Recept Vepřové řízky s pikantní nádivkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Zmrazené hranolky rozložíme na vymaštěný plech a necháme péct v troubě podle návodu na obalu. 2. Slaninu na nádivku nakrájíme najemno a necháme rozpustit na pánvi bez přidání dalšího tuku. Smícháme s panádou, smetanou, petrželkou a tymiánem, ochutíme solí, pepřem a tabaskem. 3. Nádivkou ze slaniny naplníme řízky. Otvor spíchneme párátkem. Maso po obou stranách trochu osolíme a opepříme. Pečeme na oleji po každé straně asi 4 min., pak na mírném ohni po každé straně další 2-3 min. Upravíme na talíře s plátky rajčat a bylinkami.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 5474x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450 g bramborových hranolků
  • 75 g prorostlé slaniny
  • 5 lžic panády
  • 3 lžíce smetany
  • 2 lžíce sekané petželky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • tabasco
  • 4 vepřové řízky po 200 g (nechte si je připravlt u řezníka k naplnění)
  • 2 lžíce oleje

Doporučená příloha

  • Jako příloha je nejlepší čerstvý salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové řízky s pikantní nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové řízky s pikantní nádivkou

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky ...

za vyčerpávající odpověď :-) Takže vlastně stačí použít housku nebo rohlík namočený v mléce.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
PANÁDA, PANÁDL, PANÁD / PANADE
  • je jistý druh žemlové kaše, kterého se užívá k přípravě kašovin a nádivek a který se k tomu účeli lépe se hodí než obyčejná strouhaná, nebo jenom změkčená houska. Za tímto účelem nastrouhají potřebné housky ostrouhají a střída se nakrájí na koláčky, které se namočí ve vodě, v mléce nebo v polévce. Pak se dobře se vymačkají a s kouskem čerstvého másla, dle libosti také s kořením nebo také s bylinkami za stálého míchání svaří v tuhou suchou kaši, která až od stěn nádoby odskakuje. Pak se z nádoby vyklopí a nechá vychladnouti, aby se později s vejci, sekaným masem a jinými pří:,–(ami upotřebila k další přípravě jídla.

zdrojem je Dadalova kuchařka :)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Panáda je,...

… pokud si dobře pamatuji, vlastně strouhanka z bílého pečiva.
Mám pravdu??

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Panáda

poradí mi někdo, co je to panáda ? Slyším to poprvé. Děkuji

epicure
4 příspěvky 25.1.09 03:43
A ty hranolky - doporučená příloha je zelenina?
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz