Recept Pikantní sýrová pomazánka s mrkví a česnekem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mrkev a sýr nastrouháme na jemnějším struhadle, přidáme majonézu a utřený česnek podle chuti (čím víc tím líp). Promícháme, osolíme, můžeme i trochu opepřit a necháme chvíli proležet. Pomazánka má od mrkve nádhernou barvu a chutná skvěle. Navíc mrkev pomazánku "odlehčuje" a vyvažuje tu majonézu :o)

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 06.08.04 vloženo
  • 7746x zobrazeno

Ingredience

  • 1x majonéza (250g)
  • 2 větší mrkve
  • 200g tvrdého sýru
  • česnek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.17 11:19

Dnes ke svačině, sýr použit Podhorský s oky a upraveno na porci pro dva.
Dovolila jsem si malou úpravu: majolku jsem z poloviny nahradila tvarohem…
Kdo nemusí koukat na „zdravou výživu“, ten se nemusí bát použít tak, jak je psáno - dříve bych také neměnila :)

Diskuse k receptu Pikantní sýrová pomazánka s mrkví a česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2302 příspěvků 24.03.17 13:46

@birkana - já si dělám mojolku také svoji - vidíš, na tu od tebe (mléčnou) bych pomalu bývala zapomněla - díky za připomenutí :kytka:
Povedlo se mi teď udělat majolky víc, než jsem chtěla (muž chtěl do bramborového salátu, tak zbytek jsem porozdělovala do několika druhů pomazánek, ty u nás frčí pořád, furt musím mít nějakou připravenou v lednici :)

Kupovanou majolku už jsem dlouho neměla… mívám sice skleničku schovanou pro sychr (kdyby muž chtěl do něčeho a já nebyla po ruce ;) Ale povětšinou ji pak před koncem data použitelnosti vrznu do majolkové bábovky - v té mi nevadí, stejně z ní mám vždy jen tak jeden dílek, víc na mě nezbude :mrgreen: :mavam:

birkana
1687 příspěvků 24.03.17 12:53

@Zuzka1973, já do salátů a jako základ do pomazánek dávám tu moji mléčnou nastavenou majonézu s nízkým obsahem tuku. Majolku a jiné majonézy průmyslově vyrobené vůbec nekupuji. Potřebuji-li „skutečnou a čistokrevnou“ majonézu, raději si ji vyrobím ze žloutků a oleje sama :lol: :mavam:.

Tato pomazánka je výborná jako „podmaz“ na chlebíčky obložené vejci a zeleninou.

Zuzka1973
2302 příspěvků 24.03.17 11:20

Dnes ke svačině, sýr použit Podhorský s oky a upraveno na porci pro dva.
Dovolila jsem si malou úpravu: majolku jsem z poloviny nahradila tvarohem…
Kdo nemusí koukat na „zdravou výživu“, ten se nemusí bát použít tak, jak je psáno - dříve bych také neměnila ;) :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Cibulačka Cibulačka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz