Recept Pikantní řezy z vepřové panenky

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pikantní řezy z vepřové panenky

Postup

Do vepřové panenky vetřeme sůl a pepř. Ze snítky rozmarýnu otrháme jehličky. Ocet smícháme s vínem. Olej na pánvi rozehřejeme, panenku lehce opečeme a posypeme rozmarýnem. Maso opékáme 10 minut. Během opékání podléváme směsí vína a octa. Opečenou panenku zabalíme do alobalu. Šťávu rozředíme zbytkem vína a octa a povaříme. Vychladlou panenku nakrájíme na tenké plátky, uspořádáme na talíř a přelejeme šťávou.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 9725x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g vepřové panenky
  • sůl
  • bílý pepř
  • rozmarýn
  • 1dl bílého vína
  • 50 ml vinného octa
  • 80 ml oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 13.9.17 21:51

Ocet jsem vynechala, naopak jsem doladila špetkou cukru. Šťávu jsem dochutila hrubozrnnou hořčicí, česnekem, bílým pepřem, solí, máslem a nakonec zahustila lžičkou škrobu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní řezy z vepřové panenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Cuketové placky Cuketové placky
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz