Recept Kebab
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Česnek rozdrtíme, spolu s ostatními přísadami jej promícháme s masem a necháme v chladničce odležet asi půl hodiny. Potom maso rozdělíme na menší stejné díly, z každé utvoříme váleček a napíchneme na špejli. Válečky pokapeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 10 minut. Podáváme obložené zeleninou.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 12.05.03 vloženo
- 51946x zobrazeno
Ingredience
- 600 g mletého masa (v Turecku a dalších zemích Orientu se používá skopové)
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- mletý pepř
- sůl
- špejle
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku27.8.12 16:57
Měla jsem ještě v mrazáku mleté skopové (chováme v rodině vlastní
ovečky na maso i na vlnu).
Měla jsem ho sice jen necelý půlkilogram, ale i tak to stačilo na osm
„šůtiček“
Přidala jsem jen o něco více česneku a trošku posekané rozmarýny.
Jako příloha čerstvě vyrýpnuté brambory a zeleninka také přímo ze
záhonu
Je to super recept na zpracování skopového ořezu, ale doporučuju odstranit
lůj! (To je rada spíše pro začátečníky).
Diskuse k receptu Kebab
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kebab
@birkana S tím kořením je někdy potíž… pokaždý to chutná jinak, ať se člověk snaží jak chce
Ale naštěstí je to jedlé pokaždé 
Tak nám to servírovali (s tou cibulkou) kdysi na dovolené v JUGO - za totáče před cca 3O lety. My jsme si pochutnávali a pomlaskávali. Nevím, co do té masové směsi ještě přidávali, ale já jsem té jejich originální chuti nikdy nedosáhla. Zkoušela jsem různá koření, různá masa, venkovní gril, „troubový“ gril, potírat oleji různých druhů atd. Asi je to rukama a zeměpisnou šířkou

@birkana S tou cibulkou to zní skvěle… díky za tip

Dávám půl na půl hovězí a skopové (nebo i zvěřinu, většinou srnčí). A ještě zatepla obalené v nasekané šalotce a nebo naťové jarní cibulce

To je jednoduché: máme vlastní hospodářství, kde převažuje skopové, králíci, vepřové a drůbež všeho druhu… Když zpracovávám z porcování ty „celé flákoty“, rovnou dávám zvlášť i ořez. Ten pak buď zpracuji v celku, ale většinou namelu, jen ho melu až po rozmrazení, nějak se mi to líp osvědčilo.

A když potřebuju ořezu více (hlavně hovězí, protože kravičky nemáme), tak za humny jsou soukromá jatka, kde hovězí a vepřový ořez prodávají za pakatel. Navíc syn tam nedávno na čas dělal údržbáře, tak vím, že tam se nemusím bát nic koupit… No, a kamarádka tam dělá v kanclu, zaměstnanci mají výrazné slevy, tak jí stačí poslat sms
Takže to je celé "tajemství - ořez jsou vlastně zbytky z domácích porážek
Z toho skopového to bylo výborné, ale než jsme měli hospodářství a bydleli jsme ve městě, dělávala jsem to z koupeného mletého hovězího a také pamatuju, že to mívalo úspěch. To skopové jsem dala, že je to na to nejvhodnější druh masa a já mám to štěstí, že ho mám kdykoli po ruce. Můj sen jsou ještě kozenky, ale zatím by neměly moc místa… (No, sestra je náročnější - chtěla by pštrosy
) 
Zuzko, vypadá to lákavě, ale jen takový dotaz, kam, nebo kde bereš stále ty ořezy? Skopové, vepřové atd. já kupuji celé flákoty.

Použila jsem jen vestavěný gril v naší troubě, ale i tak to bylo moc dobré