Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Smudla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka. Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.
Recept je z kategorií: Králík
Bramborový knedlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.6.20 13:02
Nejedla jsem lepe udelaneho kralika! Dostavame kraliKy pravidelne od dedy a ja pokazde ofrnuju. Dneska se vse meni! Budu se tesit, az ho udelam takto znova! Vubec jsem ho nenakladala, nebyl cas, a jeste v pulce peceni jsem pridala anglickou. Jako prilohu jsme meli opecene brambory, ale umim si predstavit i ryzi. Fakt vynikajici!
Líbí se mi11.4.20 21:16
Nejlepší králík, který jsem jedla. Tolikrát jsem zkoušela různé recepty a vždy tak nějak… Ale tohle je skvělé jídlo. Králíka už nikdy jinak.
Líbí se mi4.6.18 14:37
Nejsem zrovna „králíková“, ale tenhle recept vážně nemá chybu. Přesně to jsem hledala - šťavnatý, super chuť, už dělám jen na tento způsob. Peču hodinu a půl přikryté na 200 a půl hoďky odkryté. Ani nenakládám předem. Všem doporučuju, takhle si králíka zamilujete.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi21.10.17 14:26
Nevím, čím to je, ale ten králík chutná jako ryba. Nicméně to není na závadu, mně to chutnalo.
Líbí se mi16.4.17 13:14
Vynikající! Králíka zkouším pokaždé jinak, ale tenhle mě dostal.
Jednoduchý a bezkonkurenční! Držela jsem se receptu a neměnila bych.
Příště repete. Díky! Jdu si dát nášup
9.10.16 08:39
Chutnal celé rodině,udělal jsem malou ale nutnou úpravu receptu.Každý díl jsem prošpekoval.
Líbí se mi15.3.15 18:14
Tak podle mě nejlepší králík jakého jsem kdy jedl. Dal jsem jen malinko
méně oleje. Pekl jsem to hodinu přiklopené a pak jsem to nechal pořádně
dopéct otevřené. Šťavnatý, křehký, chutný. Smudlu bych nominoval na
řád zlatého králíka!
23.1.15 21:59
Dělala jsem včera a musím říci, že je skvělý. Zakládám do TOP receptů svého fondu. Děkuji
Líbí se mi23.11.14 11:12
Výborné - přidala jsem nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsem
nakonec rozmixovala - moc jsme si pochutnali
25.6.14 22:25
Naprosto dokonalý!! pekla jsem už dvakrát a podruhé jsem přidala kapku
vína a taky to bylo dokonalý děkuji za inspiraci =)
13.5.14 18:24
opravdu bezkonkurenční, máme ho jednou za měsíc tak poslední rok co jsem tady objevila návod a hned se po králíkovi zapráší, díky za recept
Líbí se mi15.3.14 16:22
Nejlepší králík, jakého jsem kdy jedl. Byl naložený dva dny, pravidelně obracený. Stehna jsem napíchl vidličkou aby lépe nasákl ingredience. A po upečení voněl tak svůdně, že jsem místo fotografování jedl…
Líbí se mi16.2.14 13:40
Recept opravdu výborný. Jako přílohu jsme dali hranolky a bylo to také
super:-)
Hanka
22.12.13 16:15
Skvělý recept,doporučuji!Od ted vaříme kralíka jenom takto:)
Líbí se mi2.6.13 13:41
dnes jsem vyzkoušela a musím říct že vážně super jen jsem ubrala
trochu oleje a prošpikovala králíka domácím špekem boží
2.11.12 13:57
Výborný recept,jen jsem ubrala olej a dala štipec grilovacího koření.
Líbí se mi29.10.12 09:50
Výborný recept, nakonec jsme ještě přidali sušené švestky, aby byl výsledek sladší, omlouvám se za méně kvalitní fotky - bohužel jsem neměl právě po ruce foťák
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům29.10.11 08:57
Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit. Králíka jsem dělala poprvé v životě a partner se oblizoval ještě dva dny. P.S. králíka jsem měla naloženého skoro dva dny.
Líbí se mi31.7.11 15:24
Dnes jsme vyzkoušeli,včera naložila a dnes na 150°C v elektrické troubě upekla,nezakrývala,jen jsem vše propasírovala,udělala bramborový knedlík a byla to opravdu BAŠTA.Děkujeme za skvělý recept a určitě znovu zopakujeme při nějaké rodinné sešlosti.
Líbí se mi31.7.11 12:39
skvělý recept, dnes odzkoušeno a musím hodnotit opravdu za velkou 1 moc jsme si pošmákli
Líbí se mi28.4.11 10:42
Výborný králík,manžel mi hned po prvním snědeném soustu oznámil:,,odedneška vaříš takhle"Dělala jsem ho podle uvedeného receptu a mužu jen doporučit.
Líbí se mi1.1.11 20:15
Králíka jsem připravila přesně dle ingrediencí v receptu a byl skutečně vynikající. Den dopředu jsem ho do marinády naložila, druhý den jsem ho půl hodiny vařila v papiňáku, pak vyndala a pekla v odkrytém pekáči v troubě na kůrčičku. Podávala jsem s opečeným bramborem. Moc děkuji za recept.
Líbí se mi4.11.10 21:55
Ja jsem ho upekla trochu jinak
Korenim ho nejradeji humorem …
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bezkonkurenční králík
551 příspěvků 11.6.18 22:38
Doporučuji králíka péct s kačenou. A koření jen základní, žádné uměliny. Tuk z kačeny se nasákne do „suchého“ králika a je to mňamka!
4 příspěvky 24.4.13 14:57
Je to moc dobré díky za recept
2302 příspěvků 17.2.13 18:32
Moc dobré to bylo. Šťávu jsem rozmixovala, nebylo potřeba ani zahušťovat.
Nebyl s bramborovým knedlíkem, ale s bramborovou kaší.
Děkuji za recept.
Příspěvek upraven 17.02.13 v 18:33
1 příspěvek 15.12.11 14:15
dnes jsem byl pro králíka a budu ho dělat mezi svátky tak Vám dám určitě vědět jak to dopadlo.Přeji tímto všem krásné svátky

5 příspěvků 8.11.11 09:20
Tento králík je opravdu bezkonkurenční, super.
1 příspěvek 29.10.11 08:57
Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit. Králíka jsem dělala poprvé v životě a partner se oblizoval ještě dva dny. P.S. králíka jsem měla naloženého skoro dva dny.
Dnes jsme vyzkoušeli,včera naložila a dnes na 150°C v elektrické troubě upekla,nezakrývala,jen jsem vše propasírovala,udělala bramborový knedlík a byla to opravdu BAŠTA.Děkujeme za skvělý recept a určitě znovu zopakujeme při nějaké rodinné sešlosti.
1 příspěvek 31.7.11 12:39
skvělý recept, dnes odzkoušeno a musím hodnotit opravdu za velkou 1 moc jsme si pošmákli
Výborný králík,manžel mi hned po prvním snědeném soustu oznámil:,,odedneška vaříš takhle"Dělala jsem ho podle uvedeného receptu a mužu jen doporučit.
Králíka jsem připravila přesně dle ingrediencí v receptu a byl skutečně vynikající. Den dopředu jsem ho do marinády naložila, druhý den jsem ho půl hodiny vařila v papiňáku, pak vyndala a pekla v odkrytém pekáči v troubě na kůrčičku. Podávala jsem s opečeným bramborem. Moc děkuji za recept.
2 příspěvky 2.5.09 00:07
Takto dušeného králíka ,dělám dost často,akorát vynechám kečup a česnek a ke konci ho poleji smetanou na šlehání. Výborná příloha je rýže!
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem vyzkoušela další variantu tohoto velmi dobrého receptu :
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Vyzkoušel jsem udělat králíka podle receptu a byl výborný. Po celou dobu pečení jsem králíka nemusel podlévat.
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Pro Gabi…
… králíka jsem pekla podle tohoto receptu zakrytého po celou dobu pečení asi na 150°C, nemusela jsem ho podlévat a jako ty jsem šťávu nakonec rozmixovala, neboť máme rádi hladké šťávičky. Chce to zkrátka pomalu péci a hlavně dobře přikrýt.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
V komentářích k receptíku jsem vyčetla radu jak připravit kachnu naditou králíkem. Oj to musí být dobrota. Určitě si na to v nejbližší době vzpomenu. Na kachnu s králíkem je ten správný čas. Zdraví Libuše.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Tento recept jsem vyzkoušela, ale po půl hodině jsem musela králíka podlévat, protože marináda se pomalu vypékala a začala se připalovat. Opravdu to všichni pečete bez podlévání? Takže jsem nakonec omáčku zahustila a rozšlehala ponorným mixérem. S bramborovým knedlíkem to bylo výborné (akorát mě pak „pálila žáha“).
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Velmi dobré. Pečeného králíka normálně nemám ráda, protože je suchý. Tento recept ho ovšem vylepšil na výborné jídlo. Jenom toho oleje se mi tam zdá trochu moc, tak jsem zároveň s králíkem upekla i brambory. Díky za dobrý nápad.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
O víkendu jsem zkusila tento recept a musím uznat, že je opravdu báječný. Nedala jsem tam žádné pálivé koření, ale i tak to stačilo, díky tomu pepři. Příště zkusím dát méně pepře, protože mám malou dceru a ta musí taky něco sníst. Jinak super recept!!!
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Právě jsme dojedli k novoročnímu obědu králíka podle tohoto základního receptu. Je úžasný, protože maso je šťavnaté a měkké jako dort a příprava je jednoduchá. Jako přílohu jme měli americké brambory podle Ainslyho (neloupané, na čtvrtky nakrájené, vymácháné v oleji s paprikou a solí, upečené na plechu) a v páře uvařené fazolové lusky (mražené) . Bylo to dokonalé, asi se to už vylepšit nedá. Doporučení - *****
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Velmi dobrý recept, nepřidal jsem kečup, ale do základní marinády jsem dal čerstvý nastrouhaný zázvor. Druhý den jsem naporcovaného králika i s marinádou orestoval a pak dal do trouby upéci. Celá rodina se olizovala.
50 příspěvků 25.1.09 03:43
svítek je bez mléka, jenom taková směr rozšlehaných vajec a strouhanky jak se tam vejde, ale tak, aby to ještě bylo tekuté a směs se dala nalít na porce králíka.
tak specielně pro Tebe: můj zamilovaný „sváteční recept“ : do osolené a okmínované kachny nacpu kusy králíka/ hřbety,nohy, nebo vykoštěné kousky-mají je v Delvitě/ - taky stačí jen sůl a kmín a dám klasicky upéct. K tomu oboje zelí - červené i kysané a houskový i bramborový knedlíček.Doma se tomu říká český talíř a je to neuvěřitelná dobrota! Ach jo,ta dieta
)
110 příspěvků 25.1.09 03:43
do toho svítku nedáváš mléčko?
velikonoce se opět blíží, je třeba si zase udělat dobře!
Už se těším!
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Vážení milovníci králíků, připojuji se, také je mám ráda. Oblíbila jsem si jednoduchou přípravu, kdy naporcovaného králíka uložím do hrnce nebo mísy, pokapu olejem a proložím slaninou (anglickou). Marinuji do druhého dne, kdy králíka dám na pekáč,osolím, peču zprvu přikrytého, později bez poklice, mírně podlévám. Když je upečený a ubráním se tomu, abych ho hned nesnědla, zaleji po rozšlehanými vejci, asi 2-3 a do nich zamíchám 2 hrsti strouhanky. Je to takový svítek. Ačkoliv mi nevadí jeho „králičí vůně“ tímto způsobem je z toho masíčko jako mandlička.
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Králík dělaný na tento způsob je opravdu moc dobrý. Já místo kečupu maso zaleji sterilovanou zeleninou na lečo a přidávám divoké koření/pepř,nové koření a bobkový list/. Super mňamka!!!!
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Šmudlo,o Velikonocích máme téměř týden volna a tak si ho na jídelníček zařadím.Dělám stále klasiku s kouskem vepřového a uzeného bůčku a tak mohu zkusit něco jiného.Králík je pro mě přímo poklad a tak s ním také tak musím nakládat.Mám tak tři na rok,které si vozím z České republiky mražené.Zde ve Skandinávii to mají lidi doma jako kočku či psa a králík se zde v prodeji ke konzumaci nevyskytuje.Moje žena se v mládí najedla králíků do sytosti a dnes je jak říká mít nemusí.Tím pádem je celý můj…a půl kostky másla dávám do pekáče již od začátku.Bramborový knedlík je klasika,ale já si většinou dávám provensálské brambory a přechlazené lehké bílé óóóóóó