Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse promícháme mouku prosetou s cukrem, skořicí a citronovou kůrou a promícháme. Rozpuštěné máslo přidáme do mísy a vidličkou uhněteme drobenku. Polovinu drobenky dáme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Moučník předpečeme v elektrické troubě předehřáté na 190 °C, v horkovzdušné na cca 170 °C a v plynové troubě na stupni č. 2-3 po dobu cca 12-15 minut. Mezitím ušleháme pevnou šlehačku na polevu. Přidáme žloutek, med a škrob a krátce, ale pečlivě promícháme. Omyté a kompotované borůvky necháme řádně okapat, zmrazené rozmrazíme. Polevu rozetřeme na drobenkové těsto, rozdělíme borůvky a navrch nasypeme zbývající drobenku. Dopečeme při stejné teplotě po dobu asi 30 minut. *Koláč obsahuje asi 100 g bílkovin, 431 g tuku, 1 016 g sacharidů = 8 625 kcal = 36 104 kJ.* Čerpáno z tajných zdrojů.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Borůvkový koláč s medovou polevou
5 příspěvků 20.8.10 18:19
Právě jsem dopekla a je opravdu vynikající, úplně se rozsejpá na jazyku:-) Místo citronové kůry padla limetka a přidala jsem trošku skořice, jelikož ji máme rádi a krásně voní. Děkuji za receptík, určitě zopáknu.
Tak jsem ho dnes zkusila upéci a je jedlý. Zařadila jsem se k airan: borůvkové zásoby byly tímto koláčem vyčerpány. Už aby bylo léto! ;o)