Recept Pikantní smažené roštěnky se smetanovou omáčkou

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na 40g másla usmažíme cibulku a přidáme k ní na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou také usmažíme. Dáme stranou. Z nizkého boku si nakrájíme roštěnky, kůžičku po straně několikrát nařízneme, osolíme, posypeme paprikou a obalíme v mouce. Opečeme je na oleji nebo sádle. Osmažené, vyjmeme na mísu a udržujeme v teple. Do šťávy na pánvi přidáme smetanu ve které jsme umíchali mouku, máslo, papriku a citron. Omáčku dobře povaříme. Před podáváním přidáme do omáčky osmaženou zeleninu a ještě ji prohřejeme. Roštěnky podáváme horké polité omáčkou, kterou také můžeme podávát v omáčníku.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 05.07.03 vloženo
  • 4126x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 40g másla
  • 50g cibule
  • 100g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 750g roštěnek
  • sůl
  • paprika
  • 30g mouky
  • 80g oleje, nebo sádla
  • 20g mouky
  • 1/4l smetany
  • 20g másla
  • na špičku nože pálivé papriky, nebo podle chuti
  • z 1/2 citronu šťáva

Doporučená příloha

  • Těstoviny, nebo noky a salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní smažené roštěnky se smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz