Recept Jesenické zapečené houby s hermelínem .

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jesenické zapečené houby s hermelínem .

Úvod

Lze nahradit Roquefort syrem. Syr se muze nastrouhat na velkych slzach struhadla (maze se vsak).

Postup

Predehrat troubu na 180 stupnu C

Odkrojit nohy hub a posekat je. (Nekdy houby nemaji velke nohy a tak vyberu ponicenou celou houbu a posekam ji k noham). Klobouky dat do zapekaci misky.

Na panvicce rozehrat orech masla a po 5 minut na nem osmazit salotky a nohy hub. Smes rozdelit do klobouku.

V misce smichat strouhanku, petrzelku a rozdrobeny syr. Smes rozdelit do klobouku. Osolit a opeprit a pect 20-25 minut do zlatohneda a do te doby, kdy je vse propecene.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 13.07.10 vloženo
  • 4615x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 miut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • maslo.
  • 6 x portobello houby
  • 2 salotky nadrobno posekane
  • 100g bile strouhanky
  • 250 g hermelinu, camembert, nebo jineho rozdrobeneho syru
  • morska sul a cerstve namlety cerny pepr
  • 2 lzice petrzelky (ploche),nebo pazitky

Doporučená příloha

  • sklenka vinka, dalamanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.03.18 08:26

Náplň - šalotka, česnek, řapíkatý celer, baby špenát, zapečené s mozzarellou a parmazánem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jesenické zapečené houby s hermelínem .

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 14.07.10 09:09
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

drobku, zato mate dobre brambory ;)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.07.10 08:33
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

Já to z portobello budu dělat taky, u nás v Idahu v supermarketech bedly nerostou. :cry:

 
babi
6360 příspěvků 14.07.10 06:12
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

drobku, original je ze strednich bedli (kdo je z jesenicka, tak bedle rostou pod chatou Svornost) a tak jsem pouzila portobello. Myslim si, ze jsou tak trochu podobne i kdyz bedlim se nic nevyrovna. Dik za precteni receptu ;)

 
babi
6360 příspěvků 14.07.10 06:05
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

noskovice, moc se omlouvam, ale nebylo to umyslne. Recept se mi objevit dvakrat a tak jsem jeden musela rychle prepsat ;)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.07.10 04:53
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

Nojo, tohle je strašná dobrota, kdysi jsem to ochutnal a vzpomínám na to se slzou v oku. Díky babi.

 
noskovice
1322 příspěvků 14.07.10 04:16
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

Omlouvám se, ale já tento příspěvek dávala k jinému receptu. Asi je tu nějaký šotek! Jdu po něm pátrat.

 
noskovice
1322 příspěvků 14.07.10 04:08
Re: Těstoviny pana nadlesního (R)-babi,

středním vínem myslíš suché víno?
Písnu Ti zítra, dnes jsem unavená. Ahoj.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz