Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Muchacho Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Medvědí zvěřinu očistíme. Do hluboké mísy nalijeme víno, pálenku, šťávu z citronů a přidáme koření. Do této marinády naložíme na 1 až 2 dny medvědí zvěřinu, a není-li ponořena, občas ji obrátíme. Pak ji vyjmeme, osolíme, vložíme do pekáče a pečeme do změknutí. Na každý 1 kg zvěřiny počítáme asi 1 hodinu. Hotovou pečeni naporcujeme, a obkládáme hlavičkami vařeného chřestu politého máslem. Porce pečeně můžeme polévati španělskou omáčkou. Doporučuji, udělat jí trochu více pikantní. Ovšem záleží na chuti každého.
Recept je z kategorií: Zvěřina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Medvědí kýta podle pyrenejského způsobu
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Na Sibiři i v Americe ,tam je medvědů .
Medvědí maso je fakt dobrůtka, ale bohužel v Evropě není moc dostupné z titulu chráněného druhu. Sem tam je výjímečně povolen odstřel, ale to je samozřejmě protekční záležitost.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
To je srandarecept, nebo se dá někde medvědí maso koupit? To by pro mě nebylo, neeééé…