Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Občas se nechám inspirovat stránkami jedné sympatické veganky, vegetariánky a milovnice zdravé výživy.
V těžkém hrnci zahřejeme trochu oleje, přidáme jemně nasekanou šalotku a zázvor, ochutíme kořením. Přidáme celer a hříbky nakrájené na kostky, několik listů celerové natě. Vše trochu orestujeme, zalijeme horkou vodou a osolíme. Vaříme do změknutí celeru, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Ohřátou polévku nalijeme do misek a podáváme dochucenou zálivkou z oleje a sojové omáčky (asi 4:1), do které přidáme trochu hořkého kakaa. Kdo se obává chuti kakaa, může přidat trochu bazalkového pesta, to nic nepokazí.
Recept je z kategorií: Krémové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.8.16 11:54
Pripravené zo 150 g húb, 250 g zeleru, 1 litra vody.
Polievka je veľmi chutná.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům19.3.15 14:18
U vegetariánských jídel mám jednu zásadu: Nesmí to vypadat jako bláto. Jelikož máme od přírody zafixováno, že hnědé a čvachtavé věci se nejedí, trvalo mi celý den, než jsem se odhodlal nabrat si porci. Stolovník by měl mít při podávání buď obrovský hlad nebo tmu. Nicméně chuťově jde o velmi zajímavý počin. Zázvor společně s kořením dodává polévce příjemný říz. Doporučuji část hub dát před mixováním stranou a nechat je v polévce celé, případně je mixnout jen krátce, aby v té hnědé beznaději bylo na co se těšit. Jinak to bude opravdu unisono hnědé bláto. Ozdoba zelenou petrželkou je nezbytná, samozřejmostí je nahrazení vody poctivým drůbežím vývarem.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hříbky a celer – krémová podzimní polévka
Wydra děkuji za odzkoušení a jsem ráda, že chutnalo i když pochvalu sklízím trochu neprávem.
Zdravím.
Hříbky byly sice z mrazáku, ale i tak byla polívka výborná !
Přidala jsem jeste smetanu. A to kakao navrch je skvostné.
Svevo, tenhle recept se ti moc povedl
Právě včera manžel jen tak mimochodem nasbíral košík hříbků, klouzků a dutonožek. A taky křemenáčka
Já do lesa ani nejdu..protože rostou…já
bych našla…a musela čistit…a to mě strašně nebaví 

Ale polévku bych si dala, to zase jo …
Svato ty sušené dubáky určitě krásně zavoní. Ono vlastně není moc důležité jaké houby použijeme. Je to takový snadný receptík co zahřeje dušičku.
Jaga děkuji za vyzkoušení a potvrzení, že chutná všem.
Zdravím.
1440 příspěvků 23.9.11 20:18
U nás tohto roku skoro vôbec nerástli a nerastú, na nahuby.sk tvrdia, že taký zlý rok už veľmi dávno nebol. Skúsim to oklamať, použijem čerstvé šampióny a v mixéri na prášok podrvené sušené dubáky, tie to aj dosť zahustia.
to jsou ale kouzla, jakobychom se domluvily… neměla jsem hřiby, najemno strouhaný celer, nahrubo strouhané žampiony, krátce orestováno, zalito zeleninovým vývarem a přihozeno pár kostiček hokaido dýně, posléze rozmixováno, dochuceno pro děti smetanou, dospělákům sojovka, výborná polívka nejen podzimní
Danda mne navedla a znovu jsem si ji uvařila. Musím se omluvit vegetariánům, měla jsem kousek Lardo di Colonnata a na horké polévce špek udělal pěkný závoj (foto). Přidala jsem jěště trochu nasekaných ořechů.
Dando děkuji za fotku a za odzkoušení, těší mne, že chutnala. A ta dekorace je trefná, kde vy děvčata na to chodíte? Ty hříbky jsou asi tak mladé, budou krásně vonět!
Zdravím.
Take se na ni chystam, danda me predbehla
Svevo, měla jsem na ni chuť od prvního přečtení, celer a hřiby, jednoduchá kombinace, ale zázvor, anýz, sójová omáčka a kakao
, jenže u nás zatím nerostly, až dnes
dopoledne jsem si postěžovala svému letnému příteli a on odpoledne zvonil
s půl košíkem krásných malých hříbků, kozáků a křemenáčů 

Celer a hřiby, jednoduchá kombinace, kterou ale velice zajímavým způsobem ozvláštní zvláštní dochucovadla, je výborná, díky