Recept Pečený králík

aneb Králík pečený na slanině

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečený králík

Postup

Králičí maso spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme. Protkneme je částí slaniny, osolíme a necháme trochu odležet. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na tuku, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme připravené králičí maso, koření, vegetu, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou. Při dušení králíka obrátíme a podlijeme vodou, občas přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Dopečeme bez pokličky. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, vložíme do šťávy a prohřejeme. Čerpáno ze "sešitu" Králík mnoha chutí (1991).

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 13.09.04 vloženo
  • 61067x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g králičího hřbetu a kýty (*s kostmi*)
  • 50 g slaniny
  • sůl
  • 10 g tuku
  • 1 cibule
  • 20 g hladké mouky
  • 3 zrnka pepře
  • 1 zrnko nového koření
  • trochu vegety.

Doporučená příloha

  • rýže nebo brambory, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz