Recept Houby s nádivkou

Labužník e.v.a.02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. V míse připravíme nádivku: rohlíky/chleba nakrájíme na kostičky, postříkáme smetanou (pečivo by mělo být nasáklé jak houba, ale neplavat), přidáme nasekanou petrželku a česnek, žloutky, kousky „rozpuštěné“ slaniny, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, promícháme. Bílky ušleháme do tuha a lehce vmícháme. Klobouky hub poskládáme „vzhůru nohama“ do těžké zapékací mísy vytřené olejem. Naplníme nádivkou - nádivka je lehká, udělá čepičku, takže klobouky můžou být i hodně rozvité. Pokapeme olivovým olejem a pečeme dozlatova. Před dopečením můžeme poklást tenkými plátky hermelína a krátce zapéct.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 19.07.05 vloženo
  • 4728x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min+20min peĂ„

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Větší klobouky hub (růžovky, bedly…)
  • 2 rohlíky nebo 2 krajíce chleba
  • Smetana (asi ½ kelímku)
  • 2 vejce
  • 2-3 plátky anglické slaniny
  • 2PL petrželky
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Doporučená příloha

  • Chleba a křupavý zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houby s nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Houby s nádivkou

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houby s nádivkou

Čau, předehřáto na 200 a pak jsem to ztlumila na 180… byl to takový včerejší pokus. Část jsem sypala parmezánem - nic jinýho jsem neměla - ale lepší byly bez, myslela jsem na hermelín, ale čedar je určitě dobrý nápad.
(S těma houbama jsem nevěděla co už, měli jsme z vyjížďky koňmo užasný rozhled a tak jsme měli obrovský kousky růžovek :-)

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Houby s nádivkou

Evo, mňam, v případě nouze by to šlo určitě i se žampiony, skvělý recept. Místo Hermelínu bych možná dala trošičku strouhaného čedaru, ale rozhodně to zkusím.Na kolik stupňů pečeš ? 200?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz