Recept Koláč s angreštem a smetanovou marcipánovou polevou

penda Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koláč s angreštem a smetanovou marcipánovou polevou

Postup

Čerstvý angrešt zbavíme obou konců. Nejlépe nůžkami. Plody několikrát propíchneme vyšívací jehlou, aby rychleji změkly. Zmrazené plody rozmrazíme, konzervované plody necháme okapat. Máslo v pokojové teplotě utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zapracujeme vejce. Mouku smísíme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme citronovou kůru a sůl. Tuto směs opatrně vmícháme do mléka. Těsto rozetřeme rovnoměrně na vymaštěný, nebo papírem na pečení vyložený plech. Navrch rozdělíme připravené plody. Marcipánovou hmotu nakrájíme a utřeme do hladka s cukrem, žloutkem a smetanou (*nejlépe ručním hnětačem*). Vmícháme vanilkový pudink. Marcipánovou smetanu rozetřeme na koláč. Pečeme asi 35 minut v elektrické troubě předehřáté na 175° C, horkovzdušné na cca 160° C a v plynové na stupni 2. Plech dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku nebo na dvě vařečky, pak posypeme vychladlý koláč moučkovým cukrem. *Tip:* Není-li uvedeno jinak, používáme vždy středně velká vejce. Těsto musí těžce a trhavě padat z měchačky. Abychom toho dosáhli, můžeme v případě nutnosti přidat ještě trochu mléka. Plech zasouváme do trouby tak, aby byl vidět ve středu okénka. *Koláč obsahuje asi 112 g bílkovin, 369 g tuku, 849 g sacharidů = 7345 kcal = 30 746 kJ.* Čerpáno z tajných zdrojů.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 29.08.04 vloženo
  • 7217x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1 plech (32x38 cm) potřebujeme:
  • *Na těsto:*
  • 250 g másla nebo margarinu
  • 200 g co nejjemnějšího krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru (*20-25 g*)
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 400 g mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 100 ml mléka;
  • *Kromě toho:*
  • tuk na vymazání plechu
  • 750 g čerstvého angreštu nebo 700 g zmrazeného či okapaného angreštu z konzervy
  • 200 g marcipánové hmoty
  • 100 g cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g smetany
  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku (*37-40 g*)
  • 3 PL moučkového cukru na posypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koláč s angreštem a smetanovou marcipánovou polevou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Koláč s angreštem a smetanovou marcipánovou polevou

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.7.09 22:53
Re: Koláč s angreštem a smetanovou marcipánovou polevou

marcipán od Kovandů nešel utřít ani hnětačem ani šlehačem. Nakonec jsem vše na polevu dala do mixéru. Možná by šel utřít, kdybych ho nastrouhala. Není uvedeno, jaká má být mouka. Dala jsem 2/3 hladké a 1/3 polohrubé, ale spíš to chtělo opačně nebo jen polohrubou. A nakonec mne zklamalo, že se úplně ztratila ta chuť marcipánu, kvůli které jsem koláč pekla.
Ale nápad s očištěním angreštu je dobrý. Na propichování jsem místo vyšívací jehly použila jehlu na závitky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz