Recept Slané sýrové pečivo 2

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slané sýrové pečivo 2

Postup

Mouku nasypeme na vál, vyklepneme do ní vejce, nožem spojíme, přidáme nastrouhaný nebo změklý tuk a jemně nastrouhaný sýr nebo rozdrobený tvaroh. Těsto spojíme dohromady, podsypáváme moukou a důkladně propracujeme. Podle potřeby můžeme přidat 2-3 lžíce vody - není to však nutné.

Pak z těsta vyválíme asi 3 mm silnou placku. Formičkou vykrajujeme menší tvary nebo rádýlkem nakrájíme tyčinky a rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem nebo pomazaný tukem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, mákem či sezamem a posolíme solí.

Připravujeme-li tyčinky, potíráme vejce a sypeme jsště na vále a pak nožem přeneseme na plech. Pečeme při vyšší teplotě do zlatova.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 29.10.01 vloženo
  • 98842x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250 g rostliného tuku
  • 250g tvrdého sýra nebo tvarohu (kostka, ne vanička!)
  • 2-3 lžíce vody
  • vejce na potření
  • drcený kmín
  • mák
  • sezam
  • sůl
  • tuk na plech

Doporučená příloha

  • Skvostné samo o sobě!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 15.12.16 19:38

Dnes po všem sladkém jsem musela i něco k zakousnutí :-) a taky se blíží Silvestr, třeba bude pro někoho inspirací - z těsta vyválet kolo a prodírkovat ho (dírky dělám kulatou zdobičkou 5 a 10mm), rozkrájet na trojúhelníky (8), po upečení vypadá docela zajímavě.

Těsto dnes malinko odlišné v poměrech: 300g hladká mouka, 300g máslo, 300g čedar, 3 žloutky, trošku soli.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

hepy 19.04.13 22:39

Super jen se zaprášilo :o)
Prostě „mor“ jak to leželo na stole tak nešlo odolat

Odkaz na uvaření

kuc 02.02.12 03:27

vyborne,misto tycinek jsem vykrajoval formickou srdicka apod a nastrouhal jsem obycejny eidam ,mel jsem z toho 4 plechy a navic jsem to delal poprve a povedlo se ,rad uvitam vic takovych receptu Zdenek

Diskuse k receptu Slané sýrové pečivo 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
kuc
1 příspěvek 02.02.12 03:27

vyborne,misto tycinek jsem vykrajoval formickou srdicka apod a nastrouhal jsem obycejny eidam ,mel jsem z toho 4 plechy a navic jsem to delal poprve a povedlo se ,rad uvitam vic takovych receptu Zdenek

ovce
3 příspěvky 29.12.11 20:17

výborné,nic lepšího jsem nejedla

casino
4485 příspěvků 25.12.11 21:30

Jj, anickav,
ze tří dávek… Ale ne 1×3 dávky, anóóóbrž 3×1 dávka:
Poprvé jsem byl hlavně zvědavej, jak se bude ten parmazán tavit 8-o Při 90°C :think: Navíc se ten mrcha parmazán ne a ne udržet na těch rozpečených tyčinkách :twisted:
Podruhé jsem ho (parmazána) zamíchal do sněhu… No nic moc to nebylo 8-)
Potřetí jsem tyčinky nazdobil i praženým sezamem… Aby to nebylo moc fádní a příliš moc zdravé, tak jsem použil sezam černý s bílým :mrgreen:

Jolana, jakou že to mělo chuť? Asi takovouhle:
Měli jsme dnes návštěvu.
Bylo jich šest a po obvyklém „varování“ stran chuti předmětných tyčinek jsem jim nabídl plný tác k ochutnání.
Ochutnali!
Stačila jim všem dohromady 1 (slovy JEDNA) tyčinka :wink:

Edit:
A proč tu není fotečka?
Pozvaná fotografka po ochutnání odmítla tyčinky nafotit, že aby se foťáku taky neudělalo zle :mrgreen:

Příspěvek upraven 25.12.11 v 21:36

jolana
5065 příspěvků 25.12.11 14:36

:mrgreen: :mrgreen::lol: ..Casino, jasne si opisal reakcie :lol: ..a teraz nam povedz aku to ma chut… :-D

anickav
2904 příspěvků 25.12.11 14:16

Z troch dávok -na testovanie neznámeho receptu- odvaha…kto vie, koľko odvážlivcov varecháčov to vyskúšalo…

casino
4485 příspěvků 25.12.11 13:54
Warnung!

Meringue tyčinky s Parmezánom
Snad LabužníkJana promine, s jejím receptem to nesouvisí, ale nelze mi jinak…
Ještě se mi nestalo, aby na nějaké jídlo byla 100%ní negativní odezva :think:
Tyčinky jsem podával na tácku zvlášť a všechny hosty dohromady a pak každého zvlášť jsem upozornil, že se jedná o sladko slané cukroví.
Nepřál bych vám vidět ty protažené ksichty a slyšet ty komentáře… Z těch umírněných cituji pouze dva:
*Neříkej mi, že toto je recept z Labužníka!
*Nevěřila bych, že zrovna TY budeš na TOTO plýtvat časem, energií a penězi. A 3× po sobě!!
*Dědo, to je ale nechutný…!!!
Co jsem si napekl, teď sám pojídám. Mně to chutná, ale ze tří dávek už se mi to pomalu zajídá…
Nejhorší je, že se jim dělá zle, jen když mě vidí TO jíst :wink:

anickav
2904 příspěvků 23.12.11 09:31

Cesto tiež funguje, ak miesto tvarohu dáme cca 6 PL kyslého mlieka - ale ozajstného, pravého, nie z „krabicového“ mlieka. (Ak náhodou máme zdroj a skyslo nám - krásne husté.) Mám to odskúšané, robím aj „listový“ závin a pod.

casino
4485 příspěvků 22.12.11 23:06

danda, podle Vás je černý sezam zdravější než bílý.
Nechtěla napsat, že neloupaný je zdravější než loupaný :think:

Edit.:

Meringue tyčinky s Parmezánom
jolana, díky za link :hug: hihi
Je to fantazie :palec:
„Vhodné ako chuťovka k alkoholu na oslavu“ sice nic neslavím, tak nevím jak nazvat popůlnoční pití. Aperitiv to asi není :mrgreen:
Ze dvou bílků, to je chuťovka tak pro jednoho 8)
Neračte sem vložit recept?Já bych dodalo obrázky… Tedy pokud zítra stihnu znovu napéci a pokud se mi podaří k nám fotografku dovléci… Ale na tuto návnadu by to neměl být problém :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.12.11 v 01:41

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.11 22:25

Ano, casino, víme a kupujeme, protože je zdravější, plátky čerstvého lososa smažím v těstíčku z bílků s neloupaným sezamem, chutná moc dobře a vypadá ještě líp :-) - trošku znalostí o sezamu: http://www.japan-eshop.com/index.php?… :-)

jolana
5065 příspěvků 22.12.11 22:06

..dnes som videla velmi pekny recept na tycinky..

http://varecha.pravda.sk/…-recept.html

casino
4485 příspěvků 22.12.11 21:54

No, já pracuji podle rozšířeného receptu (1:1:1), tedy:
*bez vejce
*bez vody
*se STUDENÝM tukem
*pracuji co nejrychleji (lepší, než těsto „důkladně“ prohníst, je naopak zpracovat je tak aby drželo pohromadě, …sem tam maličká hrudka tuku či tvarohu nevadí) těsto více naběhne a více „listuje“ než těsto „umlácené“
*připravuji-li tyčinky, vyválené těsto přenesu na válečku (nebo na folii) na plech, potřu vejcem (stačí i voda) posypu a teprve pak rádluji (posyp celým kmínem může dělat problém, ale jde to :-)
*tyčinky NEODĚLUJI OD SEBE! neslepí se :palec:
*peču na čistém plechu - těsto je mastné až až :mrgreen:

Víte, že vedle bílého, se dá koupit i černý sezam? Pak lze dělat tyčinky např. „pepř a sůl“ :-) či 1/2 bílé & 1/2 tmavé :palec:

slunecko007
2 příspěvky 22.12.11 20:51

vyborne.. diky :potlesk:

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slané sýrové pečivo - přidán obrázek

díky Tome :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz