Recept Bavorské závitky mého švagra

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Roštěnky osolíme, opepříme, potřeme připravenéu nádivkou, zabalíme je a povážeme kuchyňským motouzkem. Poskládáme je jednu vedle druhé do pekáče na rozpálené máslo s usmaženou cibulkou, zalijeme je trochou polévky z kostí a dusíme do měkka. Poté roštěnky vyndáme, šťávu na pekáči zalijeme smetanou ve které jse rozmíchali mouku a ještě ji podusíme. Přidáme citronovou šťávu a kapary, zalijeme vývarem a dobře vše povaříme tak, aby vznikla středně hustá omáčka. Roštěnky zbavíme motouzku, narovnáme je na nahřátou mísu a zalijeme omáčkou. Nádivka: Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na tenké plátky, nebo kostičky. V míse umícháme máslo se solí a pepřem, přidáme vejce, drobně nakrájenou šunku, brambory a kyselou smetanu. Nádivku dobře a lehce promícháme a potíráme s ní roštěnky.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 27.05.03 vloženo
  • 5975x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 5 velkých, tenkých roštěnek bez kosti, naklepané a okraje několikrát malinko nakrojené
  • sůl a pepř podle chuti
  • 60g másla
  • 100g cibule, na drobno nakrájené
  • polévka z kostí podle potřeby (nebo masový vývar z kostky)
  • 20g mouky
  • 1/8l kyselé smatany
  • citronová šťáva podle chuti
  • 1 lžička posekaných, propláchnutých kaparů
  • Nádivka:
  • 30g másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150g šunky
  • 1 vejce
  • 300g syrových brambor
  • 2 lžíce kyselé smatany

Doporučená příloha

  • ¨Spätzle¨ z Labužníka, nebo těstoviny, celerový salát a pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorské závitky mého švagra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bavorské závitky mého švagra

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ludwigu...

děkuji za uznání receptu (tak složitý zase není). Asi budu psát samé bavorské recepty (část mojí nepočetné rodinky žije v Bavorsku, takže zdroj by byl)...... S přáním dobré pohody, Babi.

Ludwig.II
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Trochu

Trochu moc složité, ale výborné, já ostatně letím na všechno co má v názvu Bavorsko

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz