Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krůtí prsa nakrájíme na menší medailonky, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Odložíme na chvíli do chladna. Připravíme si těstíčko: V misce rozšleháme vejce, přidáme víno, mouku, škrob, prášek do pečiva, najemno nastrouhanou mrkev a celer, jemně nasekané kopřivy, bylinky, třený česnek, bylinkovou sůl a pepř. Jestliže je těstíčko husté, přidáme víno, je-li řídké, přidáme škrob. Maso vykoupeme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji. Hotové odkládáme na savý ubrousek.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
bramborová kaše, zeleninový salátek
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.2.17 13:44
Jednoduchý a výborný recept.Udělal jsem k tomu hranolky (na přání manželky) a dochutil brusinkovou omáčkou.Bylo to vynikající jídlo a bylo by dobré i s jinou omáčkou,nebo i bez nich!!
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krůtí medailonky v kopřivovo-zeleninovém těstíčku
@3jirka, u nás ještě leží 20 cm sněhu a ty už máš do kuchyně mladé kopřivy

353 příspěvků 25.4.09 04:04
já Ti ten medvědí česnek tak závidím. Tady u nás v širokém okolí není k mání a já ho tak ráda… třeba jen na chleba s máslem. Dokud žil můj strejda, tak nám ho vozil z Jizerských hor. Strašně mě lákají recepty s medvědím česnekem na německých webech, ale bohužel......
1227 příspěvků 25.4.09 02:00
Casino, nám říkávala babička, že koblihy nesmíme jíst, dokud nejsou VŠECHNY usmažené, jinak budou moc nacucané tukem:-).
Tulinko, to určitě vyzkouším, místo kopřiv dám medvědí česnek, jestli ještě bude.
Obrázek je nádherný!
2302 příspěvků 24.4.09 01:01
Tak jo
vložím, ale až o víkendu, ano?
A.
2302 příspěvků 23.4.09 21:42
Alis, to těstíčko, které Tě naučil ten čínský kuchař, by mě moc zajímalo. Mohla bys napsat, jak ho dělá. Už dlouho pátrám po tom správném těstíčku.
Díky moc
Sylvie
Campari je jeden z nejznámějších italských alkoholických nápojů, řadících se mezi kořeněné bittery. Jeho tajná receptura se stává z 86 různých bylin. Jeho typická rubínová barva je dána barvivem získaným z jednoho druhu červce. Obsahuje 25% alkoholu.
Noskovice zbožňuješ také ty berušky? Ale casino nám odpoví, ať jdeme blábolit mimo mísu! Už jsme daleko od krůtích medailonků, omlouvám se autorovi.
doufám, že to není z berušek.
A víte, od čeho má CAMPARI tu krásnou barvu ?:)) Pokud ano a přesto holdujete tomuto bitteru, pak jsme duše zpřízněné…:o)
Smažené také nesmím a souhlasím s alis, campari raději do skleníčky. Ale co ta nádherná barva jak by se projevila casino? Nádherné červené koblihy?
353 příspěvků 23.4.09 04:46
nejdříve poprosím o tykání.
).
Tak tedy, při smažení nic nepěnilo, smažila jsem docela zvolna a tak se ani nic nepřepalovalo. Myslím, že s tou vodkou od alis je to výborný nápad, pamatuju si, že jsem jednou, to už je opravdu dávno, dokonce dělala nějaké těstíčko s koňakem. Ale už si fakt nepamatuju, jak to dopadlo. Jinak se taky hlásím do klubu Campari, to nemůžu odříct, mňam
čínský kuchař, který mě naučil dělat skvělé křupavé a nadýchané těstíčko z vajec a škrobu (kromě jiného) vždy přidával panáka vodky. Prý aby se to tolik nenacucalo a neprskalo. Vodka je chuťově neutrální, výslednou chuť nezmění, alkohol se vypaří, klidně můžou jíst i děti

Campari by mi ale bylo líto, to bych prosila raději pro sebe. Aspoň malého panáčka, prosím
Tulinka, jak to tedy dopadlo? Pění, nepění? Přepaluje, nepřepaluje? To, že jste upustila od toho sýra Vás šlechtí! Kéž by si, jak píšete „přeplácanost“ uvědomili i další „Labužníci“
..... Do koblih se pro snížení nacucanosti
tukem při smažení přidává RUM… Což tak zkusit do těstíčka třeba,
třeba, třeba .....CAMPARI? Aspoň malý panáček
()
53 příspěvků 22.4.09 21:52
Tulinko nic ve zlém, jen jsem podotkla.
353 příspěvků 22.4.09 17:53
doufám, že si pochutnáš
).
353 příspěvků 22.4.09 17:52
já jsem už taky zkoušela dost těstíček, takto upravené maso máme moc rádi a zjistila jsem, že nám opravdu chutná více těstíčko se škrobem, než jen z mouky. Jo, je to prima, tyhle jídla, z mála se udělá kopec jídla a ještě si člověk pochutná.
53 příspěvků 22.4.09 17:34
Milá Tulinko, vzala jsi to za správný konec a jak je vidět, tak se povedlo. Jen si myslím že samotné bílé víno těstíčko zjemňuje i kypří. Tak ten pr. do peč. je celkem zbytečný. A ten škrob zase těstíčko tuží, zadělává. To si myslím že dobře zvládá hl. mouka. Dělám už roky něco podobného při rodinných oslavách, ale zpracovávám kuřecí maso a jiné složení těstíčka. Je to jednoduché, levné a z mála se udělá hodně a to jak jídla, tak i dobroty. S tím sýrem jsi mě zase inspirovala. Děkuju. Více hlav, více nápadů.
Tak to mi bude určitě chutnat taky
353 příspěvků 22.4.09 05:01
Pročítala jsem si komentáře pod receptem s názvem Moje bramboráky, ta mrkev mi vrtala hlavou- do strouhanky nebo, jak psal Casino- do vajíčka? Tak jsem to zkusila spojit a dát mrkev do těstíčka
). Postupně mě popadla tvořivá nálada a tak
vzniklo tohle těstíčko. Ještě jsem měla v plánu do toho přidat
strouhaný sýr- buď nivu nebo eidam, ale pak jsem ho z důvodu
přeplácanosti už nepřidala. Byla u nás na návštěvě zrovna moje mamina
a musím napsat, že chutnalo všem, i babičce.