Recept Pikantní smažené roštěnky se smetanovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na 40g másla usmažíme cibulku a přidáme k ní na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou také usmažíme. Dáme stranou. Z nizkého boku si nakrájíme roštěnky, kůžičku po straně několikrát nařízneme, osolíme, posypeme paprikou a obalíme v mouce. Opečeme je na oleji nebo sádle. Osmažené, vyjmeme na mísu a udržujeme v teple. Do šťávy na pánvi přidáme smetanu ve které jsme umíchali mouku, máslo, papriku a citron. Omáčku dobře povaříme. Před podáváním přidáme do omáčky osmaženou zeleninu a ještě ji prohřejeme. Roštěnky podáváme horké polité omáčkou, kterou také můžeme podávát v omáčníku.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 05.07.03 vloženo
  • 3453x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 40g másla
  • 50g cibule
  • 100g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 750g roštěnek
  • sůl
  • paprika
  • 30g mouky
  • 80g oleje, nebo sádla
  • 20g mouky
  • 1/4l smetany
  • 20g másla
  • na špičku nože pálivé papriky, nebo podle chuti
  • z 1/2 citronu šťáva

Doporučená příloha

  • Těstoviny, nebo noky a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní smažené roštěnky se smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz