Recept Králík na zakysané smetaně

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králík na zakysané smetaně

Postup

V papiňáku necháme rozehřát olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme no­vé koření, pepř, bobkové listy a za častého míchá­ní 20-25 minut smažíme. Vložíme stehna a hřbet, zalijeme vřelou vodou, necháme přejít do varu, přidáme 1,5 špetky soli a maso. Papiňák uza­vřeme a děláme 70-80 minut. Po uvedené době vy­jmeme maso a vykostí­me. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a zakyslou smeta­nu. Necháme vařit 15-20 minut, přecedíme, dochutíme solí a citrono­vou šťávou, přidáme maso, prohřejeme, na talíři doplníme dle chuti na kostičky nakrájenou sladkokyselou okurkou a podáváme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 30283x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Stehna a hřbet s ma­sem (ostatní na polév­ku)
  • z jater zavářku
  • 2 střední mrkve
  • 2 střed­ní cibule
  • 1 menší petr­žel
  • 2 plátky celeru (asi 4 dkg)
  • 4 kuličky nové­ho koření
  • hrstička ce­lého pepře (30-40 kuli­ček)
  • 2-3 bobkové listy
  • sůl
  • 1 zakyslá smetana (200 g)
  • kostka maso­xu
  • citronová šťáva
  • olej
  • dle chuti sladko­kyselé okurky.

Doporučená příloha

  • houskový knedlík, ovocný kompot.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 01.09.18 22:00

Recept jsem malinko přizpůsobil okolnostem, protože smažit cibuli 25 minut, přijeli by hasiči. Dusil jsem bez papiňáku. Taky jsem napřed cedil a pak teprve zahušťoval a lil smetanu. Okurky a citrón jsem vynechal, na to jsem nenašel odvahu. Jinak celkem dobrý, i když už jsem ochutnal lepší omáčky.

Odkaz na uvaření

Svenja 20.05.13 08:10

Dostala jsem králíka, kousek jsem měla v mrazáku, tak jsem to dělala ve dvou kastrolech. Pekla jsem to v troubě, papiňák nepoužívám. Okurku jsem vynechala, nějak mi tam nepasovala, je to vlastně skoro jako svíčková. Jinak luxusní záležitost.

Diskuse k receptu Králík na zakysané smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
helusa27
12 příspěvků 05.09.10 22:00
Re: Králík na zakysané smetaně

Bože, mně to taky moc chutnalo, jen jsem to trochu překyselila šťávou z půlky citrónu, ale snad se to do zítřka uleží. Konečně jídlo, na kterém jsem si opravdu pochutnala, v době, kdy mám těhotenské nevolnosti skoro celý den :-)

Eja
3859 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík na zakysané smetaně

Doporučuji…úžasné…mňam..dělám úplně stejně, jen přidávám ještě lžičičku hořčice..dijonské.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz