Recept Pikantní sýrová pomazánka s mrkví a česnekem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mrkev a sýr nastrouháme na jemnějším struhadle, přidáme majonézu a utřený česnek podle chuti (čím víc tím líp). Promícháme, osolíme, můžeme i trochu opepřit a necháme chvíli proležet. Pomazánka má od mrkve nádhernou barvu a chutná skvěle. Navíc mrkev pomazánku "odlehčuje" a vyvažuje tu majonézu :o)

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 06.08.04 vloženo
  • 7836x zobrazeno

Ingredience

  • 1x majonéza (250g)
  • 2 větší mrkve
  • 200g tvrdého sýru
  • česnek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.3.17 11:19

Dnes ke svačině, sýr použit Podhorský s oky a upraveno na porci pro dva.
Dovolila jsem si malou úpravu: majolku jsem z poloviny nahradila tvarohem…
Kdo nemusí koukat na „zdravou výživu“, ten se nemusí bát použít tak, jak je psáno - dříve bych také neměnila :)

Diskuse k receptu Pikantní sýrová pomazánka s mrkví a česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní sýrová pomazánka s mrkví a česnekem

Zuzka1973
2342 příspěvků 24.3.17 13:46

@birkana - já si dělám mojolku také svoji - vidíš, na tu od tebe (mléčnou) bych pomalu bývala zapomněla - díky za připomenutí :kytka:
Povedlo se mi teď udělat majolky víc, než jsem chtěla (muž chtěl do bramborového salátu, tak zbytek jsem porozdělovala do několika druhů pomazánek, ty u nás frčí pořád, furt musím mít nějakou připravenou v lednici :)

Kupovanou majolku už jsem dlouho neměla… mívám sice skleničku schovanou pro sychr (kdyby muž chtěl do něčeho a já nebyla po ruce ;) Ale povětšinou ji pak před koncem data použitelnosti vrznu do majolkové bábovky - v té mi nevadí, stejně z ní mám vždy jen tak jeden dílek, víc na mě nezbude :mrgreen: :mavam:

birkana
1687 příspěvků 24.3.17 12:53

@Zuzka1973, já do salátů a jako základ do pomazánek dávám tu moji mléčnou nastavenou majonézu s nízkým obsahem tuku. Majolku a jiné majonézy průmyslově vyrobené vůbec nekupuji. Potřebuji-li „skutečnou a čistokrevnou“ majonézu, raději si ji vyrobím ze žloutků a oleje sama :lol: :mavam:.

Tato pomazánka je výborná jako „podmaz“ na chlebíčky obložené vejci a zeleninou.

Zuzka1973
2342 příspěvků 24.3.17 11:20

Dnes ke svačině, sýr použit Podhorský s oky a upraveno na porci pro dva.
Dovolila jsem si malou úpravu: majolku jsem z poloviny nahradila tvarohem…
Kdo nemusí koukat na „zdravou výživu“, ten se nemusí bát použít tak, jak je psáno - dříve bych také neměnila ;) :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz