Recept Francouzské kmínové sušenky Veg

(Hodnoceno 3x) Scarlet02 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzské kmínové sušenky

Úvod

Velice dobré, křupavé sušenky jako součást pohoštění při posezení s přáteli.

Pokud máte rádi slané pečivo s náplní, sušenky rozpulte a namažte tvarohovým nebo taveným sýrem.

Postup

Mouku s máslem, tvarohem, solí a kořením prohněteme na vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme válec a dáme asi na ½ hodiny do lednice. Poté z válce nakrájíme asi 40 stejně silných koleček a položíme na vymaštěný plech. Žloutek s lžící vody rozšleháme a sušenky jím potřeme. Nakonec posypeme kmínem a pečeme v mírné troubě (okolo 130°C) 15-18 minut.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.06.05 vloženo
  • 90679x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 125 g tvarohu
  • ½ KL soli
  • 1 KL provensálského koření
  • 1 žloutek
  • 3 KL kmínu

Doporučená příloha

  • víno, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 8.10.12 17:04

Sušenky mně osobně přišly dost tvrdé, suché a ani jogurtová pomazánka nepomohla. Chutí jsem byla zklamaná, možná jsem jen ale očekávala něco jiného. Každopádně jsem ráda za každou novou zkušenost.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Petunnka 2.8.12 12:54

Kmín jsem zapracovala do těsta, asi jsem nějak blbě četla :-D a tím pádem těsto bylo suché a hůř se pracovalo. Teplota trouby je potřeba vyšší, tak 150 a horkovzduch.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Shira313 12.4.12 19:13

Chuť ma neoslovila :/

Odkaz na uvaření

wydra 5.4.12 20:15

Jednoduché, dobré ! Hodí se k Velikonocům, těsto je hned hotové, dobře se s ním pracuje. Jen teplota trouby musí být vyšší, jinak sušenky nevyběhnou. Přidala jsem teplotu a horkovzduch. Kulaté se krásně nafoukly, šly by plnit nějakou dobrou, bylinkovou pomazánkou (jistě i jinou).

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzské kmínové sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzské kmínové sušenky

Matysinka
15 příspěvků 1.4.13 22:33

Jsou výborné, jen jsem do těsta přidala trošku žlutého sypkého koření Aromat namísto soli a výsledek byl moc dobrý, velikonoční návštěvy snědly tři plechy. :) Někdo si na ně dal z obložené mísy cherry rajčátka, někdo kousky hermelínu, či balkánského sýru, někdo olivy nebo hroznové víno.

Jareck
10 příspěvků 3.2.13 00:45

Jednoduché, výborné, naplnil jsem česnekovovým krémem, teplotu jsem musel zvýšit na 175°C, jinak vše přesně podle receptury. Budu je občas dělat.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.4.12 20:47

Anitto, do kolečka budou krásné jednohubky, klidně at zmeknou, kolecka rohliku jsou take mekka ! Udělám jen na tácek, chuťovky. Už se těším !

Dando, už nejsou zajíci, rano udelam nove, to testo me bavi! Provensalske nerada, mam svoji smes susenych bylinek, dobre, moc dobre a rychle !

Anitta
521 příspěvků 6.4.12 20:23

Ty tedy jsou uplne velikonocni :D A nezvlhnou po naplneni? Asi bych tu pomazanku nechala v misce a at si kazdy mazne :kytka:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.4.12 20:15

Wydro, copak kolečka, ale zajíci ti jsou nádherní :potlesk: :potlesk:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.4.12 21:29

Danda, já je nemázla, ale někdy naplním. Dělala jsem menší kolečka a krásně se nafoukla. Možná i tím pečením. Jen jsem přidala teplotu a horkovzduch, nafoukla se krásně :lol: :lol:

mamčababča
1 příspěvek 4.4.12 16:33

musím vyzkoušet, vypadá to lákavě :D :D

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.4.12 22:01

Ty jazyky jsou z tohodle - http://www.labuznik.com/…veneho-syru/ :-), sušenky se upečením nafouknou a jdou dobře rozdělit, tak jsem je mázla zbytkem pomazánky sýrové :-)

jolana
5068 příspěvků 2.4.12 21:45

..tak tie vyplaznute jazyky syrove su na zjedenie  :palec:

sarkaflo
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Francouzské kmínové sušenky

upečeno…sežráno.....jsou výborné

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz