Recept Krémová polévka z hřibů se smaženou ozdobou

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krémová polévka z hřibů se smaženou ozdobou

Postup

Očistit hřiby, odříznout jejich nohy a polovinu hlav hřibů dát stranou. Očistit zeleninu a nakrájet ji na tenké plátky. Na jemno nakrájet nohy hřibů. Rozehřát sádlo, přidat zeleninu, nohy hřibů a polovinu hlav. Nechat vše zapotit. Osolit, opepřit a zalít vývarem. Pomalu vařit po 30min. a potom přidat creme fraiche. Rozmixovat vše v mixéru, propasírovat, dochutit a dát stranou. Udržovat v teple. Ozdoba: Na jemno nakrájet pórek, celer a zbylé hlavy hřibů nakrájet na tenké plátky. Vložit pórek a celer na sádlo a nechat je změknout. Na sucho osmažit plátky hřibů, osolit je a opepřit. Do středu hlubokých talířů naskládat na hromádku pórek s celerem a na ně plátky hřibů s petrželkou. Vše zalít polévkovým krémem a podávat horké.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 18.08.03 vloženo
  • 7746x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 750g hřibů
  • 350g pórku (pouze bílá část)
  • 200g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru na drobno nakrájené
  • 100g kachního sádla, nebo jiného
  • sůl a pepř
  • 3l kuřecího vývaru
  • 500ml creme fraiche z Labužníka, nebo kyselé smetany
  • Ozdoba:
  • 6 pórků (pouze bílá část)
  • 200g celeru
  • 1 lžíce kačeního sádla, nebo jiného
  • zelená perželka

Doporučená příloha

  • Bageta, nebo tousty ze selského chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémová polévka z hřibů se smaženou ozdobou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krémová polévka z hřibů se smaženou ozdobou

Sylvie
2302 příspěvků 7.3.09 00:50
Re: Krémová polévka z hřibů se smaženou ozdobou.

Jolanka, Ty jsi génius! :-))

jolana
5068 příspěvků 6.3.09 23:59
Re: Krémová polévka z hřibů

..kto je zvedavy bude skoro stary..o);-)… ak len rozmixujeme, tak tam predsa len kusky dacoho ostanu, pave kvoli nim sa este precedi, aby nekazili chut tej dokonalej kremovej lahody…;)

Sylvie
2302 příspěvků 6.3.09 23:18
Re: Krémová polévka z hřibů - Vzpomněla jsem si na Terrinku

Právě sháním recept na polévku a narazila jsem tady, že se creme fraiche rozmixuje a ještě propasíruje. Vím, že Terrinka za to byla u nějakého receptu bita, i já jsem se tomuto postupu divila. Jak je to tedy??
Díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz