Recept Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně Pra

(Hodnoceno 1x) Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Postup

Osmažit houby a šalotky v 50g másla. Zamíchat jednu lžici másla do mouky a přidat k houbám. Když směs zhoustne, tak osolit a opepřit. Přidat obě smetany.

Předehřát troubu na 180°C. Do ohnivzdorné misky dát houbovou směs (tak aby houby byly položeny vedle sebe) a posypat ji sýrem a máslem na kousíčky nakrájeným.

Péct asi po 20-25minut, až je povrch hnědý. Podávat horké.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.09.02 vloženo
  • 6078x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hub, očištěných, celých
  • 4 zelené šalotky, nasekané
  • 100g másla
  • 1 lžíce mouky
  • sůl a pepř
  • 250ml kyselé smetany
  • 250ml sladké smetany
  • 50g nastrouhaného, chutného sýru

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 31.08.18 18:04

Mala som 500 g húb a recept som našla až keď už boli pokrájané.
Použila som 3 dl šľahačkovej smotany a 1,5 dl zakysanej smotany, inak presne podľa receptu.

Je to vynikajúce.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Leny5
7 příspěvků 05.09.18 12:45

výborné, díky za recept. také jsem to jedla v polsku jako ryze polský recept. no řekněme že je to zřejmě slovanská specialitka :)

 
Eja
3820 příspěvků 31.08.18 20:50
?

Já jsem prakticky identické jídlo ( v malých jednoporcovkách) jedla před mnoha lety - v Polsku, kde to vydávali za polský recept. Byly tam malé hříbky. Bylo to ÚŽASNÉ. Nikdy se mi to tak dobré nepodařilo.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně (PRA).

Děkuji za recept, snažila jsem se vytvořit tento recept pocitově, ale nebylo to nikdy ono. Jásám, již je v oblíbených. Ani nepíšu, v kterém roce jsem tuto dobrotu v originále měla naposledy. Díky.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Cibulačka Cibulačka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz