Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Králíka opláchneme, osušíme a potřeme solí po povrchu i zevnitř. Také vepřový bůček osolíme a vložíme do králičí "dutiny". Množství bůčku volíme podle chuti, lze nahradit i kouskem vepřové krkovičky. Důvodem pro společnou úpravu obou mas, je to, že králičí maso je poměrně suché a pečením společně s bůčkem získá na šťavnatosti a chuti. Připravené maso naskládáme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Obojí maso posypeme hojně kmínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také ji zasypeme maso. Přilijeme vodu (asi 1 cm), pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby. Asi v polovině pečení maso otočíme a případně podlijeme. :))
Recept je z kategorií: Králík
Houskový (bramborový) knedlík a červené dušené zelí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.11.13 15:01
S česnekem, pochopitelně. Listový špenát a bramborové šišky.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík pečený na cibuli
Ač jsem dělal jen předek králíka, bylo to dobré i se špenátovou přílohou.

Dotaz! Pečeme v toubě při? °C?
Jdu dotoho!