Recept Kohoutí hřebeny z plundrového těsta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kohoutí hřebeny z plundrového těsta

Postup

Z trošky vlahého mléka, droždí, cukru a mouky zaděláme řídký kvásek a necháme jej kynout. 2/3 odvážené mouky dáme do mísy, přidáme cukr, sůl, vanilku, citrónovou kůru, žloutky a zaděláme kváskem. Vláčné těsto dáme asi na půl hodiny kynout. Zbylou třetinu mouky a máslo zpracujeme na tukový bochánek a dáme jej do chladna. Nastrouhané ořechy podusíme s mlékem, medem a cukrem. Prochladlou nádivku zahustíme drobty nebo strouhankou. Na pomoučeném vále lehce vyválíme kynuté těsto na placku. Doprostřed placky rozválíme připravený tukový bochánek. Těsto složíme ze čtyř stran do středu jako obálku, přeložíme na polovinu a lehce rozválíme. Pak překládáme třikrát na šířku a třikrát na délku a balíček těsta dáme na chvíli odpočinout do chladna. Toto překládání a rozvalování opakujeme třikrát a pak těsto definitivně rozválíme. Nakrájíme obdélníky. Do středu dáme nádivku, těsto po délce k sobě spojíme a přitiskneme. Švem obrátíme na vál, stočíme do rohlíku a na vnější straně okraj několikrát rádlem nařízneme. Povrch pomažeme bílkem nebo vejcem a v dobře předehřáté troubě upečeme.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 05.05.04 vloženo
  • 7508x zobrazeno

Ingredience

  • asi 1/4 l mléka
  • 30 g droždí
  • 60 g cukru
  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • sůl
  • trochu vanilky
  • citrónová kůra
  • 1 vejce
  • tuk na potření plechu.
  • *Náplň:*
  • 100 g ořechových jader
  • trochu mléka
  • 1 PL medu
  • 80 g cukru s vanilkou
  • 30 g piškotových drobtů nebo jemně mleté bílé strouhanky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kohoutí hřebeny z plundrového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kohoutí hřebeny z plundrového těsta

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plundrované těsto

Třešinko, díky za upozornění…to je tak,když něco bezmyšlenkovitě opisuješ…v knize to totiž uvedeno není, nejenže chyběl cukr, ale i máslo, které je potřeba k výrobě kynutého těsta, čili už je to opraveno…děkuji za to, s jakou pečlivostí čteš mé recepty..potěšilo mě to…:-))

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pendo

Nechybí tam náhodou cukr, díky :))

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plundrované těsto

k zmrazování - mám odzkoušeno (dle rady v nějakém časopise) výrobky z kynutých a podobných těst ještě teplé zabalit do alobalu, nechat vychladnout a i s alobalem dát zmrazit. Pokud to čas dovolí, pak rozmrazovat zase v alobalu (trvá to déla) a pak třeba ohřívat v troubě nebo mikrovlnce. Pečivo je po rozmražení jako čerstvé.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz