Recept Křehké slané tyčinky, různé slané pečivo a sušenky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křehké slané tyčinky, různé slané pečivo a sušenky

Postup

Přísady zpracujeme, z těsta uděláme kouli a necháme ho 3 hodiny v chladničce odležet. Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na sílu asi 0,5 cm a rádýlkem krájíme tyčinky, nebo formičkami vykrajujeme srdíčka, hvězdičky apod. Povrch potřeme osoleným rozšlehaným vejcem a část posypeme kmínem, část strouhaným eidamem; pokud tvoříme i jiné tvary, můžeme je sypat třeba mákem nebo sezamovým semínkem.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 35898x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g rostlinného tuku
  • 2 žloutky
  • 2 PL (polévkové lžíce) octa
  • 4 PL mléka
  • sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

michalka.01 09.04.14 17:59

Recept je skvelí povedlo se a chutna!!!

Diskuse k receptu Křehké slané tyčinky, různé slané pečivo a sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křehké slané tyčinky, různé slané pečivo a sušenky

michalka.01
4 příspěvky 09.04.14 15:55

Děkuji za recept a za radu. Povedlo se a přítelovi moc chutnalo :palec: :D

casino
4488 příspěvků 08.04.14 16:31
No, otec dával ocet zastudena...

…ale u nás se to ještě navíc před podáváním peče… :mrgreen:
Zkuste teplotu peče (podle toho jak ta vaše pece) mezi 175 - 200°C)
A vůůůbec nejlepčí jsou tyče podle tohotok rcp teplota stejná, tvaroh z plechu a mouka hladká :palec: :palec: :palec:

birkana
1687 příspěvků 08.04.14 15:02

@michalka.01, ocet za studena. Množství těsta bude přibližně 600 g (když sečteš výchozí suroviny). Jestli nemáš představu, kolik to je těsta, podívej se v obchodě, kde mají křehké (linecké) těsto chlazené. Pak si recept jednoduše přizpůsobíš. Na poprvé (když jsi ještě tohle pečivo nepekla), vyzkoušej například z poloviční dávky ;)

michalka.01
4 příspěvky 08.04.14 14:29

Dobry den a ten ocet za studena nebo nejak ohraty?? a kolik toho asi bude?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Chilli con carne Chilli con carne
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz