Recept Kebab

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kebab

Postup

Česnek rozdrtíme, spolu s ostatními přísadami jej promícháme s masem a necháme v chladničce odležet asi půl hodiny. Potom maso rozdělíme na menší stejné díly, z každé utvoříme váleček a napíchneme na špejli. Válečky pokapeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 10 minut. Podáváme obložené zeleninou.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 12.05.03 vloženo
  • 41218x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g mletého masa (v Turecku a dalších zemích Orientu se používá skopové)
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • špejle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 05.05.13 21:25

Chutné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.08.12 16:57

Měla jsem ještě v mrazáku mleté skopové (chováme v rodině vlastní ovečky na maso i na vlnu).
Měla jsem ho sice jen necelý půlkilogram, ale i tak to stačilo na osm „šůtiček“ :)
Přidala jsem jen o něco více česneku a trošku posekané rozmarýny.
Jako příloha čerstvě vyrýpnuté brambory a zeleninka také přímo ze záhonu :)
Je to super recept na zpracování skopového ořezu, ale doporučuju odstranit lůj! (To je rada spíše pro začátečníky).

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Kebab

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 07.05.13 12:24

@birkana S tím kořením je někdy potíž… pokaždý to chutná jinak, ať se člověk snaží jak chce :) Ale naštěstí je to jedlé pokaždé :palec:

birkana
1687 příspěvků 07.05.13 12:18

Tak nám to servírovali (s tou cibulkou) kdysi na dovolené v JUGO - za totáče před cca 3O lety. My jsme si pochutnávali a pomlaskávali. Nevím, co do té masové směsi ještě přidávali, ale já jsem té jejich originální chuti nikdy nedosáhla. Zkoušela jsem různá koření, různá masa, venkovní gril, „troubový“ gril, potírat oleji různých druhů atd. Asi je to rukama a zeměpisnou šířkou :think: :think: :think:

Zuzka1973
2300 příspěvků 07.05.13 10:08

@birkana S tou cibulkou to zní skvěle… díky za tip :kytka: :mavam:

birkana
1687 příspěvků 07.05.13 09:04

Dávám půl na půl hovězí a skopové (nebo i zvěřinu, většinou srnčí). A ještě zatepla obalené v nasekané šalotce a nebo naťové jarní cibulce :* :* :*

Zuzka1973
2300 příspěvků 28.08.12 07:51

To je jednoduché: máme vlastní hospodářství, kde převažuje skopové, králíci, vepřové a drůbež všeho druhu… Když zpracovávám z porcování ty „celé flákoty“, rovnou dávám zvlášť i ořez. Ten pak buď zpracuji v celku, ale většinou namelu, jen ho melu až po rozmrazení, nějak se mi to líp osvědčilo.
A když potřebuju ořezu více (hlavně hovězí, protože kravičky nemáme), tak za humny jsou soukromá jatka, kde hovězí a vepřový ořez prodávají za pakatel. Navíc syn tam nedávno na čas dělal údržbáře, tak vím, že tam se nemusím bát nic koupit… No, a kamarádka tam dělá v kanclu, zaměstnanci mají výrazné slevy, tak jí stačí poslat sms ;)
Takže to je celé "tajemství - ořez jsou vlastně zbytky z domácích porážek :kytka:

Z toho skopového to bylo výborné, ale než jsme měli hospodářství a bydleli jsme ve městě, dělávala jsem to z koupeného mletého hovězího a také pamatuju, že to mívalo úspěch. To skopové jsem dala, že je to na to nejvhodnější druh masa a já mám to štěstí, že ho mám kdykoli po ruce. Můj sen jsou ještě kozenky, ale zatím by neměly moc místa… (No, sestra je náročnější - chtěla by pštrosy 8o:mavam:

Ačraj
697 příspěvků 27.08.12 20:49

Zuzko, vypadá to lákavě, ale jen takový dotaz, kam, nebo kde bereš stále ty ořezy? Skopové, vepřové atd. já kupuji celé flákoty. :lol: :mavam:

Zuzka1973
2300 příspěvků 27.08.12 18:18

Použila jsem jen vestavěný gril v naší troubě, ale i tak to bylo moc dobré :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz