Recept Jesenické zapečené houby s hermelínem .

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jesenické zapečené houby s hermelínem .

Úvod

Lze nahradit Roquefort syrem. Syr se muze nastrouhat na velkych slzach struhadla (maze se vsak).

Postup

Predehrat troubu na 180 stupnu C

Odkrojit nohy hub a posekat je. (Nekdy houby nemaji velke nohy a tak vyberu ponicenou celou houbu a posekam ji k noham). Klobouky dat do zapekaci misky.

Na panvicce rozehrat orech masla a po 5 minut na nem osmazit salotky a nohy hub. Smes rozdelit do klobouku.

V misce smichat strouhanku, petrzelku a rozdrobeny syr. Smes rozdelit do klobouku. Osolit a opeprit a pect 20-25 minut do zlatohneda a do te doby, kdy je vse propecene.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.07.10 vloženo
  • 4567x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 miut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • maslo.
  • 6 x portobello houby
  • 2 salotky nadrobno posekane
  • 100g bile strouhanky
  • 250 g hermelinu, camembert, nebo jineho rozdrobeneho syru
  • morska sul a cerstve namlety cerny pepr
  • 2 lzice petrzelky (ploche),nebo pazitky

Doporučená příloha

  • sklenka vinka, dalamanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.03.18 08:26

Náplň - šalotka, česnek, řapíkatý celer, baby špenát, zapečené s mozzarellou a parmazánem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jesenické zapečené houby s hermelínem .

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 14.07.10 09:09
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

drobku, zato mate dobre brambory ;)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.07.10 08:33
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

Já to z portobello budu dělat taky, u nás v Idahu v supermarketech bedly nerostou. :cry:

 
babi
6360 příspěvků 14.07.10 06:12
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

drobku, original je ze strednich bedli (kdo je z jesenicka, tak bedle rostou pod chatou Svornost) a tak jsem pouzila portobello. Myslim si, ze jsou tak trochu podobne i kdyz bedlim se nic nevyrovna. Dik za precteni receptu ;)

 
babi
6360 příspěvků 14.07.10 06:05
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

noskovice, moc se omlouvam, ale nebylo to umyslne. Recept se mi objevit dvakrat a tak jsem jeden musela rychle prepsat ;)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.07.10 04:53
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

Nojo, tohle je strašná dobrota, kdysi jsem to ochutnal a vzpomínám na to se slzou v oku. Díky babi.

 
noskovice
1323 příspěvků 14.07.10 04:16
Re: Jesenické zapečené houby s hermelínem (R)

Omlouvám se, ale já tento příspěvek dávala k jinému receptu. Asi je tu nějaký šotek! Jdu po něm pátrat.

 
noskovice
1323 příspěvků 14.07.10 04:08
Re: Těstoviny pana nadlesního (R)-babi,

středním vínem myslíš suché víno?
Písnu Ti zítra, dnes jsem unavená. Ahoj.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz