, když máš
základ, tak tam můžeš dát co chceš a pokaždé z toho něco vyjde
Ale tahle je fakt dobrá. I když někdy mám
pocit, že, co si uvařím, tak mi chutná vždycky 
Příspěvek upraven 10.01.16 v 17:39
Dando, existuje něco, z čeho bys nespáchala luxusní zmrzku???
1151 příspěvků 10.1.16 17:28
@Alis Sůl dávám pokaždé, ani jsem nepostřehla, že chybí
A šlehačku jen obyč, byla jsem líná
Příspěvek upraven 10.01.16 v 17:33
Dando, dle chuti
Je tam hodně medu, ale záleží na pivu, udělej ze dvou lžic. To by mělo být až až, podle toho, jak máte rádi sladké.
Zapomněla jsem na špetku soli, jdu to napravit.
1151 příspěvků 8.1.16 15:39
Alis, dík, recept přišel v pravou chvíli, večer jsme dojedli Jolaninu
Ráno jsem koupila pivo a tak jdu na ni.
Ještě mi řekni z kolika cukru udělat karamel?