Recept Francouzské kmínové sušenky Veg
Scarlet02 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Velice dobré, křupavé sušenky jako součást pohoštění při posezení s přáteli. Pokud máte rádi slané pečivo s náplní, sušenky rozpulte a namažte tvarohovým nebo "taveným sýrem":https://www.labuznik.cz/recept/vyroba-taveneho-syru/.
Postup
Mouku s máslem, tvarohem, solí a kořením prohněteme na vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme válec a dáme asi na ½ hodiny do lednice.
Poté z válce nakrájíme asi 40 stejně silných koleček a položíme na vymaštěný plech.
Žloutek s lžící vody rozšleháme a sušenky jím potřeme.
Nakonec posypeme kmínem a pečeme v mírné troubě (okolo 130°C) 15-18 minut.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
- 05.06.05 vloženo
- 102208x zobrazeno
Čas přípravy
- 35 min
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 50 g másla
- 125 g tvarohu
- ½ KL soli
- 1 KL provensálského koření
- 1 žloutek
- 3 KL kmínu
Doporučená příloha
víno, pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku8.10.12 17:04
Sušenky mně osobně přišly dost tvrdé, suché a ani jogurtová pomazánka nepomohla. Chutí jsem byla zklamaná, možná jsem jen ale očekávala něco jiného. Každopádně jsem ráda za každou novou zkušenost.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi2.8.12 12:54
Kmín jsem zapracovala do těsta, asi jsem nějak blbě četla a tím pádem těsto bylo suché a hůř se
pracovalo. Teplota trouby je potřeba vyšší, tak 150 a horkovzduch.
5.4.12 20:15
Jednoduché, dobré ! Hodí se k Velikonocům, těsto je hned hotové, dobře se s ním pracuje. Jen teplota trouby musí být vyšší, jinak sušenky nevyběhnou. Přidala jsem teplotu a horkovzduch. Kulaté se krásně nafoukly, šly by plnit nějakou dobrou, bylinkovou pomazánkou (jistě i jinou).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Francouzské kmínové sušenky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Francouzské kmínové sušenky
Jsou výborné, jen jsem do těsta přidala trošku žlutého sypkého koření Aromat namísto soli a výsledek byl moc dobrý, velikonoční návštěvy snědly tři plechy.
Někdo si na ně dal z obložené mísy cherry
rajčátka, někdo kousky hermelínu, či balkánského sýru, někdo olivy nebo
hroznové víno.
10 příspěvků 3.2.13 00:45
Jednoduché, výborné, naplnil jsem česnekovovým krémem, teplotu jsem musel zvýšit na 175°C, jinak vše přesně podle receptury. Budu je občas dělat.
Anitto, do kolečka budou krásné jednohubky, klidně at zmeknou, kolecka rohliku jsou take mekka ! Udělám jen na tácek, chuťovky. Už se těším !
Dando, už nejsou zajíci, rano udelam nove, to testo me bavi! Provensalske nerada, mam svoji smes susenych bylinek, dobre, moc dobre a rychle !
521 příspěvků 6.4.12 20:23
Ty tedy jsou uplne velikonocni
A nezvlhnou po naplneni? Asi bych tu pomazanku
nechala v misce a at si kazdy mazne 
Wydro, copak kolečka, ale zajíci ti jsou nádherní

Danda, já je nemázla, ale někdy naplním. Dělala jsem menší kolečka a krásně se nafoukla. Možná i tím pečením. Jen jsem přidala teplotu a horkovzduch, nafoukla se krásně

musím vyzkoušet, vypadá to lákavě

Ty jazyky jsou z tohodle - http://www.labuznik.com/…veneho-syru/
, sušenky se upečením nafouknou a jdou dobře
rozdělit, tak jsem je mázla zbytkem pomazánky sýrové 
5068 příspěvků 2.4.12 21:45
..tak tie vyplaznute jazyky syrove su na zjedenie
2 příspěvky 25.1.09 03:43
upečeno…sežráno.....jsou výborné