Recept Pečený králík se slaninou a zakysanou smetanou Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený králík se slaninou a zakysanou smetanou

Postup

Porce králíka osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na pánvi rozpálíme olej s máslem, zprudka na něm ze všech stran opečeme maso a přendáme do pekáčku.
Na stejném tuku opečeme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme vyškvařit slaninu a nakonec na osminky nakrájenou cibuli. Když je cibule sklovitá, přeneseme celý obsah pánve do pekáčku na maso a zakryté dáme asi na hodinu péct při 200 st.C. Kdo chce, může podlít 1dl vody/vína/piva, ale u tohoto receptu to vážně není nutné.
Po upečení vyndáme maso a obsah pekáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a vrátíme maso do omáčky.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.02.14 vloženo
  • 3602x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík naporcovaný
  • 2 velké cibule
  • 20dkg slaniny
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 zakysaná smetana

Doporučená příloha

  • Rýže, knedlík, noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eslune 18.02.14 17:55

Ještě fotka

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pečený králík se slaninou a zakysanou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz