Recept Francouzské kmínové sušenky Veg

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzské kmínové sušenky

Úvod

Velice dobré, křupavé sušenky jako součást pohoštění při posezení s přáteli.

Pokud máte rádi slané pečivo s náplní, sušenky rozpulte a namažte tvarohovým nebo taveným sýrem.

Postup

Mouku s máslem, tvarohem, solí a kořením prohněteme na vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme válec a dáme asi na ½ hodiny do lednice. Poté z válce nakrájíme asi 40 stejně silných koleček a položíme na vymaštěný plech. Žloutek s lžící vody rozšleháme a sušenky jím potřeme. Nakonec posypeme kmínem a pečeme v mírné troubě (okolo 130°C) 15-18 minut.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.06.05 vloženo
  • 88117x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 125 g tvarohu
  • ½ KL soli
  • 1 KL provensálského koření
  • 1 žloutek
  • 3 KL kmínu

Doporučená příloha

  • víno, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 8.10.12 17:04

Sušenky mně osobně přišly dost tvrdé, suché a ani jogurtová pomazánka nepomohla. Chutí jsem byla zklamaná, možná jsem jen ale očekávala něco jiného. Každopádně jsem ráda za každou novou zkušenost.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Petunnka 2.8.12 12:54

Kmín jsem zapracovala do těsta, asi jsem nějak blbě četla :-D a tím pádem těsto bylo suché a hůř se pracovalo. Teplota trouby je potřeba vyšší, tak 150 a horkovzduch.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Shira313 12.4.12 19:13

Chuť ma neoslovila :/

Odkaz na uvaření

wydra 5.4.12 20:15

Jednoduché, dobré ! Hodí se k Velikonocům, těsto je hned hotové, dobře se s ním pracuje. Jen teplota trouby musí být vyšší, jinak sušenky nevyběhnou. Přidala jsem teplotu a horkovzduch. Kulaté se krásně nafoukly, šly by plnit nějakou dobrou, bylinkovou pomazánkou (jistě i jinou).

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzské kmínové sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzské kmínové sušenky

Matysinka
15 příspěvků 1.4.13 22:33

Jsou výborné, jen jsem do těsta přidala trošku žlutého sypkého koření Aromat namísto soli a výsledek byl moc dobrý, velikonoční návštěvy snědly tři plechy. :) Někdo si na ně dal z obložené mísy cherry rajčátka, někdo kousky hermelínu, či balkánského sýru, někdo olivy nebo hroznové víno.

Jareck
10 příspěvků 3.2.13 00:45

Jednoduché, výborné, naplnil jsem česnekovovým krémem, teplotu jsem musel zvýšit na 175°C, jinak vše přesně podle receptury. Budu je občas dělat.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.4.12 20:47

Anitto, do kolečka budou krásné jednohubky, klidně at zmeknou, kolecka rohliku jsou take mekka ! Udělám jen na tácek, chuťovky. Už se těším !

Dando, už nejsou zajíci, rano udelam nove, to testo me bavi! Provensalske nerada, mam svoji smes susenych bylinek, dobre, moc dobre a rychle !

Anitta
521 příspěvků 6.4.12 20:23

Ty tedy jsou uplne velikonocni :D A nezvlhnou po naplneni? Asi bych tu pomazanku nechala v misce a at si kazdy mazne :kytka:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.4.12 20:15

Wydro, copak kolečka, ale zajíci ti jsou nádherní :potlesk: :potlesk:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.4.12 21:29

Danda, já je nemázla, ale někdy naplním. Dělala jsem menší kolečka a krásně se nafoukla. Možná i tím pečením. Jen jsem přidala teplotu a horkovzduch, nafoukla se krásně :lol: :lol:

mamčababča
1 příspěvek 4.4.12 16:33

musím vyzkoušet, vypadá to lákavě :D :D

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.4.12 22:01

Ty jazyky jsou z tohodle - http://www.labuznik.com/…veneho-syru/ :-), sušenky se upečením nafouknou a jdou dobře rozdělit, tak jsem je mázla zbytkem pomazánky sýrové :-)

jolana
5068 příspěvků 2.4.12 21:45

..tak tie vyplaznute jazyky syrove su na zjedenie  :palec:

sarkaflo
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Francouzské kmínové sušenky

upečeno…sežráno.....jsou výborné

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz